Jump to content
Sign in to follow this  
bier

Shareware kérdés

Recommended Posts

A következő lenne a kérdésem. Adott egy shareware játék amit 5 elindulás után nem lehet használni. Ezután sms-t kell küldeni (persze emelt-díjas) és küld egy kódot ami ált. nem mindig jó. Miután letelt a próbaidő uninstallálom és újra feltelepítem, de már ezek után nem működik a játék kéri a regisztrációt. Rendszerleíró adatbázisban van egy érték ami a próbaidő lejárta után mindig ugyanaz, ha átírom az eredetire, a program indítása után visszaugrik.

 

Tehát az lenne a kérdésem, honnan tudja egy program (játék), hogy hányszor indítotték már el annak ellenére, hogy letörlöm és újra felrakom. Nem lehetne-e ezt esetleg megkerülni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A shareware programok védelmében, kifogyhatatlan az "alkotók" leleményessége. 1000 helyre lehet elrejteni azt az információt, amiből a program látja, hogy hányszor volt már elindítva. Ilyenkor nem csak a regisztrációs adatbázis általad felfedett részében lehet információ, hanem akár olyan részén is ami nem szokványos. Amíg fogalmaztam az előző gondolatot, folyamatosan azon járt az agyam, melyik volt számomra a leg találóbb megoldás. Aztán beugrott. Az Ace Utilites program (egy karbantartó program) korai, 2003-as verziója, három különböző helyen elhelyezkedő fájlban, + egy regisztrációs bejegyzésben őrizte a shareware állapotát. A leges legjobb ebből a Windows\Font mappában elhelyezett "SWFont9.fnt" állomány volt, ami első ránézésre pont olyan volt mint egy betű készlet, csak még sem. Anno előszeretettel használták a Winfos konfigurációs fájljait, is ilyen adatok rögzítésére. Vagy itt egy másik példa, egy korábbi kis magyar játék a Domino 2000, a Program Files mappába helyezett el egy "regedit.dll" állományt, ami szintén csak átverés volt, abban tárolta az indítás dátumát, nem pedig valós dll.

A helyzet az, hogy bármelyik eldugott információ megmarad, a program azonnal visszaírja a többit a helyére. E néhány példával csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy mennyire nagy a lehetőségek tárháza. Vigasztaljon az egyik cracker jelmondata, "az a szoftver, játék, vagy bármi más, amit nem törnek fel, az nem is ér annyit, hogy kipróbáld" Ámen! <_<

 

Lehet hogy hamarább lesz megoldás, ha a játék nevét elárulod, és esetleg akad aki tud megoldást hozzá. Bár apró, főleg ha még magyar is, játékoknál ez sokkal bonyolultabb, mint a külföldi nagy játékok esetében.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát köszi a gyors választ. Am a játék neve Double Dice Silver Edition. www.mcomputer.hu <- innen lehet letölteni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha erről van szó, akkor ne várj sok eredményt, ezeket ritkán törik fel, mert nem olyan "értékes" játék. Torrent oldalakon bukkantam nyomaira, lehet hogy valahonnan csak előkerül egy ingyenes reg a játékhoz.

 

ddse.jpg

 

DE ADDIG IS!

 

A program létrehoz egy fájlt: c:\Windows\System32\rare.dll

 

Ebben a fájlban tárolt szám mutatja a programnak, hányszor indítottad, a másik meg a reg. bejegyzés, Double Dice Silver Edition] "reger" karakterlánc után megadott érték. Gondolom ezt találtad meg te.

A fájlt írd át "0" azaz nullára, és tedd írásvédetté, (vannak erre spéci programok) akkor nem firkál a fájlba többet. A reg bejegyzésre egyenlőre nincs jobb ötletem, mint egy reg. bejegyzéssel időnként vissza kell állítania az értékét nullára, ez egyszerűen megoldható egy reg fájllal, és lefuttatható amikor szükséges. Remélem hasznát tudod venni annak amit írtam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köszi a válaszokat ki próbálom és majd leírom, hogy jó lett-e. Am ha simán windowsba írásvédetté teszem, az is jó?

 

Kipróbáltam a rare.dll fájl buherálását :) , eredmény:

http://kepfeltoltes.hu/101101/2969360331_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

de utána fut a program. Még egyszer köszönöm a segítséget. ;) + még annyi, hogy ha ezek után is 5 indítás után megint regisztrációt kér, csinálni kell egy "reg" fájlt ami visszaállítja a reger bejegyzést "1" értékre. :D:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×