Jump to content
PirateClub.hu

Időkezelés C -ben


taxo
 Share

Recommended Posts

Hy, szükségem lenne a egy két tanácsra. Az a problémám, hogy C-ben(nem C++, nem C#) kellenének tippek, hogy hogy lehet kezelni az időt. Pontosabban nekem nagyon kis intervallumonként kellene mérnem az időt, minimum ezredmásodperces nagyságrendben. Valamiért nem tudok rájönni a clock() függvény mikéntjére. A referncia szerint ez egy clock_t aritmetikai adattípussal tér vissza, de hogy lehet ezt kezelni, esetleg int-té konvertálni, vagy egyszerűen csak kiiratni a printf-el(%d-t nem veszi be, folyamatosan nullának tekinti, %f, %lf-re pedig egy negatív értéket ad vissza). Amúgy linux alatt csinálom, meglehet, hogy nincs joga lekérdezni a prociidőt azért jön vissza %lf-el negatívba. Ez esetben, hogy lehet rávenni hogy hozzáférjen? Minden építő jellegű megoldás érdekelne, konkrétan az LPT porton kellen időt mérnem egy-egy bizonyos jel között. A többi része már megvan a proginak, csak az időméréssel nem tudok zöld ágra vergődni. A segítséget előre is köszönöm. Ja és minél hamarább, holnapra be kell adnom a cuccot.

Link to comment
Share on other sites

thx. közben már magam is rájöttem mi volt a gond, a clock() függvény meg a usleep() valamiért nem szeretik egymást, így egszerre csak egyiket kell használni. Mellesleg most a clock()-al megoldottam, zseniálisan működik, de még mindég nem tudtam beadni(mellesleg nem a saját hibámból), de ez már egy másik történet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...