DonBibi Posted Április 29, 2008 Share Posted Április 29, 2008 Nah megnéztem hogy mi fogja és ezt találtam érdekesnek: rob 5618 63.9 0.6 58748 6368 ? Sl 00:28 2:22 /usr/lib/evolution/evolu Amint látjátok ez a "valami" 63.9%-ban eszi meg a CPU-t.... Miért??? Jah és még az NVidia driver sincs fenn, szal csupasz Ubuntu, és már így megfogja.....:S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiPPoNaX Posted Április 30, 2008 Share Posted Április 30, 2008 Ebbol en az Evolution-re tippelnek (ez a gnome beepitett levelezo/PIM alkalmazasa) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
georef Posted Április 30, 2008 Share Posted Április 30, 2008 help Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
georef Posted Április 30, 2008 Share Posted Április 30, 2008 Sziasztok!! Most ismerkedem az Ubuntu 8.04-gyel és a következő kérdésem lenne: Milyen biztonsági progik kellenek internetezéshez (pl. tűzfal,vírusírtó,stb.)? Köszi előre is a segítséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Április 30, 2008 Share Posted Április 30, 2008 (edited) Hát gyakorlatilag semmi szerintem.Mivel alig alig van valamilyen kártevő linux alá.Na jó azért akad ,de tényleg alig.Ha még is szeretnél valamit a biztonság kedvéért akkor egy guarddogot ajánlok vagy az AVG-nek is van Linux alá vírusírtója és tűzfala is.Na meg az ubuntunak van egy beépített tűzfala amit aktíválni kell mert alapból nem megy. Arról meg infó,leírás itt: http://ubuntu.hu/ A többi nagy linuxos ember meg majd biztos tud mondani pár okosságot. Módosította Szeptember 18, 2009 Gabi89 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
georef Posted Május 1, 2008 Share Posted Május 1, 2008 köszönöm szépen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBibi Posted Május 2, 2008 Share Posted Május 2, 2008 Valaki akk tud megoldás arra hogy mi a túrót kezdjek azzal az Evulotionnel, ami fogja a procim??? Nagyon kéne a help, mert nem állapot ami most van, ugye megértitek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Május 4, 2008 Share Posted Május 4, 2008 Nekem pedig nagyon lassú a görgetés. A Firefoxba ha görgetem lefele az oldalt akkor késik, mindig villog stb. A Compizt akartam felrakni, lehet az rontotta el? Végül is nem is sikerült Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted Május 5, 2008 Author Share Posted Május 5, 2008 Nekem is lenne egy kérdésem. Mindenféle distrubcióval lehet ugye mountolni az .iso fájlokat. De mi a helyzet pl. a .bin .cue stb. fájlokkal? Van valami olyasmi alternatív program, mint a Daemon Tools, vagy Alcohol 120, tehát nem parancssoros, hanem "mezei" felhasználók számára is könnyen használható grafikus program? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiPPoNaX Posted Május 5, 2008 Share Posted Május 5, 2008 Szerintem eleg hasznalhato virtualis lemezmeghajto az AcetoneISO http://www.acetoneiso.netsons.org szerk: Hardy csomag http://getdeb.net/app/AcetoneISO Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Május 6, 2008 Share Posted Május 6, 2008 A csomagkezelővel töltöttem én ISO-ba konvertert és bemountoltam valamelyikkel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grounder Posted Július 19, 2008 Share Posted Július 19, 2008 Valaki mondja meg hogy lehet teljesbe tenni a képet Mandriván mert nekem nem teljesbe van nagyon idegesítő!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmarkee Posted Július 21, 2008 Share Posted Július 21, 2008 Mi az hogy "teljesbe tenni"? A monitor maximális felbontását kihasználni? Milyen ablakkezelőt használsz? Gnome? KDE? Xfce? Gnome ablakkezelő esetén: Rendszer/Beállítások/Képernyő felbontása; vagy terminalba: $ gnome-display-properties Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszlo72 Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 msn messegner futtatható mandriva alatt? vagy van valamilyen változata ami fut? A Mandrivára a legjobb MSN progi az aMSN!!Szoftvertelepítőben megtalálod!! Egyébként nálam a Mandriva az abszolut nyerő.Nagyon gyors és megbízható,pedig csak p3-asom van...íme egy kis szemléltetés Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csatacsiga Posted Március 19, 2009 Share Posted Március 19, 2009 Sziasztok én egy abszolút kezdő linuxos vagyok eddig csak windowst ismertem és most akadnak kérdéseim, légyszíves ha tudtok segíteni tegyétek meg. az első én egy open suse 11,1 est használok ami nem tudom mit takar csak látom hogy linuxból is van sok. szóval ilyet használok. az első kérdésem hogy a rar fileokat mivel tudom megnyitni? illetve néha a programok telepítésével is néha akadnak gondjaim nem is beszélve arról hogy azal zenelejátszó nem hajlandó mp3akat lejátszani. légyszíves ha tudtok segítsetek és ha még tudtok pár hasznos okosságot írjátok le. nagyon szépen köszi bocsi elnéztem:$ 11,0 ásat használok:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmarkee Posted Március 28, 2009 Share Posted Március 28, 2009 Csatacsiga! Ez azért van mert az mp3-as fájlok lejátszásához és a rar fájlok ki/becsomagolásához szükséges kodekeket, illetve tömörítőket nem tartalmazza az alap telepítés, vagyin nem települnek a rendszer telepítésekor. Ennek az az oka, hogy ezek a segédprogramok fizetősek. A SUSE-t sajnos nem ismerem, mert én ubuntut használok. Ott bizonyos szoftver tárolókat kell engedélyezni, majd a program telepítő alkalmazásban meg kell keresni és telepíteni kell a szükséges kodekeket. Ha esetleg eredeti, emiatt védett DVD-t akarnál lejátszani, akkor ugyanezzel találod magad szemben. Természetesen erre is az utólagos telepítés a megoldás. A SUSE is hasonlóan működik, mint az ubuntu, ott is a megfelelő szoftver tárolót (repo vagy repository) kell engedélyezni. Hogy pontosan mit és hogyan az attól is függ, hogy milyen környezetet használsz. KDE-t vagy gnome-t, milyen szoftver telepítőt használsz, mert lehet karakteres felületen (terminálból), lehet grafikus felületen kattintgatással is szoftvereket telepíteni. A SUSE-n általában ezeket a Yast-tal lehet megoldani. Abban kell ezt a bizonyos repository-t engedélyezni. Itt nézz szét: http://hu.opensuse.org/Csomagok A 11.0-nál láthatóak a "Hivatalos telepítési források és frissítések" és a "Nem hivatalos és fejlesztői csomagkészletek". Ezek a repók vagyis repository-k vagyis szoftver tárolók. A fejlesztők a kész szoftvereket ide töltik fel. Innen lehet azután BIZTONSÁGOSAN telepíteni. Ezeket a címeket kell a Yast-ban a megfelelő helyen beírni, engedélyezni, ami persze ha még nem csináltál ilyet, akkor kicsit bonyolult. Ha legördülsz az oldal aljára, akkor ott írja, hogy hogyan kell a Yastban új szoftvertárolót hozzáadni. Van olyan is, hogy nem elég egyszerűen csak hozzáadni egy új tárolót, mert a telepítéshez előtte a szoftvertárolót hitelesíttetni is kell. Ez egy tulajdonképpen egy *.key fájl, amit szintén a megfelelő helyen a Yast-ban hozzá kell adni. Itt találsz még segítséget. Én is próbálkoztam már a SUSE-val, nekem az ubuntu jobban tetszett. http://hu.opensuse.org/Add_Package_Repositories_to_Yast Azt, hogy ezek közül a repók közül melyikben van a rar és az mp3 kodek a búbánat tudja. Sok sikert a SUSE-hoz. :-) Van egy SUSE Linux-os téma is, ott hátha több segítséget kapsz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Június 24, 2009 Share Posted Június 24, 2009 Szeretnék egy kis jellemzést kérni tőletek a következő Linux disztrókról. (Nem vagyok még nagy Linux guru.) - Ubuntu (ilyet használok de kíváncsi vagyok véleményetekre) - Fedora - Mandriva - PCLinuxOS Válaszaitokat előre köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts