Jump to content
PirateClub.hu

vaklárma

Törzstag
  • Pontszám

    29
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: vaklárma

  1. vaklárma

    Shareware kérdés

    Ha erről van szó, akkor ne várj sok eredményt, ezeket ritkán törik fel, mert nem olyan "értékes" játék. Torrent oldalakon bukkantam nyomaira, lehet hogy valahonnan csak előkerül egy ingyenes reg a játékhoz. DE ADDIG IS! A program létrehoz egy fájlt: c:\Windows\System32\rare.dll Ebben a fájlban tárolt szám mutatja a programnak, hányszor indítottad, a másik meg a reg. bejegyzés, Double Dice Silver Edition] "reger" karakterlánc után megadott érték. Gondolom ezt találtad meg te. A fájlt írd át "0" azaz nullára, és tedd írásvédetté, (vannak erre spéci programok) akkor nem firkál a fájlba többet. A reg bejegyzésre egyenlőre nincs jobb ötletem, mint egy reg. bejegyzéssel időnként vissza kell állítania az értékét nullára, ez egyszerűen megoldható egy reg fájllal, és lefuttatható amikor szükséges. Remélem hasznát tudod venni annak amit írtam.
  2. vaklárma

    Microsoft Windows 7

    Szerintem a 64 bites, bár okosabb és gyorsabb mint a 32 bites tesó, mégis hamarább lehet ilyen hiba okozója.
  3. "videokártya pedig valami jó fajta" - Ugye azt nem hagytad ki a számításból, hogy ELSŐSORBAN NEM játékra termett a notebook.
  4. vaklárma

    Shareware kérdés

    A shareware programok védelmében, kifogyhatatlan az "alkotók" leleményessége. 1000 helyre lehet elrejteni azt az információt, amiből a program látja, hogy hányszor volt már elindítva. Ilyenkor nem csak a regisztrációs adatbázis általad felfedett részében lehet információ, hanem akár olyan részén is ami nem szokványos. Amíg fogalmaztam az előző gondolatot, folyamatosan azon járt az agyam, melyik volt számomra a leg találóbb megoldás. Aztán beugrott. Az Ace Utilites program (egy karbantartó program) korai, 2003-as verziója, három különböző helyen elhelyezkedő fájlban, + egy regisztrációs bejegyzésben őrizte a shareware állapotát. A leges legjobb ebből a Windows\Font mappában elhelyezett "SWFont9.fnt" állomány volt, ami első ránézésre pont olyan volt mint egy betű készlet, csak még sem. Anno előszeretettel használták a Winfos konfigurációs fájljait, is ilyen adatok rögzítésére. Vagy itt egy másik példa, egy korábbi kis magyar játék a Domino 2000, a Program Files mappába helyezett el egy "regedit.dll" állományt, ami szintén csak átverés volt, abban tárolta az indítás dátumát, nem pedig valós dll. A helyzet az, hogy bármelyik eldugott információ megmarad, a program azonnal visszaírja a többit a helyére. E néhány példával csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy mennyire nagy a lehetőségek tárháza. Vigasztaljon az egyik cracker jelmondata, "az a szoftver, játék, vagy bármi más, amit nem törnek fel, az nem is ér annyit, hogy kipróbáld" Ámen! Lehet hogy hamarább lesz megoldás, ha a játék nevét elárulod, és esetleg akad aki tud megoldást hozzá. Bár apró, főleg ha még magyar is, játékoknál ez sokkal bonyolultabb, mint a külföldi nagy játékok esetében.
  5. vaklárma

    Windows 7

    Már majdnem mondtam valamit, hogy mind meg is..... de aztán végére értem az első mondatodnak. Igen tudjuk, a krokodil is sokkal jobban megvédi a nyaralót mint egy tacskó, mégis az utóbbiból van több. Talán mert a többségnek ismerősebb. Tudod birka elv, egy szamár megy elöl a többi birka meg utána. Az 1 GB ram az nem túl sok, de ha eddig XP volt rajta, úgy a Windows 7 is el lesz vele. Fogyasztása alapból 800-900 MB körül mozog, ha egy vacak Firefox böngészőt indítasz, ami könnyen eszik 100-150 MB között, akkor már gyorsan ott van a dolog, hogy merevlemezre kell írni valamit. Részemről javasolt megduplázni, programok indulásánál érezhető amikor megduplázod. Ha drivereket találsz hozzá, nagy baj nem lehet vele.
  6. vaklárma

    Microsoft Windows 7

    Legelőször arra gondoltam hogy talán nem úgy volt az aktív ablak ahogy szeretted volna a képet. De aztán csináltam egy pár képet, és mindig az aktuális éppen látható helyzetről csinál képet. De ez rajtad most nem segít. Piszkált Windowsod van? Amúgy egy egyszerű IrfanView programmal is minden elvárásnak megfelelő képeket csinálhatsz, ha nem oldódik meg a jelenlegi gondod.
  7. vaklárma

    Akadozik a hang néha

    Akkor nekem a szoftveres vonalon nincs több észrevételelem. Egyébként mindösszesen három, négy dolog ami szinte mindenkinek elég a K-lite kodek csomagokból, Cyberlink mpeg2, xvid, és ac3. Esetleg h264, és flv, amivel összefuthatunk még, és alapból nem ismeri az op. rendszer. Más nem igazán jöhet szóba. Ha azt mondod, a kodekjeid nem tehetnek keresztbe egymásnak, akkor marad a hardveres vonal, ami sokkal rosszabb.
  8. Pánikhelyzetben gyermekeimért minden bizonnyal, de ha lenne idő a dolgon gondolkodni, tépelődni, iszonyú nehéz döntés lenne az biztos.
  9. vaklárma

    Windows 7

    Én nem úgy látom ezt a "ráhagytam a dolgot". Igazából teljesen tökéletesen válaszoltál, kb erre a reakcióra számítottam, hisz tudom, hogy nagy Linuxos vagy. Én mindenesetre úgy érzem, hogy tökéletesen kezelted a dolgot. Viszont azt nem értem, hogy egy viccesnek szánt beszólás után, miért kell azonnal kijelenteni hogy "csökkent értelmi képességű", és bizonyára tök hülye. De nyilván bennem van a probléma.
  10. vaklárma

    Microsoft Windows 7

    Fay: Windows.old mappát azért csinálhatta, mert gondolom XP alól indítottad a telepítést, nem pedig úgy hogy a W 7 telepítőről bootoljon. Nem igazán jó a módszer. Egyébként törölhető a mappa. A második kérdésedre bővebben nem reagálnék, de az F1-es játék nem igazán mai darab, annál lehet ok a W 7. Talán kellene kompatibilis módokkal próbálkozni, sokszor megold ilyen dolgokat. nagyi184: A jelenlegi partíciót ha felrúgnád, akkor sem engedné?
  11. vaklárma

    Windows 7

    "valami L-el kezdődő ami állítólag jobb/szebb.........." Lóf@sz az jobb, nem amit itt emlegetek! Szerintem azért jártok ide Linuxosok a W 7 topicba dicsérni az általatok oly nagyra tartott Linux rendszert, hogy valaki egyáltalán elolvassa. Mellesleg az is, hű majdnem csúnyát mondtam, aki hasonlítgatja az XP-t, meg a w7-et. Hány év különbség van a két rendszer között. Javaslom a Linux korábbi verzióit is összehasonlítani a jelenlegivel, lehet hogy ott is lesz némi különbség.
  12. vaklárma

    Akadozik a hang néha

    Mivel nem tudjuk milyen programok futnak a gépeden úgy általában, azt sem kéne kizárni, hogy időnként esetleg a teljesítő képessége határán dolgozik a gép, (nem csak a táp, amiről itt elsősorban szó van) és nem bírja el az ilyen csúcsokat már. Továbbá arról sem kéne megfeledkezni, hogy egyesek szeretnek mindenféle kódek csomagokat válogatás nélkül telepíteni, hogy nálad, mennyi és miféle kódek van telepítve nem tudhatjuk, de szerintem egy ilyen is bekavarhat. Szóval én egy kicsit körbejárnám ezt a témát is a gépeden, mi az ami fut, és mennyit is fogyaszt. (memória, és processzor vonatkozásában) Aztán ha valami nem feltétlen kell, akkor leállítani, anélkül megnézni, hogy ugyanez marad e a helyzet. Ez még eddig általában egy fillérbe nem kerül.
×
×
  • Create New...