Jump to content
PirateClub.hu
Venheidem

Betryal Linux - magyar fejlesztés

Recommended Posts

A Betryal egy Linux alapú ingyenes operációs rendszer, mely egyaránt fejlesztőknek és átlagfelhasználóknak lett tervezve. Gördülékeny, gyors, egyszerű, biztonságos, elegáns és persze felhasználóbarát.

http://betryal.hu/
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem is rossz ránézésre. Van akinek bejön a sötét téma van akinek nem, ez ízlés kérdése, amit objektívebben meg lehet ítélni az a sebesség, funkcionalitás, próbálta már ilyen szempontból valaki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A Betryal 5 letölthető, de annyira megbízhatatlan tárhelyen van, hogy inkább felfüggesztettem. (Van amikor 20 perc, majd átvált 1 órára a letöltés.) Inkább megvárom a 6-os megjelenését.

Nagyon bízom abban, hogy sikeres lesz. Egyébként Unity kezelőfelülettel is bevállalnám. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egy pillantást megér még az Elementary OS is :)

http://elementaryos.org/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na az jó kis rendszer, bár nekem túl zártnak tűnik, nagyon olyanra csinálták, hogy ami benne van az megy szépen, meg stabil is, gyors is, de ha valamit mókolni akarsz rajta jobban, akkor itt is, ott is megszorításokba ütközöl. Próbáltam már többször is, mindig megnyerő volt ezen az egy dolgon kívül, viszont annak aki nem piszkál mert már belefáradt, vagy most tért át winről és jól működő alaprendszer kell neki szép megmunkálással, annak No1 lehet simán.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na igen a mókolás :)

Én is olyan vagyok hogy hát mégis,kicsit csinosabbra szeretném vagy máshogy szeretném az adott dolgot megcsinálni,akkor Elementaryn tényleg nem egy egyszerű eset. A Gnome 3 kicsit háklis a változtatásokra,de nem lehetetlen a testreszabása :)

Habár amit tudok neked ajánlani az egy Arch alapú Chakra Linux. Csak 64bites van belőle ezt az elején mondom és KDE felület van hozzá.

De úgy rakod össze ahogy neked tetszik,és eddig benne sem csalódtam :)

 

Aki Winről állna át teljesen tökéletes kis rendszer,ha gáz van ott az Arch wiki amiben minden segítség megvan. Próbáld ki virtuálisan vagy live-ban :)

Kérek majd véleményt hogy hogy tetszik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbáltam már régebben, többször is (igazából a distrowatch top100-as jobb oldali listájának kb a felét már kipróbáltam, hol rövidebb, hol hosszabb ideig), de akkoriban még nem voltam oda a KDE-ért, mert pár echte gtk-s app nem ment rajta, vagy ha azt akartam hogy menjen, húzta a fél gnome-ot magával. Most Manjaro KDE edition van, Arch alapú, duplán ellenőrzött saját repókba áttett csomagokkal, így a legtökéletesebb, mert a gyorsaság és a fasza csomagkezelés na meg az AUR megmarad, viszont az egyik napról másik napra Arch-ba bekerülő, néha hibás csomagok, nem kerülnek bele, így kicsi az esélye hogy olyannal találd szembe magad, mint Arch alatt, hogy egy frissítéssel kinyírtad a rendszered egy részét ha nem olvastad minden nap az oldalukra kikerülő híreket. Aztán a Manjaro-nak van saját hw kezelője fejlesztve, nagyon kis kezes cucc az is. De az egész rendszerre jellemző az átgondoltság, nekem nagyon bejön.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valamiért inaktív a letöltés az oldalon, csak az 5-ös verzió iso-ja van linkelve. Oké, rájöttem. Kivárom az augusztust. :)

 

Off:

Ha már magyar fejlesztésű Linux, hadd említsek meg egy régi motorost is, az UHU-Linuxot, melynek nemrég jött ki a 3-as verziója. 4 évet kellett várni rá.

Az új verzió alkalmából a weboldaluk is átalakult:

http://uhulinux.hu/

Ez is Gnome 3-at használ desktop környezetként, de utólag más grafikus környezetet is fel lehet rá telepíteni.

 

Annak idején UHU-val kezdtem Linuxozni, megérdemli, hogy itt legyen. Hátha valaki nem ismeri.

Edited by djbaloo
  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

UHU Linux-ot próbáltam régebben. Egész jó. A későbbiekben már  SUSE LInuxot használtam, majd következett az Ubuntu, majd Linux Mint-et. Jelenleg pedig Linux Lite van a gépemen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×