Jump to content
PirateClub.hu

Harry Potter a numero one a filmpiacon :)


sony vegas
 Share

Recommended Posts

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. rész nyitóhétvégéje után történelmet írt. Magyarországon a minden idők legnagyobb premiernapi bevételeket tartalmazó filmek listáján az első helyre lépett 67 067 935 Ft bevétellel, megelőzve ezzel a toplista élén álló Harry Potter és a Félvér herceg 65 466 810 Ft-os eredményét, valamint a Harry Potter és a Főnix rendjét, ami ezzel a harmadik helyre került (61 057 195 Ft). A filmre 52 352 néző váltott jegyet már az első nap, július 15-én, hogy 40 moziban, 3D változatban is, valamint az IMAX moziban megtekintse Harry Potter utolsó kalandját. A David Yates rendezte záró epizód hazánkban a minden idők legnagyobb 3 napos nyitó hétvége bevételeit tartalmazó filmek listáján is átvette az első helyet 178 136 360 Ft bevétellel maga mögé utasítva a több mint 6 éve rekordtartó Star Wars III ? A Sith-ek bosszúja (177 160 234 Ft) című filmet, és az eddig második helyen álló a Harry Potter és a tűz serlegét (155 242 369 Ft). A hét filmre az elmúlt tíz évben 4 382 000 néző váltott jegyet, ami több mint 3,7 milliárd Ft bevételt eredményezett. A minden idők legnagyobb hazai bevételeit tartalmazó filmek Top 20-as listáján a Harry Potter-filmek 5 epizódja található: 4. a 2001 decemberében bemutatott első rész, a Harry Potter és a bölcsek köve, az 14. a Harry Potter és a Főnix rendje, a 15. a Harry Potter és a tűz serlege, a 17. Harry Potter és Félvér herceg, és a 19. a Harry Potter és a titkok kamrája.

A beérkező adatok alapján a Warner közzétette a Harry Potter és a Halál ereklyéi ? II. rész első hétvégéjének eredményeit. A filmre az egész világon 476 millió dollárért váltottak jegyet, és ezzel az USA és a világ rekordlistáján is elfoglalta az első helyet. Soha, egy filmnek sem volt még ilyen sikeres premierhétvégéje sem az Egyesült Államokban, sem a világ összes mozijának összesített eredménye szerint. Az USA-ban 168,5 millió dollárért vásároltak jegyet a Harry Potter és a Halál ereklyéi ? II. részre, amely nemcsak a Harry Potter-filmek legerősebb nyitóhétvégéje, hanem minden idők legsikeresebb premierhétvégéjét is jelenti, beleértve az ünnepi hétvégéket is. De megdőlt az első napi rekord is: a film csak július 15-én, pénteken már 92,1 millió dollárt gyűjtött az amerikai mozipénztárakban.

Forrás: IC Press

 

12191041_5d7f61f4a946bf368efbb6be333e6674_xl.jpg

 

Én mindenkinek ajánlom a filmet hihetetlenül hangulatos és a könyvet is követi többé - kevésbé! Legjobb Harry Potter. Sajnálom, hogy vége a sorozatnak :(

Link to comment
Share on other sites

Hát igen :( Mikor egy sorozat, könyv, vagy film végéreérsz, az néha olyan mintha egy barátot vesztenél el. Augusztus másodikán megyünk el rá (fél osztály). Egyébként amúlkor megnéztem az elsőrészt megintés nem semmi, hogy maga a hangulat is mennyit változott :(

Link to comment
Share on other sites

nem teljesen értem ezeket a "kihagytak belőle egy csomót" hozzászólásokat. szerintem ha teljesen ugyanazt adná vissza a film amit a könyv, akkor egy elég szép, hosszú időt töltenénk bent a moziba. ráadásul ha belegondolunk akkor ez az egész "sorozat" határidőre volt, mert ha mindegyik részt évekig csinálják, csak azért, hogy elkerüljék a "kihagytak belőle egy csomót" akkor Harry 30 éves korára lenne negyedikes(nagyon erős túlzással):D ráadásul én egyiket se olvastam ki, és így nem volt hiányérzetem, értettem a történet, látványos volt, szórakoztató volt, akkor hova akarunk még többet?

 

biztos, hogy anno a Gyűrűk Urából is kihagytak egy csomót és a bővített is kb 5 óra hosszúak, egyszerűen nem lehet megfilmesíteni egy ilyen hosszú könyvet, úgy, hogy abba tényleg minden benne legyen.

 

egyébként nekem nagyon tetszett, bár amikor mentünk ki a teremből, akkor így azt mondtam magamba, hogy ez nem végződhet így, *INNENTŐL NE OLVASD TOVÁBB HA NEM LÁTTAD* ott vannak a gyerekeik, és ugye a végső harc és az között, hogy a gyerekeik elkezdtek suliba járni, eltelt jó pár év, mi történt addig a roxforttal? vagy Harryékkel? vagy mi lesz a gyerekeikkel? én bevallom, maradt bennem pár kérdés:) csak nem döglött meg az összes halálfaló, remélem Rowlingot megbírságolják valami miatt, úgy hogy ki kell még adnia pár részt. annyira nem vagyok fanatikusa a filmnek, de nem lehetnek ilyen szívtelenek, hogy kérdéseket hagynak bennem:(

Link to comment
Share on other sites

:D igen ott az igazság,mert nem olvastad! nem ugy értem h kihagytak belole csomot h mindent rendezzenek bele,de azért illendő lett volna voldemort halálát normálisan megrendezni mert nem igy történt teljesen,és ami a legszörnyűbb volt h a pálcát koránt sem töri 2be,ami nagy baki! És kulcsfontoságu szereplők maradtak ki a végéről mint pl manok, kentaurok és ezek nem kerultek volna tobb időbe beletenni!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...