Jump to content
PirateClub.hu

bier

Veterán
  • Pontszám

    18
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Legutóbb itt jártak

477 profil megtekintés

bier's Achievements

Pelenkás Bajkeverő

Pelenkás Bajkeverő (3/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Köszi. És ha egy másik procit vennék bele, olyat pl. ami a specifikációkban van?
  2. A következő lenne. Vettem nemrég egy Hp Compaq NX6310 laptopot. Szeretném, hogy gyorsabb legyen, mert hiába a 2giga ram a proci szerintem kevés 1.4ghz. Sokszor amikor hallgatok valamit youtubon és mellette böngésznék mást vagy ha egyáltlán mást csinálok a gépen beszaggat a youtube meg ilyenek. Tudnátok segíteni? Itt a konfigurációja: Konfig Itt meg a specifikációk hozzá.: Hp Compaq Előre is köszi.
  3. bier

    Shareware kérdés

    Köszi a válaszokat ki próbálom és majd leírom, hogy jó lett-e. Am ha simán windowsba írásvédetté teszem, az is jó? Kipróbáltam a rare.dll fájl buherálását , eredmény: http://kepfeltoltes.hu/101101/2969360331_www.kepfeltoltes.hu_.jpg de utána fut a program. Még egyszer köszönöm a segítséget. + még annyi, hogy ha ezek után is 5 indítás után megint regisztrációt kér, csinálni kell egy "reg" fájlt ami visszaállítja a reger bejegyzést "1" értékre.
  4. bier

    Shareware kérdés

    Hát köszi a gyors választ. Am a játék neve Double Dice Silver Edition. www.mcomputer.hu <- innen lehet letölteni.
  5. A következő lenne a kérdésem. Adott egy shareware játék amit 5 elindulás után nem lehet használni. Ezután sms-t kell küldeni (persze emelt-díjas) és küld egy kódot ami ált. nem mindig jó. Miután letelt a próbaidő uninstallálom és újra feltelepítem, de már ezek után nem működik a játék kéri a regisztrációt. Rendszerleíró adatbázisban van egy érték ami a próbaidő lejárta után mindig ugyanaz, ha átírom az eredetire, a program indítása után visszaugrik. Tehát az lenne a kérdésem, honnan tudja egy program (játék), hogy hányszor indítotték már el annak ellenére, hogy letörlöm és újra felrakom. Nem lehetne-e ezt esetleg megkerülni?
  6. bier

    Nokia N82

    Szerintem nagyon király teló, a közeljövőben biztos hogy ilyet veszek. Csak hát a méretek...
  7. Bakelitről PC-re való átvitelhez a következőkre lesz szükséged: * Egy normális lemezjátszóra amin van ?line out? kivezetés * Egy a lemezjátszó és a PC összekötésére szolgáló kábel (Jack-Jack/RCA-Jack/Tuchel-Jack berendezéstől függően). * Egy hangkártyával és megfelelő merevlemezterülettel (90 perc az kb 900 MByte területet foglal el a vinyón) rendelkező számítógépre. * Egy hangszerkesztő programra (Audacity, Goldwave, Audition, Sony Sound Forge, stb... Én a Goldwave-et ajánlom.) * Egy CD/DVD-író meghajtóra és egy CD-író programra (Nero) A lépések röviden összefoglalva a következőek: 1. A lemezjátszót- ha régi - tisztítsd ki. Egy fülpiszkáló és némi 100%-os alkohol segítségével is megtehető. 2. Kösd össze a lemezjátszó vonalkimenetét (Line-Out) a hangkártya vonalbemenetével (Line-In). 3. A számítógép hangerővezérlő-pultján (Start menű Futtatásba írd be: sndvol32.exe, majd OK; vagy a tálca jobb oldalán dupla bal klikk a hangszóró ikonra) a Vonalbemenet (LIne-In) felvételi hangerejét (Beállítások/Tulajdonságok/Hangerő beállítása felvételhez) állítsd be. Ehhez a hangszerkesztőprogramot indítsd el, hozz létre benne egy új file-t (File//New), majd csinálj egy próbafelvételt (szóval először a számítógépen elindítod a felvételt, majd a lemezlejátszón a lejátszást és felveszel néhány másodpecnyi hanganyagot). Ha a felvétel egész ideje alatt a hanghullám túl kicsi (nem éri el a maximumot) akkor húzd fentebb a csúszkát. Ha a hanghullám csúnyán túllog a maximumon és levágja a hullám tetejét (szép kerek hullámcsúcs helyett csúnya levágott), akkor vegyél vissza a hangerőből. 4. Ezek után jöhet az igazi felvétel. 5. Ha elkészült a felvétel, jöhet némi normalizálás, zajszűrés, és számokra bontás. Normalizálás: Goldwave-ben: Effect/Volume/Maximize volume menüpont Zajszűrés: Goldwave-ben: Először válassz ki egy olyan részt a felvételből, ahol nincs érdemi információ (csak zaj). Ezt másold ki (Edit/Copy menüpont), majd jelöld ki az egész hangot (Edit/Select all) menüpont, és alkalmazd a zajszűrést (Effect/Filter/Noise reduction menüpont. Reduction envelope: Use clipboard. A scale értékével pedig játssz.) Részekre bontás: Tools/Cue points menüpont. Található egy Auto Cue gomb, ahol beállítod a minimum hangerőt (Below threshold), illetve az üres rész hoszát (Minimum length). Miután elkészítette a vágási pontokat a Split file gombbal tudod részekre osztani a felvételt. Ezt sajnos csak így lehet. Én már ezt sokszor csináltam bakelittel és kazettával is. Ezt hívják DIGITALIZÁLÁSnak. Sok szerencsét!
  8. Én és az apám gyümölcstermesztők vagyunk. Amikor lehullik a fárol bármilyen gyümölcs az egyből a cefrébe megy nekünk. A cefre nálunk úgy néz ki, hogy egy nagy vas hordó benne : alma, barack, megy, szeder, szilva, szőlő...stb. Nyár végére amennyi összegyűlik visszük kifőzetni. Mi semmit nem teszünk hozzá cukrot, vagy élesztőt csak úgy natur. Ja és le se zárjuk a hordó!!! Amikor a teteje összeáll és k**va sok rajta a muslica meg kell keverni az egészet pl. egy ásóval. A főzőbe amikor elvisszük csak leszűrik és már főzik is ki a cefrét minimum vagy háromszor hogy minél tisztább legyen. Minden megállásnál fokolják, mert minden egyes lepárlásnál erősebb és tisztább szeszt kapunk. Jó minőségő pálinkánál kb. 150l cefréből úgy: 10-15l pálinkát kapunk.
×
×
  • Create New...