Jump to content
PirateClub.hu

Angol labdarúgás


Clark
 Share

Recommended Posts

Újabb terv Angliában: ráadás forduló helyett téli szünet haknival

 

„Hogyan gazdagítsuk még tovább az angol klubokat a Premier League népszerűsítésének címszavával?” – fordulhatott meg a gondolat több mint fél évvel ezelőtt Richard Scudamore ligaelnök fejében.

 

Nos, a derék sportvezetőnek végül csalódnia kellett, hiszen a külföldre tervezett ráadás forduló ötletét a szurkolók elsöprő többsége, az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a FIFA is visszautasította.

 

A kudarc ellenére most újabb tervezettel rukkolt ki, hogy állítása szerint tovább szélesítse az angol futball nemzetközi ismertségét. A tervek szerint 2010 januárjától 12 napos téli szünetet tartanának (Magyarországon ez több mint három hónap), aminek minden bizonnyal Fabio Capello szövetségi kapitány és Lord Triesman FA-elnök is örülne, ám annak nem feltétlenül, hogy az időt nem pihenésre, hanem hosszú utazásokra és további mérkőzések rendezésére fordítanák.

 

Az új elképzelés szerint más-más kontinensen öt-öt négycsapatos minitornát rendeznének a 20 élvonalbeli csapat részvételével.

 

A Sunday Mirror azt állítja, a klubok legalább ötmillió fonttal gazdagodnának, feltéve, hogy a legerősebb keretükkel szerepelnek a tornákon, amelyek győztesei további jutalommal számolhatnak. Természetesen ez a jéghegy csúcsa, a vendéglátó városok és az együttesek jó esetben ennél valószínűleg sokkal nagyobb összegeket zsebelnének be.

 

A liga odáig még nem jutott el, hogy a terveket a klubvezetők elé is beterjessze, de az egyik, nevét elhallgató külföldi tulajdonos máris örömmel fogadta az elképzelést.

 

„Álláspontunk szerint minden olyan lépésnek örülünk, ami világszerte növeli a népszerűségünket. Az angol futball sok százmillió szurkolóhoz tartozik. Biztos vagyok benne, hogy a többi tulajdonos is egyetért velem.”

 

NSO

 

Lényeg, hogy a legtöbb játékos legalább 60-70 meccset játszon egy idényben, hogy minél hamarabb kiégjenek! <_<

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

135 millió font Ronaldóért? Miért is ne?

 

 

Egyre nagyobb és merészebb terveken töri a fejét a Manchester Cityt a minap megvásárló Abu Dhabi United Group elnöke, Sulajman Al-Fahim. Az arab üzletember a Real Madridtól az utolsó pillanatban megvásárolt brazil cselgép, Robinho megszerzése után újabb világklasszis labdarúgó elcsábításán töri a fejét. Az angol klub új – dúsgazdag – tulajdonosa a következő, téli átigazolási időszakban a Manchester United kötelékébe tartozó Cristiano Ronaldót szeretné csapatában tudni.

 

A közel-keleti cégcsoport hétfőn vásárolta meg hivatalosan Thaksin Shinawatrától, korábbi thaiföldi miniszterelnöktől az égszínkék csapatot. Al-Fahim azon nyomban elkezdte a vagyonához mért átalakításokat az egyesületnél. Első lendületből az átigazolási idény utolsó óráiban 32 millió fontért (vagyis angol rekordárért) megszerezte a királyi gárda támadóját, Robinhót.

 

Az állítólag még a Chelsea-t tulajdonló Roman Abramovicsnál is tízszer nagyobb vagyonnal rendelkező üzletember szigetországi hírek szerint minimum 18 új játékost szeretne csapatában tudni. Köztük a portugál válogatott Aranylabdára is esélyes sztárját, Cristiano Ronaldót.

 

„Ronaldo azt mondta, a világ legnagyobb egyesületében szeretne szerepelni, nos Januárban ezt az álmát valóra is válthatja – mondta Al-Fahim a The Guardian nevű brit lapnak. – A Real Madrid 90 millió fontra taksálja őt, azonban szerintem minimum 135 milliót kell fizetni a megszerzéséért. Miért is ne? Hiszen mi szeretnénk lenni a világ legnagyobb csapata, nagyobb mint a királyi gárda vagy a Manchester United.”

 

Angliai információk szerint az arab befektető nem elégszik meg Ronaldo megszerzésével, kiszemeltjei között megtalálható a Liverpool támadója, Fernando Torres és az Arsenal középpályása, Cesc Fabregas is. A nem titkolt cél ugyanis nem más, mint olyan együttest építeni, amely megállja a helyét a legrangosabb európai kupában, a Bajnokok Ligájában is.

 

„Olyan csapatot akarok, amely megnyerheti a BL-t. Nem az a cél, hogy elköltsük a pénzünket, de ha megtehetjük, hogy nálunk játsszanak a legnagyobb klasszisok, és persze az edzőnek is szüksége van rájuk, akkor megkapja őket” – tette hozzá a cégcsoport vezére.

 

 

 

Ha csak ezen múlna......

 

 

 

Undorító amit művelnek az amcsi/arab/orosz milliárdosok és sejkek... hánynom kell attól, hogy egy csapat úgy érhet el nagy eredményeket, úgy kerülhet történelmi kupák közelébe hogy pénzük van, semmi más. Se tradíció, se történelem, se semmi.

 

:angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Nem két sztárt akar igazolni, hanem egy csapatnyit.

 

És ne legyenek kétségeid. NAGYON sok klasszis évi 6-7-8-10 millió euróért a gyerekeit eladná, nemhogy egy másik csapatba menjen futballozni. LEHET hogy a sziti két év múlva egy

 

cech

alves terry ferdinand cole

essien kaká fabregas ronaldo

villa benzema kezdővel lép pályára, mert LEHET, amennyiben a játékosok hajlandóságot mutatnak arra, hogy ebben a nagy cirkuszban szerepet vállaljanak!

 

DE

 

Azok, akiknek olyan ambícióik vannak hogy nem ezt akarják, hanem -csak Cristiano Ronaldo példáját hozom fel itt is...- egy tradícionálisan óriásklubban akarnak futballozni, mert ez az álmuk... ez a csúcs! Ez a történelem. Itt lehetnek a TÖRTÉNELEM részesei nem a szitiben... ők ezt a lehetőséget fogják választani, HIÁBA adná el őket klubjuk inkább máshova ahonnan tripla akkora összeget sikerülne érte kapni, mint esetleg máshonnan. Érthető a dolog?

 

Viszont a sziti nagyon veszélyes dolgot játszik és ez nagyon sokat árthat a futballnak.

 

 

Nem kell messzire menni! Mielőtt bárki hőzöngve fejszével ütné a fejemet: nem akarok senkit megbántani. De azt be kell látni nektek is, hogy Abra-papa majdhogynem ugyanezt a játékot játszotta/játsza a Chelseavel. 1-2 év és hirtelen annyi szurkolója lesz annak a Manchester Citynek... amelyik a futballtörténelemnek a 0,00000000000000000001%-át adja, hogy az hihetetlen. Ez a másik fele ami undorító, visszataszító.

 

Abramovichnak azért sikerült összevásárolnia egy elég jó keretet. De még ő sem olyan méretekben gondolkodik, mint ez a baromarcú arab.

 

 

Emberek. Nem ért véget Robinhoval a bevásárlása. Csupán nyárra. Télen és egy év múlva ismét vásárol. És lehet félni a Fabregas-híveknek. Mert nem az Arsenalon fog múúlni a maradása, csak a játékoson. Az Arsenalnak odanyújtanak teszem azt 80 millió fontról egy csekket, Fabregast még nagy pirosmasnis dobozba is becsomagolják az EGYELŐRE kisebbik manchesteri csapatnak.

 

 

 

:mellow:

Link to comment
Share on other sites

hát az kétségtelen,hogy néhány játékost meglehet szerezni pénzzel,de vannak olyanok akik istenbizony nem fogják pénz miatt elhagyni a klubbjukat(mondjuk terry, rio ferdinand,v raul)mert ők már azt a klubbot SZERETIK ahol játszanak és nem fogják elhagyni még nagyobb pénz miatt ,mert már eddig is annyit kerestek,hogy nem tudnak vele mit kezdeni...amúgy abramovicsnak is volt 1 oan hülyesége,hogy megakarta venni a fél világot,de nem hálisten nem lett belőle semmi.és ha túl sok sztár van a csapatban akkor nem lesz jó a csapat szellem(nem akarok senkit megsérteni de a realnak volt 1 ien korszaka)

Link to comment
Share on other sites

mondjuk pár jó embert még tudnak venni de ronaldo,fabregas nem hinném hogy oda menne. Mindkettőnek hosszútávú szerződése van és akkor sem mennének más angol klubokba . Egyenlőre még semmi rosszabbat nem tett mint az elején abramovics. És az is lehet hogy több mint a fele csak pletyka ,hülyeség az egészből.Majd télen kiderül hogy kiket tud megszerezni.

Link to comment
Share on other sites

A csapatok csak 1-1 játékost vesztenének az arab felvásárlása miatt, de sok pénzt keresnének rajtuk! A siker meg közel sem garantált, lásd a pár éve galaktikusokkal teletömött Real Madridot példának. A lelkesedése a tulajnak meg ugyanúgy alábbhagyhat, mint Abramovicsnak aki észrevette, hogy egy tonna pénzzel sem tudott Európa foci trónjára ülni!

 

Ronaldot, ha igaz az, hogy a Real az álma, akkor kb 20 millió font havonta. Nah ezzel talán.... Fabregasban nem vagyok biztos.

 

200 ezerről volt szó! Ez a nagyságú pénz azért kellett, mert CR keres az MU-val és keres a Nike szerződésével. Viszont ha eligazolt volna a Realba akik adidas-ban tolják, a Nike elállt volna CR további szponzorálásától!

Link to comment
Share on other sites

Hallottátok hogy Robinho 11 milliárd forintért a Manchester Cityhez igazolt.

látom, ott vagy a foci és a topik témájába is.. de mindegy

ezen az oldalon volt még irva a robinho-ról is..

amúgy meg ez a 32 millió font körüli összeg még csak most tűnik magasnak.. ha az arabok nagyon akarnak valakit, akkor őket 50millió font se fogja érdekelni, ha annyiért elengedik, akkor megveszik

Link to comment
Share on other sites

Sportgézán írták a Manchester Cityről és az arabokról:

 

Arab kézbe kerül a kisebbik manchesteri futballklub: Robinhót azonnal a világ legjobban fizetett futballistájává tették, miután elhozták a Real Madridból. Ő csak a kezdet, az 560 milliárd fontos vagyon bárkire elég. Az Abu Dzabi-Dubaj párharc következő nyertese a Liverpool lesz?

 

Megvette a Manchester City futballklubot vasárnap este 220 millió fontért az ADUG, vagyis az Abu Dzabi United Group nevű közel-keleti befektetői csoport, majd hétfő este brit rekordot jelentő 32,5 millió fontért szerződtette a Real Madridtól a brazil Robinhót.

 

A világklasszis hetek óta a Chelsea-be vágyott, de az új manchesteri tulajdonos az igazolási szezon utolsó óráiban meggyőzte: azzal, hogy heti 160 ezer fontos fizetéssel a világ legjobban kereső játékosává tette.

 

Másnap a támadó már arról beszélt, angol bajnok akar lenni a Cityvel, még ha Manchester kisebbik csapata 1976 óta nem is nyert semmit. (A jóval sikeresebb United az első számú klub a városban.)

 

Az arab csoportot vezető Dr. Sulejman Al-Fahim valamivel óvatosabb, csak 2010-ben várja a Premier League első helyére egyesületét, idén megelégedne a négybe kerüléssel és a Bajnokok Ligája-indulással. Annyit azért megjegyzett a The Sunnak adott interjújában: ”Nagyobbak leszünk, mint a Real Madrid és a United!”

 

Váratlan lenne, de nem lehetetlen, legalábbis ha az új mecénás anyagi felkészültségét nézzük: a 16. leggazdagabb arab, Al-Fahim csak afféle ügyvezetője a cégnek, az Egyesült Arab Emírségek uralkodói családja áll mögötte, 560 milliárd fontra becsült vagyonnal.

 

Összehasonlításképp: a Chelsea-ből sztárklubot csináló Roman Abramovics vagyona 12 milliárd font. A Manchester City mögött 50-szer több pénz áll.

 

A City hétfő este már mintegy 220 millió font összértékben licitált többek között Ruud van Nistelrooyra, Klaas-Jan Huntelaarra, Mario Gomezre, és ráígért az MU 28 millió fontos ajánlatára az extottenhames Dimitar Berbatovért. Végül Robinhót sikerült megszerezniük, de Al-Fahim állítja, ez csak a kezdet, januárban, amikor újra megnyílik a piac, körülnéznek.

 

”140 millió fontért el lehet hozni Cristiano Ronaldót, de Fernando Torres és Cesc Fabregas is érdekel bennünket. A brazil Ronaldo és Ronaldinho szintén” – nyilatkozta.

 

Üzletpolitikája a volt Mirror-újságíró, jelenleg az arabianbusiness.com oldalt szerkesztő közel-kelet-specialista, Anil Bhoyrul szerint a következő: ”Mindent komolyan gondol, de nem eröltet semmit. Megteszi az ajánlatát, aztán vár a reakcióra.”

robinho

 

Valószínűleg az idő rövidsége miatt eddig csak a Real Madrid reagált, meg a City-szurkolók, akik kedd óta arabos viseletben ünnepelnek stadionjuk környékén, és zsákszámra viszik a 10-es számú Robinho-trikót. ”A vevők 95 százaléka vett Robinho-mezt, háromszor akkora volt a forgalmunk, mint eddig” – idézte a Guardian a fanshop vezetőjét.

 

A drukkerek szerencséjüket és a fényesnek tűnő jövőt ünneplik, a Newcastle, az Arsenal és a Liverpool egyelőre bánkódhat: az ADUG mindháromnál próbálkozott, de csak 10, 20 és 25 százalékos részesedést kaphatott volna, nekik viszont az egész, vagy majdnem annyi kellett.

 

A thaiföldi, hazájában eltávolítása óra körözött exelnök, Takhsin Sinawatra 90 százalékot adott el az araboknak, tízet meghagyott magának.

 

A Liverpoolnak kell aggódnia legkevésbé, a Guardian szerint a Dubai Investment Company (DIC) már bejelentkezett értük, 500 millió fontért vinné a klubot a jelenlegi amerikai tulajdonosoktól.

 

A számok emészthetetlenül nagyok, de reálisak, mert a pénz az olajból jön, ami az Egyesült Arab Emírségekben kvázi a csapból folyik. Ha egy dollárral emelkedik egy hordó olaj ára, az Abu Dzabi-i uralkodói família, amely hercegségének területén található a világ olajkészletének 10 százaléka, aznap 280 millió fonttal gazdagodik, állítja a Guardian.

 

Mindez még nem lenne ok a féktelen költekezésre, de a háttérben presztízsharc folyik az Emírségek legnagyobb tartománya, Abu Dzabi, és leghíresebb, de kisebb tagja, Dubaj között.

 

A Közel-Keletet napjainkban a legtöbben Dubajjal azonosítják, itt épült föl a világ első hétcsillagos szállodája, itt épül a világ legjobban kereső sportolójának, Tiger Woodsnak az első golfiskolája, itt rendeztek először nemzetközi golfversenyt a klasszis részvételével, ide érkezik évente a legtöbb turista.

 

Az ADUG feje, Sejk Mansour Bin Zayed Al Nahjan néhány éve megunta mindezt, úgy érzi, Abu Dzabinak vissza kell vennie vezető helyét a térképen. Mindenben egyenlítettek – szálloda, golf stb. -, sőt, ő 2009-re már Forma-1-es futamot is szervezett. Óriási lépés lenne, ha a világ legnépszerűbb sportjában, a futballban az élre tudnának törni.

 

”Sejk Mansournak azért kell a City, hogy segítsen a Közel-Kelet sportközpontjává tenni Abu Dzabit” – mondja Bhoyrul.

 

A Pool-rajongók bizakodhatnak, az ADUG épp a DIC orra elől halászta el a Cityt, így most nekik kell egyenlíteniük.

 

Manchester Eastlands nevű negyedének klubját a drukkerek hétfő óta már Middle-Eastlandsként (magyarul Közel-Keletként) emlegetik, és ha minden a tervek szerint alakul, olyan fényűző is lesz.

 

Egyelőre ugyanis még nem történt meg az adásvétel Sinawatra és az ADUG között, csak szóbeli megegyezés létezik. Tíz napjuk van az Abu Dzabi-iaknak, hogy megkössék az üzletet, és lelépjék a dubajiakat.

 

Állítják, ez már formaság, így januártól indulhat az igazi építkezés: megszűnik a Chelsea utóbbi években látott pénzügyi hatalma a labdarúgásban. A City – és majd a Liverpool – mindenkin túltehet, komoly szándékok esetén tényleg a világ első számú futballklubjaivá válhatnak, új pénzügyi szintre helyezve a labdarúgást.

----------------------------------------------

 

Annyiban örülök, hogy valaki borsot akar törni a 4 nagy orra alá! :D A játékosok ára úgyis fel fog menni, inkább a fiatalokat kellene megvédeni a felvásárlásoktól. Pl. 18 éves korukig ne léphessenek pályára az első osztályban, ne zsigereljék ki őket hiába eszetlennagy tehetségek. Mostanában eléggé húspiac szerűen mennek a dolgok!

Link to comment
Share on other sites

Na nehogy már az összes angol csapat arab tulajdonba kerüljön :angry::angry::angry:

amúgy meg ha ez így fog folytatódni akkor a FIFA egyszerűen bevezeti azt a törvényt ameikben az áll,hogy a pályán maximum 5 külföldi játékos lehet és kész...

ahelyett,hogy versengenének egymással inkább leküldenék vagyonuk 1%-át afrikába és már ott sem éhezne senki...

Link to comment
Share on other sites

Harry Redknapp, a Portsmouth manegerének véleménye:

 

A jövőben a menedzsereknek nem lesz beleszólásuk abba, hogy mely játékosokat igazolja le klubjuk. Csak bábok lesznek a gazdag tulajdonosok kezében, aki saját kényük-kedvük szerint veszik majd az általuk kiszemelt labdarúgókat.

 

A menedzserek szerepe mindössze az edzések levezénylésére és a kezdőcsapat kijelölésére korlátozódik majd, ami rendkívül káros lesz a labdarúgásnak. Nem akarom megbántani Mark Hughes-t (a Manchester City menedzsere), de nézzük meg mi történt Robinhóval. A brazil egy remek játékos, de az új tulajdonos volt az, aki le akarta őt igazolni. Biztos vagyok benne, hogy Markot is meglepte a dolog. Épp golfozott, amikor egyszer csak megkapta Robinhót a csapatába.

 

Mindegyikük bajnokságot és Bajnokok Ligáját akar majd nyerni, de ez nem sikerülhet minden csapatnak, és ezért a menedzserek fizetnek majd – az állásukkal. A tulajdonosok azt fogják mondani: – Százmillió fontot költöttem a csapatra, miért nem nyertük meg a Premiershipet?

 

----------------------------------------

Van rá példa: Capello (Real Madrid), Avram Grant (Chelsea)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...