Jump to content
PirateClub.hu

djbaloo

Veterán
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Semleges

About djbaloo

 • Rank
  Zsebibaba

Contact Methods

 • Website URL
  http://djbaloo.wordpress.com/
 • ICQ
  196537442

Profile Information

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  HU
 • Érdeklődés
  Zene, Linux

Recent Profile Visitors

401 profile views
 1. djbaloo

  Ubuntu

  Megjelent az Ubuntu legújabb kiadása, az Ubuntu 16.04 LTS, fejlesztői kódnevén a Xenial Xerus. A Canonical a mai napon kiadta a hatodik Ubuntut, a 16.04 LTS-t. Az új kiadás, az LTS jellegéből megszokott stabilitás mellett számos új funkcióval jelentkezik. Több saját fejlesztés mutatkozik be az új kiadásban. Bekerült a cég újdonsült csomagformátuma a „snap”, az LXC konténerek kezelését megkönnyítő hypervisor, az LXD, illetve felhő- és IoT-fronton is számos újítás történt. A most megjelent kiadás hosszan támogatott (LTS), azaz a Canonical öt évig tartja karban és biztosít biztonsági frissítéseket a 16.04-hez. Így egy stabil, megbízható, biztonságos és költséghatékony Linux platformot nyújt a hosszabb távú, skálázódásra építő fejlesztésekhez. Forrás és további információ: [Hidden Content] Képernyőképek: [Hidden Content]ubuntu1604/screenshots Az Ubuntu letöltése: [Hidden Content]letoltes Az Ubuntu alapértelmezetten Unity felületet használ, de más asztali környezettel is elérhető: Kubuntu (KDE): [Hidden Content] Ubuntu MATE (Gnome 2): [Hidden Content] Xubuntu (XFCE): [Hidden Content] Lubuntu (LXDE): [Hidden Content]
 2. djbaloo

  Linux Mint

  Azt bár nem ismerem (nem használtam még), de képek, videók alapján az is elég meggyőző, teljesen jó választás.
 3. djbaloo

  Milyen eredeti játékot vettél meg legutóbb?

  Én a Cities: Skylines-t vettem meg pár hete.
 4. djbaloo

  Total Comander Vs. Sajátgép

  Egyéb: Double Commander
 5. djbaloo

  Linux Mint

  Az ismerőseimnek, akik eddig XP-t használtak, általában Mintet javaslok, pláne, hogy nemrég megjelent a 17.1-es verzió, mely szintén 5 évig támogatott, mint az alapjául szolgáló Ubuntu 14.04 LTS. A MATE-verziót szoktam telepíteni, rá egy Win7, vagy akár XP téma, és szinte ugyanaz.
 6. djbaloo

  Ubuntu

  Megjelent az Ubuntu legújabb kiadása, az Ubuntu 14.10, fejlesztői kódnevén az Utopic Unicorn. Ez a rendszer 2015. júliusáig kap biztonsági frissítéseket. További infó: [Hidden Content]
 7. djbaloo

  Backtrack 5

  Egy cseppet idejétmúlt a Backtrack, helyette már Kali Linux van, szintén a Backtrack készítőitől. [Hidden Content]
 8. djbaloo

  Betryal Linux - magyar fejlesztés

  Valamiért inaktív a letöltés az oldalon, csak az 5-ös verzió iso-ja van linkelve. Oké, rájöttem. Kivárom az augusztust. Off: Ha már magyar fejlesztésű Linux, hadd említsek meg egy régi motorost is, az UHU-Linuxot, melynek nemrég jött ki a 3-as verziója. 4 évet kellett várni rá. Az új verzió alkalmából a weboldaluk is átalakult: [Hidden Content] Ez is Gnome 3-at használ desktop környezetként, de utólag más grafikus környezetet is fel lehet rá telepíteni. Annak idején UHU-val kezdtem Linuxozni, megérdemli, hogy itt legyen. Hátha valaki nem ismeri.
 9. djbaloo

  Ubuntu

  Megjelent az Ubuntu legújabb kiadása, az Ubuntu 14.04 LTS, fejlesztői kódnevén a Trusty Tahr. Azok számára, akik az Ubuntu korábbi kiadását használják, a rendszer fel fogja ajánlani a frissítés lehetőségét. A frissítésnél minden adatunk és beállításunk megmarad, egyszerűen a rendszer és az alkalmazások frissülnek az aktuális verzióra. A hír forrása és a rendszer letöltése: [Hidden Content]
 10. djbaloo

  Autóba való zenék

  Ez sem utolsó: Sven Väth - Face It [Hidden Content]
 11. djbaloo

  Milyen zenelejátszó progit használsz?

  Audacious, és Foobar2000.
 12. Invision.Power.Services.IP.Board.v3.4.5.INCL.20130713.SECURITY.PATCH.PHP.NULL-VALOR Release Date: 2013-08-24 Installation: Unpack the release, and check documentation Nem teszteltem, csak feltöltöttem! Méret: 7.1 MB Letöltés: [Hidden Content] Jelszó nincs!
 13. djbaloo

  Ubuntu

  Igen, ezt sok helyen olvastam már, hogy néha hegeszteni kell az Archot, de amúgy kezesbárány. Az Ubuntuval már elég régóta úgy vagyok, hogy fölteszem, használom.. és ennyi. Nincs kihívás. Persze ha valami elhasalna, nem biztos, hogy időm lenne faragni a rendszert, így nagy előnye, hogy csak használni kell. Archtól is pont emiatt tartok azért, hogy ha esetleg vmi baja van, eltelik egy kis idő, mire ráérnék foglalkozni vele. Viszont amikor időm van, nincs semmi, amit hegeszteni kellene Ubuntun, ilyenkor pl. Virtualboxban játszok különböző rendszerekkel. Egyelőre Arch is Virtualboxban létezik, de már csak addig, amíg megint nem lesz annyi időm, hogy élesben is feltelepítsem.
 14. djbaloo

  Hány évvel vagy idősebb mint barátnőd?

  Én 10 hónappal vagyok idősebb a páromnál..
 15. djbaloo

  Ubuntu

  Én még eddig nem ismertem, a sok disztró között elkerülte a figyelmem.. De most már mindegy is, mindenesetre azért letöltöm... Már hetekkel ezelőtt feltettem az Ubuntut, és most a következő kiszemelt áldozat az Arch lesz. Újabb gépet vettem, mint amit eddig használtam, és erre került az Ubuntu, ill. kerül majd az Arch.
×