Jump to content
PirateClub.hu

Smurf

Veterán
  • Pontszám

    521
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Smurf

  1. 1: Bőven jó neki.

    2: ps aux a parancssorba, nézd meg, melyik folyamat fogja nagyon a gépet

    3: Nem árt a swap, kb 1 GB jó lesz

    4: a Hardy Heron a kódneve

     

    4.10: Warty Warthog

    5.04: Hoary Hedgehog

    5.10: Breezy Badger

    6.06 LTS: Dapper Drake

    6.10: Edgy Eft

    7.04: Feisty Fawn

    7.10: Gutsy Gibbon

    8.04 LTS: Hardy Heron

    (8.10: Intrepid Ibex)

     

    Az LTS a Long Term Support rövidítése, a 6.06 desktopnak 2009-ig, a szervernek 2011ig van supportja, a 7.04-esnek meg már lejárt, pedig később jött ki, a 8.04et 2011ig ill 2013ig támogatják, a 8.10-é pedig le fog járni 2010-ben.

  2. Tyűha, rég volt olyen linuxos hír, ami ennyire felrázta az IT világot. Mindenhol erről beszélnek, ennyi hogy-váltottam-Linuxra cikket se olvastam még. Szeretik az emberek az Ubuntut :)

    @tmarkee: csak a szerverváltozat maradt ki. Jelenleg kisvállalatoknak, iskoláknak, otthonra az a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás. :happy:

     

    És akik nem hszik el, hogy Linuxon játszani is lehet, néhány játék, ami platinum (gyakorlatilag plug'n'play) besorolást kapott WINE alatt:

    http://www.vgpro.com/article/5_killer_pc_games_playable_on_ub

  3. H tépázták meg? Visszasorolták őket, a többi bűnöst nem, a Juve elküldte az akkori vezetőket, a többi érintett csapat nem. El lehet felejteni a tavalyelőtti botrányt, a Juve feljutott és az élbolyban van. Nekem ez ami leginkább tekintélyt parancsoló, nem ha valaki a visszasorolások miatt bajnoki címet tud nyerni vagy megkapja a zöldasztalnál, ráadásul úgy, h büszke is rá. Igazi sportemberek ilyennek nem tudnának örülni.

  4. Legalább azt mondd el, h miben mennyit ér?

    Ha el akarod adni és bolti DVD, minden mellékelt cuccal együtt, akkor max ennyit:

    https://bolt.uhulinux.hu/home.php

    Ha saját CD/DVD-re írod a letöltöttet, akkor az üres CD/DVD ára.

    Ha fel akarod rakni, akkor sztem nemsokat, de ez saját vélemény. Örülök, h magyar disztró, de ott van bármelyik Ubuntu, Fedora, Debian, CentOS, Suse, Gentoo, stbstb.

  5. Én is gratulálok a csapatnak :D 2002 óta nézem őket a VB-ken. Az akkori és a tavalyi 2. hely után nagyon megérdemelték már ezt a feljutást. Látszik, hogy az osztrák bajnokságban is játszanak, az Euroliga is jót tett nekik, Pat Cortina összerakta ezt a csapatot és a "sztárok" (Vas János, Palkovics, Ladányi, Ocskay, Szuper, Holeczy) is hozzátették a magukét :)

    Ha meg tudnánk kapaszkodni az A csoportban, akkor hihetetlen népszerűségnek örvendene itthon a jégkorong, gyerekek százai-ezrei kezdenének el játszani, ami hihetetlen lendületet adhatna a sportágnak.

  6. Remélem, még nem késő. :)

     

    int[] iArray = new int[5];

    Létrehoz egy 5 elemű, integerekből (egész számok) álló tömböt iArray néven

     

    for (int i=0; i<iArray.length; i++)
    iArray[i] = i*10;

    Végiglépked a tömb elemein és minden elemet beállít az indexének (i) tízszeresére. Tehát iArray[5] = 50, iArrany[0] = 0, iArray[2] = 20, stb.

     

    double[] dArray = new double[20];

    Létrehoz egy 20 elemű duplapontosságú lebegőpontos számokból (double) álló tömböt dArray néven.

     

    for (int i=0; i<dArray.length; i++)
    dArray[i] = Console.readDouble();

    Végiglépked a tömb elemein, és mindegyiket beállítja a konzolról (standard szöveges input) beolvasott számra. Két elem beírása közt inputra (enter) vár, azaz a program addig nem lép át a következő tömbelem beállítására amíg az előző nem kapott értéket.

  7. @ica: nem majdnem, a meta tagok lószart sem érnek. :

    A Google varázsszava a PageRank. Ez az oldalak osztályozására szolgáló mérőszám. Minél több link mutat az oldaladra az adott kulcsszóval:

    <a href="http://teoldalad">kulcsszó</a>

    ráadásul minél nagyobb PageRank-ű oldalakról, annál előrébb kerülsz a keresőben arra kulcsszóra. Regisztrálj keresőkbe, linkkatalógusokba (dmoz és társai), szerkessz wikipedia szócikkeket a témádban, legyél érdekes, h mások linkeljenek, próbálkozhatsz a kül oldalak kommentjeinél is, használj keresőbarát URL-eket (ne index.php?id=34324ar és hasonlók), ne legyen duplikált tartalom (különböző domaineken ugyanaz), stbstb. Az online marketing is egy szakma, reggelre se végeznék az apró trükkök felsorolásával. Olvass tovább:

    http://www.google.com/search?hl=hu&q=seo

    Ennél az oldalnál nem a hunrecora kéne optimalizálni, hanem az építkezés, építés, építőipar, acél kifejezésekre, ha nem elégszel meg a keresőoptimalizálással, akkor Google Adwords.

  8. Egyébként hülyeség összehasonlítani a kettőt, mert a skype telefonálás, videótelefonálásban jó, msn meg beszélgetésben...

     

    Tényleg jobb beszélgetésben? Miben jobb mint bármi más? Ha valaki tud egy elfogadható indokot, akkor jövök neki egy sörrel (ha elmúlt 18 :happy:). Objektíven. Az, h ezen vannak a barátai az nem objektív indok, az csordaeffekt.

    Vagy nevezzétek át a topikot: ki melyiket hasznája: msn v skype?-ra. :P

  9. A kérdés az, h melyik a jobb, nem az, h melyik a népszerű :happy:

    Technológiában, kép- és hangminőségben egyértelműen a Skype (főleg mert P2P és nem kliens-szerver), megbízhatósában az IRC (és ez adja a "bonyolultabb, nem outofthebox, de pontosan azt csinálja amit te akarsz" hacker érzést :)). Az MSN meg itthon a legelterjedtebb, ezért ha olyanod van, akkor nagy valószínűséggel tudsz beszélni más magyarokkal. De igazából csoportja válogatja. Mo-n is vannak olyan baráti társaságok, akik ICQ-t használnak vagy Google Talkot v egyéb Jabber klienst, Lengyelországban a Gadu-Gadu a legelterjedtebb.

     

    Viszont hatalmas baromságnak tartom a MS részéről ezt a zárt protokollt, de minden más zárt IM hálózat részéről is. Legyen nyílt, email cím alapú és olyan klienssel kapcsolódjak hozzá amilyennel csak akarok és tudjak bárkivel beszélgetni függetlenül a klienstől. Ezt legjobban a Jabber/XMPP közelíti meg. A zárt IM kliensek amúgy sem illenek az internet filozófiájába (több szolgáltató, hiszen nem mindenkinek ugyanott van az email fiókja, mégis tudunk egymásnak levelet küldeni, a webet is sok százezer szerver szolgálja ki, nem egy kézben van központosítva).

    Olvasnivaló a témában:

    http://webisztan.blog.hu/2007/08/13/miert_pont_jabber

     

    Szerk.: és kéne valami közös voip/webcam protokoll is köztük :)

  10. Hát, most már felsorolni is nehéz. Az asztali gépemen Windows XP és FreeBSD, de utóbbi ugrani fog, mert kell a hely. A laptopon Ubuntu Linux az elsődleges és mellette van egy Vista (itt meg a Vista-t fogom törölni) és van még egy gép amit nem egyedül használok, azon Windows 2000 fut.

     

    Nem feltelepítve még változatosabb: UHU Linuxtól kezdve több BSD UNIX-on (FreeBSD, OpenBSD, PC-BSD) át az Ubuntu összes verziójáig (5.04-től 7.10-ig, desktop, szerver és alternate install verziók, 1-2 Kubuntu meg Xubuntu is), kallódik még a fiókomban 1-1 (eredeti) Windows 95 és 98 CD is.

×
×
  • Create New...