Jump to content
PirateClub.hu

ALAP

ViP
  • Pontszám

    646
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by ALAP

  1. a közszolgálati csatornákat simán DVB-T tunerral lehet nézni HD-ben. nálam is úgy van ,h a UPC csomagban nincs HD csatorna , de ha átkapcsolom a tv beépített dvb-t tunerjére , akkor azt a pár csatornát ( M1 , m2, duna , duna2 + még valami ) lehet nézni HD minőségben is ha épp úgy sugároznak. szóval csak egy hd ready tv kell hozzá beépített vagy külső tunerral, és a földi terjesztésű , tetőantennával simán fogható ( kb. az ország 95% már lefedett) ingyenes csatornákat máris lehet nézni HD minőségben. a foci világbajnokságot pl. már így néztem és semmi gondom nem volt az adás minőségével.

  2. na érdekes lesz akkor jövőre ha az m1 fogja közvetíteni. a legjobban annak örülnék ha HD-ban sugároznák ( mint a bajnokok ligáját, világ illetve európabajnokságokat... ) ,de gondolom erre elég kevés az esély...

     

    Szerk. : na megtaláltam a cikket :

     

    A kommentátor Mezei Dániel lesz.

     

    http://www.f1hirek.hu/f1/20111222-baumgart...etiteseben.html

     

    "Az RTL Klubbal ellentétben az MTV technikai lehetőségei biztosítják a HD-minőségű műsorsugárzást, és Szabó megerősítette, hogy ennek megfelelően nagy felbontásban tervezik adni a nagydíjakat. Az F1 más vezető sportágakkal szemben lemaradva csak idén váltott HD-ra. "

     

    Na azthiszem ennél szebb karácsonyi ajándék nem is kell egy F1 rajongónak :D

     

    szerintem hatalmas minőségi ugrás lesz az RTL Klubhoz képest.

     

     

  3. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a tartalmon és az információn van itt a lényeg...

     

    Juttassa el a látogatóhoz a fontos hírértékkel rendelkező információt, semmi több, annak pedig tökéletesen megfelel!

     

    nem , ebben nincs teljesen igazad.

     

    Ha valami kvantum fizikáról értekező cikkek gyűjtőhelye lenne akkor megérteném az álláspontodat, de itt nem arról van szó hanem egy viszonylag mainstream "trendi" dologról , ahol igenis fontos a megjelenés.

     

    láttam már pár rajongói oldalt és ami mindegyikben közös, hogy a dizánjba be emelnek legalább pár motívumot abból a témakörből ami a rajongás tárgya .

     

    általánosságban pedig minden jó honlapra igaz, hogy ahol a megjelenés összhangban van az inforációval/ tartalommal és jól alkalmazzák , ott nem kioltja egymást a kettő hanem támogatja.

     

     

     

     

     

  4. én csak azért szavaztam nemmel mert a dizájn szerintem abszolút nincs összhangban a témával. gondolom valami alap template lehet. arra nem ártana nagyobb hangsúlyt fektetni.

     

    a felépítés , meg az elrendezés nem rossz. Talán még a kicsit puritán tartalmi részbe tudnék belekötni , ott pl cikkhez kapcsolódó képekkel jobban fel lehetne hívni a figyelmet ( nem maga a cikk nézetnél, hanem mikor csak fel vannak sorolva a cikkek / cím + intro szöveg/ ), de most ott is olyan színek dominálnak amik nekem nem a megasztárt juttatják eszembe , hanem még a sin city is előbb beugrik.

     

    forráskódba nem néztem bele de gondolom valami nyílt cms alapja van ( drupal vagy Wp ) ezért számított inkább a dizájn a szavazatomnál ,mintsem a programozás része .

     

     

     

     

    amúgy ha a megjelenésre kicsit nagyobb hangsúlyt fektetsz ( esetleg egy egyedi saját készítésű templatettel ) akkor jó az oldal.

     

     

     

     

     

     

     

     

  5. hát jó kérdés.

     

    én két opcióról tudok :

     

    1. Start->Futtatás->gpedit.msc-> Felhasználói beállítások (User Configuration) ->Adminisztrációs "sablonok" ( Administrative Templates )-> Rendszer ( System )-> Hozzáférés engedélyezése a reg módosító eszközökhöz (Prevent Access to Registry Editing Tools ) -> Engedélyezed

     

    2. Win javítás

     

     

  6. hát a legcélszerűbb egy sajátot írni valamilyen framework-el (cakePhp, Zend ... ) :)

     

    amúgy én a joomla-t használtam huzamosabb ideig a nyílt forrásúak közül, de azt a felhasználó kezelős, közösségi dolgokhoz nem ajánlanám. tudom, h van hozzá millió bővítmény meg beépülő ami könnyebb felhasználó kezelést tesz lehetővé , de elég instabil .

     

    WP-ről , Drupal-ról nem tudok nyilatkozni, mert azokat csak blogmotornak használtam eddig.

  7. Hát arra sajnos kevés az esély , mert ahhoz jó autó is kéne , és Renault azóta hanyatlik mióta Alonso otthagyta őket, illetve most már maga a gyár is a RedBull-t tekinti kiemelt partnerének.

     

    ettől függetlenül van rá esély ,hogy feltámadjanak és most különböző szakemberek leigazolásával szerintem jó irányba indultak el .

     

    Kimit pedig szerintem nem kell féleteni attól ,h túl nehéz lesz visszaállnia ( amit most mindenhol olvasni lehet ) , szerintem 2-3 futam alatt megoldja.

  8. 1. ez itt a PirateClub ,nem az általad említett netmafla :) ...

     

    2. ha beírod a google-be ,hogy snow és javascript akkor kiad egy kis rakást , tutorialokkal , source-al ,mindenestül.

  9. Dani : az sem volt fair ,hogy a KERS-t kötelezővé akarták tenni ,ezért a nagyobb csapatok csak arra álltak rá,aztán jövőre sem vezetik be végül (bár javítsatok ki ha tévedek ! ) ... meg amúgy is voltak durvább dolgok ennél idén ,tehát felesleges ezen lovagolni.

     

    Hamilton - Button páros borítékolható volt . Remélem tényleg nem fog megismétlődni a történelem és tisztelni fogják egymást annyira ,hogy ne szúrjanak ki egymással a pályán . Nem hinném hogy a McLaren mégegyszer elköveti azt a hibát mint Alonso - Hamilton párosnál , és akkor tényleg ütőképesek lesznek csapatként is .

     

    Újoncoktól nem várok sokat ,hiszen az idei újoncok sem bizonyítottak ... vagy volt valaki aki Kobayashin kívül jól ment ? Lehet ,hogy én emlékszem rosszul ,de tényleg az rémlik hogy mindenki elvérzett ,pedig sokuktól sokat vártak.

     

    Új csapatok autói meg szerintem nem az első évükben fogják megváltani a világot , leginkább a lekörőzendő futottak még kategóriát fogják erősíteni , habár tény hogy jót tenne az F1-nek ha több autó harcolna az első pozícióért .

     

     

  10. Én is egyből arra gondoltam ,hogy ezt az 1év kihagyást valyon hogy gondolták ? ahhoz hogy biztosra tudja ,hogy 2011-ben visszatér már most le kellene igazolnia valahova 2011-től ... de hát majd meglátjuk :) , lehet hogy a Button - Hamilton páros (ha tényleg összejön) is olyan jó lesz mint az Alonso - Hamilton volt :D

     

    Egyetértettem azzal ,hogy csak a Meki-hez akar menni ,mert hiába nyert idén a Brawn ,de azért mégiscsak lutri lenne beülni oda ...

     

    Sajnálom ,hogy Kimi távozik mert ő az 1-es számú kedvencem ,de másfelől igencsak felháborítónak tartom ,hogy a pénz miatt nem tudtak megegyezni ... Raikkönen eddig is a legjobban fizetett pilóta volt az F1-ben , ráadásul ha maradt volna jövőre is 10 milla eurót kapott volna a Ferkától ,a Merci meg 5-6 -ot ajánlott neki .

    Ez a 15 millió euró visszalépés lett volna neki ,de így meg olyan mintha csak a pénzért csinálná az egészet ,és ha már nem kap 20 milla fölött ,nem is ül be az autóba... :S Remélem ,hogy tényleg nem csak a pénz volt az egyetlen pont amiben nem tudtak megegyezni .

     

     

     

     

     

  11. Ötletes dizájn ,habár a balra igazítás nekem sem tetszik annyira ... vagy lehet balra igazított ,de jobb oldalon hatalmas az üres tér nálam , pedig csak 1280 X 1024 -be néztem .

     

    Ha az Iframe-et helyettesítetted div-el ,akkor a táblákat is lehetett volna ,de ez persze nem akkora gond ,csak manapság már minden div-be van :D ... gondolom PhotoShop slice tool-al csináltad és azért ilyen.

     

    Scripteket is rakhatnád külön fájlba és csak linkrel-el hívod meg őket , úgy valamennyivel átláthatóbb lenne a kód .

     

    Mystat helyett szerintem használj Google Analyticset ... ingyenes és többet tud , beépíteni meg ugyanolyan könnyű.

     

     

     

  12. Emberek legálisan nyomom ne keressük a tűt a szénakazalba rendben?

    Hány céget tudnák vagy akár egyéni vállalkozót mutatni aki ugyan így űzi ezt az ipart!

     

    Hát olyan vállalkozást ami ilyen színvonaltalanul dolgozik egyet se :D , viszont a web-programozás ,és főleg a web dizájn területen rengeteg szabad úszó, magán vállalkozó van...

     

     

    Persze senki nem akar téged eltántorítani a web prog-tól ,de magában az ha free templateket írogatsz át ,az még nem programozás...

     

    Nem azt mondom én is csináltam ilyet ... Joomla CMS-hez például rend szerint lusta vagyok saját templatet írni ,inkább leszedem azt abból a kismillió free templateből ami a legközelebb áll az elgondolásomhoz ,és annak a CSS-ét alakítom át . Na de én ezt soha nem is hívtam dizájnolásnak (max redizájnnak :) ) ,főleg nem programozásnak ,ráadásul pénzt sem kérek érte ,csak szórakozásból csinálom ,mert a szakmámba vág (webprogból idén csinálom a szakdogámat meg hasonlók...)

     

     

    1ébként programozó berkekben (is) szokás mondani ,hogy "lustaság fél egészség" ... tehát ha könnyebben és gyorsabban megvan az oldal azzal ,ha innen onnan ollózgatsz ,és ráadásul "igényes" munka születik és a megrendelő is elégedett (mivel nem ért hozzá) ,akkor csináldd ,csak ne írdd be a referenciák közé...

  13. 1ébként elhiszem ,h nem adnád el a Red Bullos pólódat ,mert neked nagyjából szezononként más kedvenc csapatod ,és pilótád van (asszem Alonsóval indultunk ,aztán jött Vettel , volt egy kis Button is talán ,és most Sutil ha jól látom? ),tehát jól jöhet az még ... :D

     

    na tréfát félre téve ,én sosem szurkoltam csapatnak , pl hogy Massa mit megy az sosem érdekelt ,én Hakkinen-nek drukkoltam régen ,aztán mikor a Sauberban elkezdte Kimi anno ,akkor neki kezdtem el szurkolni ... a Ferka pólót is csak azért vettem meg ,mert Kimi világbajnok lett a Ferrarival vele ,és igen , bíztam benne ,h Kimi onnan fog visszavonulni ,de hát ez van ...

     

     

    Arra pedig nagyon kíváncsi leszek melyik pilótát fogják preferálni és vajon ki fog-e borulni (mint a McLaren-nél), ha nem őt.

    Na erre én is kíváncsi leszek ,mert Alonsonak sosem kellett a csapattársával kűzdenie (,sőt még néha oda is csapkodták a csapattársai az autót ,hogy győzelemhez segítsék :) ) ,kivéve a McLarennél ahol meg is látszott a rivalizálás ... de szerintem ebből Alonso is tanult .

  14. ...hát van egy eladó ferraris pólóm...

     

    nagyot csalódtam a csapatban ,habár várható volt hogy Kimit fogják "kirúgni" ,azért mégis furcsállom ,h megválnak attól a pilótától aki a Schumi éra után a legjobb eredményeket hozta a csapatnak ... :(

    persze Massa is megérdemel egy esélyt . Alonso meg épp idejében hagyja el a süllyedő hajót ...

     

    McLarennel csak Ron Dennis miatt volt bajom ,de ő szerencsére visszavonult, és habár Hamilton sem lesz sosem a szívem csücske ,jó lenne Kimit végre megint egy ezüst nyílban látni...

     

    Jaire kollegával egyetértek , szép fricska lenne ,ha a Kimi egyből világbajnok lenne miután csapatot vált ,ahogy tette ezt 2007-ben is :)

     

    csak attól félek ,h átül a McLarenbe erre a Ferrarinál VÉGRE rájönnek ,hogy kell versenygépet építeni ,és megint megszívja... de hát ez van...

     

     

    mindenesetre van egy olyan tippem ,h a Kimi-Hamilton páros kezelhetőbb lenne ,mint az Alonso-Massa páros :) ,de kíváncsi leszek ...

     

     

    Forza Ferrari!

     

    Go Kimi!

     

     

     

  15. Nem biztos ,h Schumi mind a 7 versenyt végig fogja tolni , lehet ,h Massa év végére már visszaszállhat a ferkába.

     

    Mondják Schuminak figyelj Kimi ugyis repül mert mert! Alonso - Massa párost szeretünk volna de ez meghiusult mert Alonso nem jönn mert nem akkar!

    Úgyhogy te kellesz nekünk!

     

    Motiváció ide ,vagy oda Kimi mégiscsak világbajnok ,Massa meg nem ... lehet vitatkozni ,h Kimi csak annyival nyerte meg a bajnokságot mint amennyivel tavaly Massa elvesztette ,de a tény az tény marad...

     

    kettejük közül én inkább Massat küldeném el , ha Kimitől végre látnám azt a "tüzet" ami régen benne volt és nem csak autózgatna , Massa meg megérdemelne már 1 VB címet ...

     

    Kimi hülye lenne átülni sztem a Brawn-ba ... akkor már tényleg inkább elmenne azt rallizgatna , habár a ralli neki csak hobbi ,úgy mint Webbernek a bringázás ,vagy Montoyanak anno a motocross ,Suminak meg nemrég a gyorsasági motor.

     

    Másrészről az ,h Schumi maradjon jövőre is meg fatális baromság ... <_< :huh:

  16. azért világbajnok már sehogy nem lehet ... 7 futam van hátra ,maximum 70 pontot gyűjthet ,ha mindet megnyerné és jelenleg most Button is 70 pontnál van... max akkor nyerhetne ,ha mindet megnyerné ,és a jelenlegi top 4-ből senki nem szerezne pontokat ,mert akkor holtversenyben Buttonnal ,de több futamgyőzelemmel nyerhetne ...

     

    Na de sztem hülyeség ezen gondolkodni ,mikor ebben az évben a Ferrari a béka segge alatt van és igen lassan kezdett felkapaszkodni az utóbbi időben ,de hogy futamokat nyerni nem fognak vele még a közeljövőben az szinte borítékolható sajnos . Ezen a tényen nem változtat ,h Sumi ,vagy Massa ül az autóban .

     

    Az elmúlt 2 futamon már mutatott valami pozitívat a ferka ,de elég nagy előrelépés kéne ,hogy valenciában végre már az időmérőn is jól szerepeljenek...

     

    Mindenesetre már alig várom ,h lássam Schumit Kimi mellett versenyezni ... most ki fog derülni ,h mennyit számít azonos autónál a pilóta teljesítménye . (Ráadásul SPA , Monza még csak most fog jönni ,és sztem ezek a legjobb pályák )...

     

    ui.: remélem azért Massa mihamarabb felgyógyul ... félreértés ne essék ,nem örülök ,h Schumi ilyen áron tér vissza ,de azért kiváncsi vagyok mit tud kezdeni az idei autóval

     

     

     

  17. http://f1hirek.hu/hir/Button__En_vagyok_minden_idok_legjobbja_200907061142

     

    Most ez valami vicc ,vagy Button tényleg azt nyilatkozta ,hogy saját magát tartja minden idők legnagyobb pilótájának ? :D

     

    Csak azért érdekes nekem,mert ilyet még világbajnokoktól sem nagyon hallottam még nyilatkozatba ... például Sumi sem mondott ilyet ... sőt még Hamilton és Vettel is azt nyilatkozta ,hogy Schumit tartja példaképének .

     

    Elhiszem ,h jól megy a verda Button alatt ,de azért ilyet nyilatkozni :D :D :D szóval LoL ...

     

    A többiek autója a Red Bullén kívül nem versenyképes... viszont kíváncsi lennék ,ha a Ferka és a Meki is összehozott volna egy ütőképes autót ,akkor is itt tartanánk e . persze a forma-1 -ben sincs ha ,de akkor is ,szerintem az igazi nagy versenyzők gyenge autóval is tudtak mutatni valamit ( például néha Alonso ezzel a mostani Renaulttal ..) ,Button meg hol volt eddig ???

     

    Jah igen ,hogy ennyire számít az autó ? Akkor meg nem Button jó ennyire ,hanem a Brawn ,vagy hogy is van ez...

  18. Webbert soha nem tartottam nagyra , ráadásul nekem mindig viccesen jön le amikor olyan pilóták akik semmit nem értek el ,és már kiöregedőben vannak szólogatnak be olyanoknak akik már letettek valamit az asztalra.

    (Barichello ,Webber ...)

     

    Webber mondhat bármit , szerintem csak az fáj neki ,h Vettel ilyen fiatalon az aszfaltba döngöli :)

     

    Ferrari taktika Massanal bejött ,nem értem miért nem lehetett Kiminél is hasonlót megjátszani ,az már mindegy lett volna ,h 9. vagy 10. helyről rajtol ,akkor már kaphatott volna annyi üzemanyagot mint Massa +,- néhány kör...

     

     

     

     

  19. Webber nyilatkozatán arról ,h elvileg Kimi feltartotta azért jót röhögtem tegnap:D ...

     

    "Nemtudom Kimi mi a fenét csinált épp vodkát ivott vagy álmodozott ..."

     

    Én meg azt nem tudom Webber mit csinált azóta ,h az F1-ben van :D ,de azért tényleg jogos a felháborodása ,mert talán meglehetett volna neki a pole ,és már elért volna valamit hosszú hosszú pályafutása alatt :D ...

     

    Sima Vettelgyőzelem lesz ,ha nem lesz eső...

     

    1ébként a Forma-1-et felőlem megölhetik a jelen állapotában ,ha más néven nagy csapatokkal valami jobbat tudnak csinálni ,és ennél nem nehéz jobbat csinálni...

     

    1ébként szerintem már az év elején meghalt az F1 ... sosem volt még olyanunalmas mint most. Sehol nem történik semmi a pályán... vagy a Red Bull megy hatalmasat és 60 körig az élen autózik ,vagy a Brawn. A nagy csapatokat leütötték ,a kicsiket meg meglökdösték ,nagyjából ez történt ... habár én jobban élveztem mikor a McLaren és a Ferrari harcoltak az élen ,mert ők legalább versenyeztek ,és előzgették egymást ,mert sokszor azonos szinten voltak, hátul pedig csatázotak a kisebb csapatok ... de most sehol nincsen semmi ,csak kőrözgetnek .

     

    ne mondja nekem senki ,h ebben az évben sokkal szorosabb a verseny ,mikor Kimi és Hamilton VB címénél is csak néhány pont döntött ,mostmeg a Brawn végigveri a mezőnyt , max a Redbull szólhat bele ... akkor 3-4 versenyző harcolt a VB címért ,mostmeg 2...

     

     

     

  20. Lan kábelből annyi kell amennyi gép lesz , jelen esetben 4.

     

    Beledugod a routerbe ,ha van 4 üres slotja és tulajdonképpen végeztél is ... csak a gépeken kell bekonfigurálni a hálózatot (protokollok, átjárók) , de ezekhez is csak akkor kell nyúlni ,ha nem látják egymást ... Vista és XP között előferdülhet ,h nem látják egymást ,akkor bele kell nyúlni szépen a hálózati protokolokba és egy közös protokollt kell beállítani ,vagy telepíteni...

     

    Ha Routereden nincs 4 szabad slot a 4 gépnek ,akkor egy HUB-ra vagy SWITCH-re lesz szükséged ,amik segítségével összekötheted a gépeket.

  21. "Bármikor is változtatást kértünk a csapatoktól, mindig együtt sírtak, legyen volt szó a parc fermés szabályról, a motorfejlesztés befagyasztásáról, a V10-ről a V8-asra való váltásról... Minden egyes alkalommal voltak, akik azt állították, hogy most fog szétesni a Forma-1. Ezen tapasztalatok juttatták el az FIA-t odáig, hogy mára rugalmasan kezelünk minden hisztériát. Az emberek egyszerűen nem szeretik a változást"- mondta Purnell az Autosport magazinnak adott exkluzív interjúban.

     

    "Hatalmas egyensúlyozási mutatvány ez. Új csapatoknak is vonzóvá szeretnénk tenni a Forma-1-et, de érzésem szerint ha ennél is feljebb megyünk a költségvetési plafonnal , akkor a jelentkező új istállók száma, ami már a harmincról a 40 millió fontra való emelkedéssel is csökkent, teljesen lenullázódott volna." nyilatkozta Tony Purnell a FIA munkatársa.

     

     

    Ez mind szép és jó ,de kit érdekelnek az új csapatok ,a USGPE és társai ,ha olyan gyártók hagyják el a forma-1-et mint a Ferrari , BMW, Renault... nagyszerű ,hogy több csapatot akarnak és emiatt vonzóbbá akarják tenni a belépés feltételeit ,de inkább azt kéne elérni ,h a mostani csapatok jól érezzék magukat az F-1 -ben és őket segíteni ,nem akadályozni és elüldözni őket ...

     

    Persze ez az egész csak fenyegetőzés ,és a FIA -ra már tényleg csak így lehet hatni mert ész érvekkel nem lehet őket meggyőzni ... itt nem a változásról van szó (és amiatt sírna mindenki ahogy Tony barátunk fogalmazott) ,hanem arról ,h rossz irányba viszik a sportágat.

     

     

     

     

  22. Szerintem jól tették ,h ők is csatlakoztak a Toyotához és a RedBullhoz ... Mosley nemrég azt nyilatkozta ,h túlélné az F1 a Ferrari hiányát ... hát akkor nézzük túléli-e a Ferrari , a RedBull és a Toyota hiányát :) . de ha van egy kis eszük úgyis rájönnek ,h hülyeség ez a költségvetési sapka... másfelől meg pont olyan döntéseket hoznak mintha tudatosan tönkre akarnák vágni a sportágat ,szóval már nemtudom mit higgyek...

     

     

    Más:Massa autójából azért fogyott ki a nafta mert nem működött rendesen a tankoló berendezés ... Vettel versenyét pedig szerintem saját maga b***ta el ,azzal ,h elrontotta a rajtot és beragadt Massa mögé .... képtelen volt megelőzni Massat ,ennyi. Már Wéber Gabiékat sem értettem ,h miért szajkózzák ,h most Massa jól elrontja Vettel versenyét mikor ők 2-en is versenyben voltak ,és Vettel egyszerűen nem tudott közelebb kerülni Massahoz...

     

    Örülök ,h végre begyorsultak a Ferrarik és jó volt látni ,h legalább a RedBullal tud menni az egyik gép , viszont ettől függetlenül megbízhatóság és csapategység még mindig a béka segge alatt van ... és ezek a bakik . Enzo forog a sírjában...

     

     

×
×
  • Create New...