Jump to content
PirateClub.hu

taxo

Veterán
  • Pontszám

    29
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Profile Information

  • Neme
    Férfi

taxo's Achievements

Zsebibaba

Zsebibaba (4/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Ha ily módon fel tudod halmozni a fotonokat, akkor 38 darab Nóbel-díjat kapsz egyszerre. Ha ez nem a gumiszoba lenne, akkor már megíjedtem volna ennyi baromságtól.
  2. taxo

    KÉNYSZERZUBBONY!!!

    Előre is elnézést kérek attól akit megsértenék: A Sánta és a Dadogós sétálnak. Megszólal a dadogós: Te..te..te.sss..ssánta,tttudod m..mmit cs..cs..csinálj, hh..hhogy nne ssántíts? Kérdi a sánta, hogy mit? Eeegyik ll..ll..llábaddal mm..mmenj aa..aaa jjj.jjárda sz..szegélyen. A Sánta kipróbálja, és működik. Erre megszólal a sánta: Te Dadogós tudod hogy mit csinálj, hogy ne dadogj? Kérdi a Dadogós: Mmm..mmit?? FOGD BE A POFÁD!!!
  3. Ha eltekintünk attól, hogy ez most a gumiszoba, akkor íme a valóság: 1. Felteszzük, hogy a részletektől eltekintve létezik fénysebességgel haladó jármű (Amúgy nem létezik, és nem is létezhet, pontosan azért, mert a vákumbeli fény sebességénél magasabb "hatássebesség" nincs!!!) 2. Feltesszük, hogy képesek vagyunk észlelni és mérni egy fénysebességgel haladó járművet. Továbbá nem fogok magyarázni olyan fogalmakat, amik minden fizika könyvben benne vannak(pl: hatássebesség, inercia rendszer, Galilei-transzformáció, Lorentz-transzformáció, Sebesség-transzformáció, Távolság-kontrakció, Idő-dilatáció) Egy kis magyarázat(az utat megmutatom, a specifikáció a fizika könyvekben van): Az emberek akkor hibáznak, amikor megpróbálják összerakni a mindennapi tapasztalataik alapján a jelenséget. Csakhogy azok a fizikai törvények nem érvényesek egy közel fénysebességgel haladó inerciarendszerre, amik az emberi tapasztalat alapját képezik(pl: két autó elmegy egymással szemben 50-50 Km/h sebességgel, ekkor az egyik autóban ülve a másik autót 100 Km/h sebességűnek látjuk). A mindennapi empírikus tapasztalatokra csak a Galilei-tranformáció egyenletei igazak. Ezzel szemben a Relativisztikus Kinematika a Lorentz-transzformációra épül(mellesleg, ezen egyenletek a fényénél jelentősen kisebb sebességekre pontosan a Galilei-tr. egyenleteit adják). A Lorenz-tr. kimond néhány állítást, melyek egyike az, hogy a fénysebesség minden inerciarendszerben ugyan annyinak adódik. Most visszatérve a kérdéshez, így tehát a válsz az, hogy a fénysebességgel haladó jármű fényét bárhonnan nézve fénysebességűnek látjuk. De ez nem igaz magára a járműre, arra a Sebességtranszformáció ad magyarázatot(lásd még: Idő-dilatáció, Távolság-kontrakció) Nem hagyatkozhatunk az elképzeléseinkre, mert eleve rosszak a relativisztikus jelenségekre nézve. Ezen jelenségek nem elképzelhetőek, magyarázatukat a fizikai egyenletek viselkedése határozza meg. Igy kapunk egy új szemléletmódot, mellyel modellezhető, pontosan számolható a relativisztikus kinematika. Einstein miután kiadta az Általános Relativitás elméletről szóló tanulmányát, majd 300 év fizikai ismereteinek mondott ellent. Ezen egyenletek mára bizonyítottá váltak(persze nem az emberi méretekben kell gondolkodni, hanem a elemi részecskék mérettartományában).
  4. Volt egy haverom még a gimibe. Nagy gondolkodó volt, és ő is rá lelt erre a paradoxonra, majd hosszas gondolkodás után megállapította, hogy a hón az csak a váll lehet. Majd ezzel a tudattal élt tovább.
  5. taxo

    A Cillit Bang ereje

    Kovács Lajos a mosogatás Update Norbija.
  6. Én WinAmp-ot és Quintessential Media Player-t szoktam használni.
  7. taxo

    Milyen op. rendszered van?

    Nekem minég kettő van a gépemen. Egy Windows(most XP), meg egy Linux(most UHU). Egyik a munkához kell, másik a szórakozáshoz. Találjátok ki, hogy melyik melyik..
  8. taxo

    Diablo 3

    A HL2 kicsit bennem is kiábrándultságot ébresztett, de nem a motorjával volt a gond, hanem hiányzott belőle az, amiért a HALF-LIFE HALF-LIFE. Nem találtam benne azt a szellemiséget, ami az elsőbe lenyűgözött. A D3-at pont ezért féltem, a jó kis D2 két és fél dimenziós motorját lecserélik valami szuperszónikus sz@rra, aztán oda lesz a diabló spiritusza is. Remélem tudnak majd vele újat mutatni.
  9. taxo

    Mi a kedvenc filmed?

    Mátrix 1 Az Utolsó Éjjel Egy Maréknyi Dollárért A Remény Rabjai Szétcsúszva Táncoló Talpak
  10. taxo

    Szoktatok mesét,rajzfilmet nézni?

    Naná, hogy szoktam nézni. Nagy kedvencem a Hódító Hódok, South Park, Sinbad(és a hozzá hasonlóak), Shrek(és a hozzá hasonlóak).
  11. taxo

    Stargate SG1

    Én már az egészet végignézte, vagy 3x. Nagyon várom a filmeket. Tud valaki arról valamit, hogy kik fognak szerepelni a filmekben, vagy hogy hol lehetne erről többet megtudni?
  12. taxo

    Robot Chicken

    Húú, megnéztem. Ez aztán trónbitorló lesz a South Park mellett. Atom lenne szinkronnal, mivel volt egy pár fekete folt az angoltudásomon.
  13. taxo

    Kedvenc sorozatod??

    Nekem az SG-1 az az etalon. Kár hogy nincs tovább, de ha minden igaz akkor mozifilmet csinálnak belőle, már csak azt várom. Az atlantis sem rosz, néha azt is megnézem. Az újak közül pedig a Jericho fogott meg.
  14. taxo

    Szivar vagy Cigi

    Én a cigire szavaztam, de csak azért mert az közelebb áll a mindennapjaimhoz.
  15. taxo

    Diablo 3

    Amikor kijön a Dio 3, és én még egyetemista leszek, akkor kapásból félévet fogok halasztani.
×
×
  • Create New...