Jump to content
PirateClub.hu

djbaloo

Veterán
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by djbaloo

 1. djbaloo

  Ubuntu

  Megjelent az Ubuntu legújabb kiadása, az Ubuntu 16.04 LTS, fejlesztői kódnevén a Xenial Xerus. A Canonical a mai napon kiadta a hatodik Ubuntut, a 16.04 LTS-t. Az új kiadás, az LTS jellegéből megszokott stabilitás mellett számos új funkcióval jelentkezik. Több saját fejlesztés mutatkozik be az új kiadásban. Bekerült a cég újdonsült csomagformátuma a „snap”, az LXC konténerek kezelését megkönnyítő hypervisor, az LXD, illetve felhő- és IoT-fronton is számos újítás történt. A most megjelent kiadás hosszan támogatott (LTS), azaz a Canonical öt évig tartja karban és biztosít biztonsági frissítéseket a 16.04-hez. Így egy stabil, megbízható, biztonságos és költséghatékony Linux platformot nyújt a hosszabb távú, skálázódásra építő fejlesztésekhez. Forrás és további információ: [Hidden Content] Képernyőképek: [Hidden Content]ubuntu1604/screenshots Az Ubuntu letöltése: [Hidden Content]letoltes Az Ubuntu alapértelmezetten Unity felületet használ, de más asztali környezettel is elérhető: Kubuntu (KDE): [Hidden Content] Ubuntu MATE (Gnome 2): [Hidden Content] Xubuntu (XFCE): [Hidden Content] Lubuntu (LXDE): [Hidden Content]
 2. djbaloo

  Linux Mint

  Azt bár nem ismerem (nem használtam még), de képek, videók alapján az is elég meggyőző, teljesen jó választás.
 3. djbaloo

  Milyen eredeti játékot vettél meg legutóbb?

  Én a Cities: Skylines-t vettem meg pár hete.
 4. djbaloo

  Total Comander Vs. Sajátgép

  Egyéb: Double Commander
 5. djbaloo

  Linux Mint

  Az ismerőseimnek, akik eddig XP-t használtak, általában Mintet javaslok, pláne, hogy nemrég megjelent a 17.1-es verzió, mely szintén 5 évig támogatott, mint az alapjául szolgáló Ubuntu 14.04 LTS. A MATE-verziót szoktam telepíteni, rá egy Win7, vagy akár XP téma, és szinte ugyanaz.
 6. djbaloo

  Ubuntu

  Megjelent az Ubuntu legújabb kiadása, az Ubuntu 14.10, fejlesztői kódnevén az Utopic Unicorn. Ez a rendszer 2015. júliusáig kap biztonsági frissítéseket. További infó: [Hidden Content]
 7. djbaloo

  Backtrack 5

  Egy cseppet idejétmúlt a Backtrack, helyette már Kali Linux van, szintén a Backtrack készítőitől. [Hidden Content]
 8. djbaloo

  Betryal Linux - magyar fejlesztés

  Valamiért inaktív a letöltés az oldalon, csak az 5-ös verzió iso-ja van linkelve. Oké, rájöttem. Kivárom az augusztust. Off: Ha már magyar fejlesztésű Linux, hadd említsek meg egy régi motorost is, az UHU-Linuxot, melynek nemrég jött ki a 3-as verziója. 4 évet kellett várni rá. Az új verzió alkalmából a weboldaluk is átalakult: [Hidden Content] Ez is Gnome 3-at használ desktop környezetként, de utólag más grafikus környezetet is fel lehet rá telepíteni. Annak idején UHU-val kezdtem Linuxozni, megérdemli, hogy itt legyen. Hátha valaki nem ismeri.
 9. djbaloo

  Ubuntu

  Megjelent az Ubuntu legújabb kiadása, az Ubuntu 14.04 LTS, fejlesztői kódnevén a Trusty Tahr. Azok számára, akik az Ubuntu korábbi kiadását használják, a rendszer fel fogja ajánlani a frissítés lehetőségét. A frissítésnél minden adatunk és beállításunk megmarad, egyszerűen a rendszer és az alkalmazások frissülnek az aktuális verzióra. A hír forrása és a rendszer letöltése: [Hidden Content]
 10. djbaloo

  Autóba való zenék

  Ez sem utolsó: Sven Väth - Face It [Hidden Content]
 11. djbaloo

  Milyen zenelejátszó progit használsz?

  Audacious, és Foobar2000.
 12. Invision.Power.Services.IP.Board.v3.4.5.INCL.20130713.SECURITY.PATCH.PHP.NULL-VALOR Release Date: 2013-08-24 Installation: Unpack the release, and check documentation Nem teszteltem, csak feltöltöttem! Méret: 7.1 MB Letöltés: [Hidden Content] Jelszó nincs!
 13. djbaloo

  Ubuntu

  Igen, ezt sok helyen olvastam már, hogy néha hegeszteni kell az Archot, de amúgy kezesbárány. Az Ubuntuval már elég régóta úgy vagyok, hogy fölteszem, használom.. és ennyi. Nincs kihívás. Persze ha valami elhasalna, nem biztos, hogy időm lenne faragni a rendszert, így nagy előnye, hogy csak használni kell. Archtól is pont emiatt tartok azért, hogy ha esetleg vmi baja van, eltelik egy kis idő, mire ráérnék foglalkozni vele. Viszont amikor időm van, nincs semmi, amit hegeszteni kellene Ubuntun, ilyenkor pl. Virtualboxban játszok különböző rendszerekkel. Egyelőre Arch is Virtualboxban létezik, de már csak addig, amíg megint nem lesz annyi időm, hogy élesben is feltelepítsem.
 14. djbaloo

  Hány évvel vagy idősebb mint barátnőd?

  Én 10 hónappal vagyok idősebb a páromnál..
 15. djbaloo

  Ubuntu

  Én még eddig nem ismertem, a sok disztró között elkerülte a figyelmem.. De most már mindegy is, mindenesetre azért letöltöm... Már hetekkel ezelőtt feltettem az Ubuntut, és most a következő kiszemelt áldozat az Arch lesz. Újabb gépet vettem, mint amit eddig használtam, és erre került az Ubuntu, ill. kerül majd az Arch.
 16. djbaloo

  Ubuntu

  [Hidden Content] A főoldalon egy visszaszámlálás látható, valószínűleg ez lesz az Ubuntu alapú Elementary OS végleges változatának bejelentésének az időpontja. Legalábbis sokan ezt várják. Majd kiderül. Néhány videó róla: [Hidden Content] [Hidden Content] [Hidden Content] Szerintem nem is néz ki olyan rosszul!
 17. Ennek egy Ubuntu-specifikus változata: [Hidden Content] A lényege ugyanaz, mint a nyitó hozzászólásban olvasható. Csak érdekességképpen osztottam meg, hogy ilyen is létezik.
 18. djbaloo

  Együttes szólánc

  Dolly Roll
 19. djbaloo

  Mik a kedvenc sorozataid?:)

  "Nehéz napok a Föld nevű bolygón" Ezt a sorozatot anno semmi pénzért nem hagytam volna ki! Mostanában már nem igazán nézek tévét...
 20. djbaloo

  Mi volt a jeletek az oviba? :D

  Az én jelem sündisznó volt.
 21. djbaloo

  SUSE Linux

  Aki még nem tudná, megjelent az openSUSE 12.2! További infó és letöltés: [Hidden Content]
 22. djbaloo

  Ubuntu

  A Kubuntut (és amúgy a KDE-t) mostanában nem néztem, mit tud, pedig anno amikor elkezdtem Linuxozni, a KDE-re szoktattak rá - az akkori Gnome ablakkezelő nem is tetszett. UHU-Linuxra, életem első Linuxára is azt tettem, aztán később Debianra is. Azt hiszem, meglesem, ha időm engedi, hogy milyen lett az új KDE. Máshol is olvastam, hogy dicsérik.
 23. djbaloo

  Ubuntu

  Igen, köszi, a Chakra disztróról is olvastam már, és ha már említetted, az Arch Linuxszal is kacérkodom egy ideje. Ami visszatart, az az, hogy sajnos mostanában kevés az időm arra, hogy behatóbban foglalkozzam a dologgal. A Unity felület a régebbi laptopomon a 2D felülettel gond nélkül működik, csak azon meg kellene ejtenem az LTS-re való frissítést - még a 11.10 fut rajta -, erre szintúgy nincs időm. Az asztali gépen viszont már az új LTS megy, azzal sincs (kopp-kopp) probléma. Mik voltak a gondjaid a Unityval?
 24. djbaloo

  Ubuntu

  Én a Gnome Shellt még nem próbáltam, egyelőre elvagyok az Unityval, bár azért kacsintgatok a KDE felé is, kíváncsi vagyok, mennyire sikerült gatyába rázni. Viszont a kipróbálásának sajna az időm szab határt mostanság. Ha időm is lesz ezzel foglalkozni, valószínűleg először a laptopra teszem fel a 12.04-et.
 25. djbaloo

  Ubuntu

  Megjelent az Ubuntu legújabb kiadása, az Ubuntu 12.04 LTS, fejlesztői kódnevén a Precise Pangolin. A rendszer hosszú távú támogatással érkezik: a felhasználók 5 évig, vagyis egészen 2017 áprilisáig kapnak majd hozzá biztonsági frissítéseket és javításokat. Az új Ubuntu többek között a magyar közösség oldaláról is letölthető! [Hidden Content]
×