Jump to content
PirateClub.hu

Asterix és Obelix 4.


hankock
 Share

Recommended Posts

Csákberény - A községet elhagyván a maga módján különleges táj bukkan elő a kanyargós úton haladók szeme előtt. A szinte csupasz síkságot puszta hegyek ölelik körbe, úgy is hívják őket: Kopasz-hegyek. E kies táj hivatott megjeleníteni a ködös Albiont, azaz Britanniát, ahol megjelenik a két derék gall, Asterix és Obelix - immáron negyedszer.

 

A főszereplő, a testes Obelix negyedszer is Gerard Depardieu, aki már Magyarországon tartózkodik, s péntektől a Csákberény mögötti síkon ölti magára mulatságos jelmezét, aranyszőke fürtjeit és ökrös gall sisakját. Ma kétszáz statiszta gyakorolta pajzzsal és hosszú lándzsával a római sereg támadását, amelyet lapunk fotósa is elkapott. Az angol sáncvár is csaknem készen áll.

 

A szerdai kissé fülledt melegben fiatal férfiak masíroztak katonai vezényszóra a csákberényi Kopasz-hegyek alatt, egyelőre még jelmez nélkül. Kétszáz statisztát vettek fel Székesfehérváron a római hadsereget megtöltendő, s közöttük katonák is vannak. A vezénylést szintén hivatásos katona látta el, hiszen mégiscsak hasonlítania kell a történetnek a harci cselekményhez! Az Asterix és Obelix-történetek rajongóinak szükségtelen bemutatni a két jópofa gallt, azaz franciát, akiknek a római időkben játszódó kalandjai meghódították a világot, immáron háromszor. A negyedik részt, amely Isten óvja Britanniát! címmel fut, Laurent Tirard rendezi, s negyedik alkalommal is Gerard Depardieu alakítja benne a testes Obelixet. Asterix Edouard Baer lesz, s szerepel a moziban a franciák nagyasszonya, Catherine Deneuve.

 

A csákberényi forgatási helyszínt természetesen őrzik, nem lehet belépni, de a munka védelme miatt, hangsúlyozza telefonon történt megkeresésünkre Hunyadi Emese gyártásvezető. Elmondta, már egy hónapja forgatnak Magyarországon, s a csatajelenetekhez választották ki a Fejér megyei helyszínt. Egyébként a franciák sokkal nyitottabbak, mint az amerikaiak a filmforgatásokon, például ételt-italt nem otthonról hozatnak, hanem itt fogyasztanak mindent! Depardieu közismerten borkedvelő, a magyar borokért különösen lelkesedik, miként a magyar húsételeknek is barátja, árulta el Hunyadi Emese a nagyjából nyílt titkot. Péntektől a színészek is itt lesznek, a statiszták már jelmezben vonulnak a vár ellen, amelyen élénksárga keresztek jelzik a számítógépnek a majdani igazodó pontokat. Mert a régmúlt élethű megelevenítése magas technikával, 3D-ben történik.

 

fhm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...