Jump to content
PirateClub.hu

Március mozifilmek: ez azért már sok!


bikas
 Share

Recommended Posts

A 23 új film mellett még nem tudjuk, mikor fogunk aludni, de jön új IMAX-film, érkezik Nic Cage és Mel Gibson durvulása, plusz 2009 legkeményebb scifije.

 

Egy biztos, a februárnál minőségibb hónapot filmes szempontból nehéz lesz produkálni, hiszen itthon egy hét alatt nézhettük meg Az egek ura, A bombák földjén, Fehér szalag triumvirátust. Márciusról még nem tudunk sok mindent előre, hiszen kevés sajtóvetítés volt, de egy biztos, a 23 premier elég változatos műsort kínál az első tavasz hónapra.

 

2w6bfif.jpg

 

Kezdjük az elkövetkező csütörtökkel, azaz március 4-ével, amikor öt bemutatóval lesz dolgunk. A Tim Burton-féle (nálunk szinkronizált) Alice Csodaországban (Alice in Wonderland) című 3D-sített és IMAX-kompatibilissá tett film sajtóvetítése már megvolt, de biztos érdemes lesz a hazai IMAX-moziban is megnézni a mesét, ha már világpremierről van szó. Alig két héttel az amerikai premier után láthatjuk Martin Scorsese új krimijét, a Viharszigetet (Shutter Island) Leonardo DiCaprióval a főszerepben, de érkezik a kosztümös Az ifjú Viktória királynő (The Young Victoria), melyben Emily Bluntról ódákat zengenek. A kisebb premiereket csütörötktől egy másik Coco Chanel-film, a francia Coco Chanel és Igor Sztravinszkij: Egy titkos szerelem története (Coco Chanel & Igor Stravinsky) képviseli, az ínyenceknek pedig az Éhséget (Hunger) ajánlanánk a Mozinet forgalmazásában, mely az elsőfilmes Steve McQueen történelmi drámája Bobby Sands-ről, a beves ír politikai aktivistáról.

 

aomkbd.jpg

 

Március 11-től nem kevesebb mint hét filmet láthatunk, kvázi minden napra jut egy. (Persze aki olyan fanatikus, hogy naponta több mozifilmre is befizet...) Ezek közül első helyen Peter Jackson visszatérését, a Komfortos mennyország (The Lovely Bones) című regényadaptációt kell megemlíteni, mely akár a legsikeresebb is lehet a heti premierek közül. Azt ugyanis nem tudni, hogy a nézőket elijeszti-e a tény, hogy a tavasz első nagy animációs filmje, a Sárkányvadászok (Chasseurs de dragons) francia gyártású (az amerikai sárkányos mese 25-től kerül a mozikba), illetve, hogy a Mocskos zsaru folytatásában, a Mocskos zsaru: New Orleans utcáinban (Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans) már nem Harvey Keitel, hanem Nicolas Cage rosszalkodik. A 11-i héten érkezik még a 16-os karikával ellátott Pandorum (Pandorum) című scifi, valamint három nemamerikai film a Hollywood-elleneseknek: az angol Akvárium (Fish Tank), a bhutáni Milarepa (Milarepa) és cseh Nem félünk a farkastól (Kdopak by se vlka bál).

 

149bl1f.jpg

 

Március 18-tól "csak" öt premierrel lesz dolgunk, melyek közül Hajdú Szabolcs filmje, a Bibliotheque Pascal frissen nyerte a Magyar Filmszemlét, míg Novák Emil filmje, az Igazából apa című romantikus komédia, talán az idei első, vállalható magyar közönségfilm lehet. A kommersz premiereket ezúttal Mel Gibson amerikai bukta feldolgozásfilmje, A sötétség határán (Edge of Darkness) és az angyalos Légió (Legion) képviseli, míg a Cirko Film Szeszélyes szőke (Singularidades de uma Rapariga Loura) című argentin filmje a "rétegeket" érdekelheti.

 

10yjo93.jpg

 

A hónap utolsó mozis hetét ismét megnyomják a forgalmazók. Érkezik az új Dreamworks-animáció, az Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon) című regényadaptáció (szinkron, 3D, ami kell), mely világpremier lesz, s siker esetén jöhet a többi könyv feldolgozása. Ugyancsak moziba kerül nálunk a remek, Testvéred feleségét című dán film remake-je, a Testvérek (Brothers) Natalie Portmannel és Tobey Maguire-rel, illetve George Clooney elég elborult háborús komédiája, a Kecskebűvölők (The Men Who Stare at Goats). A heti, "papírforma szerint pár száz nézőre belőtt" filmeket ezúttal az Elveszett személyek körzete (Lost Persons Area) című belga-holland-magyar-német-francia filmdráma, a komikusabb, szerb Itt is, ott is (Tamo i ovde), valamint a portugál komédia, a Pont.com (Dot.com) képviseli.

 

A március tehát mennyiségileg húzós lesz, a minőségi kvóciens még a jövő zenéje, az azonban biztos, hogy áprilisban sem pihenhetünk, ami a mozifilmeket illeti, hiszen láthatunk kortárs vámpíros filmet (A vámpírok kora), Oscar-közeli alkotást (Egy lányról), nagyszabású hollywoodi produkciót (A titánok harca), valamint várva-várt folytatásokat (Vasember 2, [rec] 2 és Tőzsdecápák 2).

 

Forrás: SG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...