Jump to content
PirateClub.hu

Iphone vs. "mezei" telók


csasa94
 Share

Iphone vs. "mezei" telók  

131 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Melyik telefont vennéd?

    • Apple Iphone
      45
    • Más "mezei" (pl.: NOKIA, SE, LG...stb.) telefon
      86


Recommended Posts

Robinho11: azért ne írkálj már hülyeségeket pls. A több, mint 50000 alkalmazás között nem csak játék van. Nagyon nem.

Amúgy azon felül, hogy itt mindenki úgy osztja az észt, mint a cukorkát szokás, konkrétumot pl. alig írtatok, hogy melyik teló és miért jobb az iphonenál. Hajrá, kíváncsi vagyok!

 

Tök jól nézki az iphone, jól lehet vele szórakozni, tök jó dolgok vannak benne, de ilyen sokért, semmit nem tud! Még az én K850i-m is 2x többet tud, mint a Te csoda ájfónod! (és másfél évvel ezelött a k850i is marha drága volt, 80 ezerbe került)

Szabó Norbi: te is látom nagyon hozzáértőnek tartod magad, de akkor mondd már mire fel jobb! Nem kötöközdni akarok, de ez is így "parasztvakítás" a te szavaiddal élve.

 

No, várom az eddigieknél meggyőzőbb kommenteket!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vendetta: Gratulálok, komolyan. Azt írtam, hogy mindenki csak löki a dumát, hogy így az iphone úgy az iphone, mennyivel jobb a többi teló, de egy konkrétumot nem bír igazán írni senki, csak fikázni kb. És az Elite memberség hogy jön ide neked? 5 hsz-el ugyanezt beírnám ide. Láthatóan savanyú a szőlő... A szüleimről meg úgy akadj le kegyetlen gyorsan, ahogy tudsz, mit képzelsz már magadról?? Nem, nekem se tolják a seggem alá a többszázezres cuccot, de attól még nem sírj a szám...

Bár ilyen értelmi színvonal mellett asszem akárki akármit ír, az kb. lényegtelen...

Link to comment
Share on other sites

iPhone vs mezei mobil, ez jó xD

Nekemis iPhone-om van, és itt egy konkrétum, az iPhone SDK korlátlan lehetőséget nyújt a fejlesztők számára, így csak a képzelet tud határt szabni h mien programok, játékok jönnek ki rá, emellett nem láttam még 1 telefont ami így kihasználná a kijelző/giroszkóp kombinációt..

Igaz, nem lehet BT-n küldözgetni...nincs benne 5Megapixeles cam, de ott van a nagy kijelző, a multitouch, a tökéletesen érzékeny accelerométer, mondjuk kifejezetten nem örülök, hogy kijött a 3GS, de reménykedek abban, hogy a T-mobile kitalál vmit azoknak, akik tavaly megvették a készüléket ;)

Link to comment
Share on other sites

Jó dolog az Iphone, de aki kicsit is okos, az abban az árkategóriában szétnéz a Nokia kínálatában és vesz egy normális készüléket. Jobban jár. Magad is beláthatod.

Akkor mutass olyan Nokiákat, amelyekre már készült publikált fejlesztői környezet, és a nagy játékgyártó cégek is meglátták benne a bizniszt, és elkezdtek rá játékokat csinálni, esetleg átalakítani. Hány Nokiára írt olyan játékot az EA Games, vagy a Gameloft, esetleg az Ngmoco:), amin szaggatás nélkül, gyönyörű grafikával futott zene mellett is?? Egyet sem. Amíg iPod Touch-on (esetemben) vagy iPhone-on fut a háttérben a böngésző, szól a zene, én pedig játszok a NFS Undercover-el, vagy az Assassin's Creed-el, addig senki se mondja nekem, hogy az iPhone-ok milyen tré telefonok, főleg hogy az én iPodomban még a ~480 MHz-s proci van. Tökéletes példa a Nokia N95 8GB, esetleg az 5800-s modell például. Előbbi már a nagyobb tartalomtól lelassul, utóbbiban meg gyakorlatilag semmit nem ér a gyroscope játéknál, mert a kocsis játékot amit én próbáltam, gyakorlatilag élvezhetetlen volt, annyira szaggatott. Ne értsétek félre semmi bajom a Nokiákkal, mert csináltak nem egy nagyon jó telefont, de ami nem megy, azt ne erőltessük...

 

Akkor ez esetben te is bemutathatnád, a csoda kütyüd, (amit anyuci meg apuci vett) az mitől is jobb mint egy sima „mezei telefon”..

Nem szép dolog ilyet mondani. Mindenki magából indul ki...... :)

 

Jah igen, továbbra is úgy gondolom, hogy egy 17 éves csak úgy nem engedheti meg magának, hogy vegyen egy ilyet. És továbbra is azt gondolom, hogy az Apple-nek nagyon jól működik a marketing gépezete. Beütött a láz és mindenkinek ez kell, mert ez a menő, trendi. Nekem ez a véleményem, biztosan van olyan aki nem ért velem egyet, de remélem megtudjuk majd értelmesen, higgadtan vitatni a problémát. ;)

Akkor legközelebb megkérdezlek, ha ilyet vásárolok, jó?! Amikor megkaptam az iPod Touch-om, 16 voltam, lábaid előtt heverek és bocsánatodért esedezem... Az úgy oké, hogy menő, meg trendi, mert lehet benne valami, de mindenki itt dobálózik a Nokiákkal meg a hasonló nagy telefoncégekkel, ahhoz képest az iPhone megjelenése után mindegyik sorra kezdte el kidobálni az érintőképernyős (stylusos, tök más elven működő) telefonokat, hogy ők majd megmutatják.. Nem sikerült, azt kell hogy mondjam, mert szépen elbarmolták az összeset, szinte ugyanazzal a hibával. Például hol az a hírhedt multitouch? Meg a stabil, gyors operációs rendszer (vagy firmware, tökmindegy) a megfelelő hardveres háttérrel? Sehol... Mint mondottam, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Link to comment
Share on other sites

Mondhatom szép, gyönyörű. Idáig jutott az emberiség. Ezt a topicot nem azért hoztam létre, h itt legyen a balhétopic, hanem azért (ahogyan Zsepi is írta kivételesen), hogy ÉRVEKKEL megvitassuk azt , h miért jobb az Iphone a pl.: a PDA-tól, vagy fordítva, technikai okokat akarok látni... Várom, h miért okosabb az Iphone a csúcskategóriás NOKIA?-tól...stb.! Valóban mindenki löki a dumát, még te is Zsepi, mert még nem láttam értelmes szöveget senkitől. Vandetta legalább írt Iphone-Asus PDA prociteljesítmény-összehasonlítást, de ez csigafing a sötétben, semmi. Erről ennyit...

Piero, megmutattad a tudásod, gratulálok! Végre egy értelmes hozzászólás, azt hittem, h nem lesz ilyen. Piero, csak így tovább, te vagy az én emberem. ;) (Bocsánat a tegezésért.)

Link to comment
Share on other sites

Ja, és én kipróbáltam, azt, h zenét hallgatok és közben játszok a NFS? Undercover-rel, és nem szaggat be nálam, az jó? Valamint próbáltam azt is, h a háttérben megy egy zene letöltése Wi-Fi?-ről, de ekkor már beszaggatott a játék. Na mindegy, ezt csak kíváncsiságból csináltam, de nem Iphone-nal próbáltam, hanem G7056-tel, tehát ne legyen félreértés. ;)

Link to comment
Share on other sites

az iphone egyáltalán nem nagy a nokia n95 az viszont mint egy tégla és sztem iphone-t vegyél

 

1. N95 soha nem volt tégla

2. nincs benne érintőképernyő, viszont kezelhetőbb és izgalmasabb szoftvert nyújt mint az ájfón.(mezei embernek)

3. Iphone: 2megás fixes optikai zoom nélküli igénytelen minőségű kamera, N95: 5megapixeles autofocus-os, optikai zoomos kamera

4. nekem rohadtul unalmasnak tünt a szIfón mikor nyomogattam, semmi izgalom nem volt benne, ennyi pénzért meg vegye meg az aki hülye meg akit át lehet ..... (ejteni) úgy mint a huzat! :lol:

 

ha ingyen adnának egyet elfogadnám...

 

én egyébként egyáltalán nem tartom nagyra azokat az embereket akiknek szIfónjuk van, kb. ez jön le:

apa megvette neki zsebbő - becsületesen megkeresett pénzzel-, használni nem tudja(fejlesztő felület hm.. 10-ből kb 2 ember ;) ) de arcozik hogy neki szifonja van és az érintőképernyős és most essen hanyatt mindenki.

hát nem...egyáltalán nem. lenézem a szifonosokat.(kivétel persze azokat akik rendesen tudják fejleszteni stb... 10-ből jó ha 2 ember) ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, és én kipróbáltam, azt, h zenét hallgatok és közben játszok a NFS? Undercover-rel, és nem szaggat be nálam, az jó? Valamint próbáltam azt is, h a háttérben megy egy zene letöltése Wi-Fi?-ről, de ekkor már beszaggatott a játék. Na mindegy, ezt csak kíváncsiságból csináltam. ;)

Egy gyors keresztkérdés... Mivel töltöttél te zenét szifonra/itouchra? Nemigen lehet, egy programról tudok csak, kíváncsi vagyok hogy csináltad!

Link to comment
Share on other sites

nem azért de aki a telefonjával vagánykodik elég sznob lehet (ice-w és a többiek) nem tök mind1 h ki mit ír mindenki a saját telefonját védi elég hülyeség most azon veszekedni hogy ju érintő képernyőő aztaaaa meg hogy 10000000 mega pixel tökmind1 ha észrevettétek ezért nem irtam régóta a topicba

Link to comment
Share on other sites

Ennyi erővel ne pro kontrázzunk két téma között, mert mindenki a sajátját védi.. Itt nem a védelemről van szó, épész érvekkel kellene alátámasztani állításunkat, nem bemocskolni a másikat. Van akinek sikerül(t), van akinek nem. :)

Link to comment
Share on other sites

na figyelj ice-w! paul94 un bátyja vok és nekem se i phonom van és mégis élek a világban ugy hogy senki se szól be h kemény vok me iphnom van. ugyh öcse ne fárassz a hülyeségeddel mert értelme nincs itt szórakozol, szal az a lényeg

hogy a véleményed mond ne azt h hú neked milyen jó. ha írni akarsz írj pm et: 2CoLd

keress nyugodtan helo! :Đ :Đ :Đ

Link to comment
Share on other sites

Egy gyors keresztkérdés... Mivel töltöttél te zenét szifonra/itouchra? Nemigen lehet, egy programról tudok csak, kíváncsi vagyok hogy csináltad!

 

Ööö..., itt valami félreértés történt! :blink: Én Nem Iphone-nal próbáltam, már bocsánat a félreérthető szövegért, csak azért h kipróbáljam, nem vennék Iphone-t. ;) Én az unokatestvérem SE G705-jét próbáltam, és nem szaggatott be a játék zenehallgatás közben. :) Javítottam ;)

Ezt csak példának írtam. Ha a háttérben megy a böngésző és a zene, akkor igaz, h szinte már játszani sem lehet. Letöltésnél is bajok vannak, de ha nem Operát használok, hanem a beépített böngészőt, akkor már jobb. :)

Hát az tök természetes, h az Iphone jobb ezen a téren, mert elvégre, nem ARM9-es, hanem ARM11-es feldolgozó van benne. Igaz nekem nem 480MHz-es proci van benne, de nem haltam bele, nem vágyom többre, nincs szükségem rá, mert úgy sem tudom majd kihasználni, és feleslegesen minek terheljem a SZÜLEIM pénztárcáját (meg amúgy sem vennének egyhamar, mert most vettünk monitort)? Majd, ha dolgozok és lesz saját keresetem, akkor a sajátomból veszek, addigra úgy is "többet fog tudni" az Iphone. ice-w-nek van, 28.-ért vette, 17 éves, mehetett diákmunkába és megvehette magának! Ennyi, most mi van ezzel? Nemtudom mit kell ezen kiakadni? :blink: De mi van akkor is ha a szülő vette: semmi, megvették, örüljön, nincs ezzel semmi probléma. ;)

Hát igen, ez tök természetes, h mindenki a sajátját védi, vagy irigykedésből mondja.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nagyon jó teló az Iphone átlagembernek. Megbízható, gyors, kényelmesen kezelhető. Egy gond van vele, az ára, de az is csak itthon sok. Amcsiba sokkal olcsóbb. Amúgy meg a marketingnak köszönhető, hogy az ilyen népszerű az iphone, de azért az ötletek is jók benne, alapból az, hogy egy ujjal kezelhető telefont hoznak létre, minimális hardveres gombbal, és kényelmes/látványos kezelhetőséggel, ami meghatározza a jövő telefonjait, na ez nem kis dolog.

Persze a sima telók is megmaradnak, mert valaki már annyira megszokta őket, hogy nem váltaná le, de a jövő biztosan az iphoné, és a hozzá hasonló telefonoké.

Link to comment
Share on other sites

Szerinted csak az a reklám, ami annak is van nevezve? A szép lassan kiszivárogtatott képek a telefonról és a kecsegtető információk mind arra késztetik az embereket, hogy beszéljenek róla és elősegítik azt, hogy minél többen megismerjék a terméket. Ezután a terméknek már egy olyan piacra kell belépnie, ahol már ismerik előre, és így nagyon könnyen eladható. További burkolt reklám lehet ha például egy filmben, vagy videoklipben látsz ilyen telefont, az is arra késztet hogy vegyél egyet.

Link to comment
Share on other sites

Hát igen! A PC WORLD, meg a többi mittudom én milyen hardverteszt mire jó? Az is arra való, h meghozzák az emberek kedvét vásárolni ilyen-olyan hardverelemhez. Ez is marketing, csak rejtett!

Link to comment
Share on other sites

volt már a kezedben n95? átlagos nyomógombos telo és a szoftvere ugyan az mint a n73.n72 vagy még sok másnak ugyan azt tudja vagy egy kicsit jobban de nem izgalmasabb.(mezei embernek)ha fényképezni akarsz akkor vegyél fényképezőt.És rohadt gyorsan vegyél vissza magadból.A fejlesztő felületről csak annyit hogy az apple-nek legalább van.És az "apuci meg vette" mi van szegény gyerek vagy, vagy mi hogy lefikázol mindenkit akinek iphone-a van. én meg téged nézlek le.

nem még soha nem volt a kezembe te nagyon okos...én nem látatlanból arcozok :D És ha ugyanaz (merthogy igy szokás írni)

Miért vegyek vissza? Ki vagy te hogy megmondjad nekem mit csináljak?

 

Nem vagyok csóró gyerek, de nekem nem veszi meg apuci a 80 ezres telefont, hanem magamnak keresem meg azt a 80 rugót, mert majd ha kikerülsz az életbe és apuci meghal akkor nemtom ki fog pénzelni téged, lehet olyan suttyó csöves leszel majd akit az állam tart el...

 

jah és amig nem vagy tisztába a reklám fogalmával addig szerintem te vegyél vissza magadból...

 

visszaolvastam a baromságaidat, szakadtam a röhögéstől :lol:

 

"PDA nagy és ***" :lol: persze az ilyen embernek aki nem ért hozzájuk.... :lol:

Link to comment
Share on other sites

A legnépszerűbb júniusi telefonok

 

A telefontokokat gyártó svéd Krusell elkészítette 2009 júniusának mobilos toplistáját, amit a mobiltokok eladásából kalkulált ki.

 

Bár a lista szerintünk némiképp bűvészkedés, a trendeket nyilvánvalóan jól jelzi. A cég egyébként 6 kontinens 50 országába szállít mobiltokokat, jelenleg 442 félét, tehát van némi alapjuk ilyen listákat kiadni. Íme. (A zárójelben lévő szám a májusi pozícióra utal.)

 

1. (3) Nokia 6300

2. (-) Apple iPhone 3G

3. (-) HTC Touch Diamond 2

4. (2) Nokia 3109

5. (-) Nokia E51

6. (1) Nokia 5800

7. (5) Nokia E71

8. (6) HTC Touch HD

9. (-) HTC Magic

10. (-) HTC Touch Pro2

 

Ami fontos: a listán 5 helyet birtokol a Nokia, 4 helyet a HTC és a második dobogó az Apple iPhone 3G. A konkrét típusokat nem érdemes komolyan venni, hiszen a Nokia 6300 tokja nem csak erre a modellre jó, ahogy például a 3G öltözete is megfelel a 3GS-nek.

 

Érdekességképpen megmutatjuk a másfél évvel ezelőtti listát, 2007 novemberéből (zárójelben értelemszerűen az októberi adatokkal). A látvány magáért beszél: a HTC akkor nem volt sehol, a Sony Ericsson pedig most nincs.

 

1. (1) Nokia 6300

2. (2) Sony Ericsson K810i

3. (8) Sony Ericsson K850i

4. (3) Nokia N95

5. (5) Apple iPhone

6. (6) Nokia 3109/3110

7. (4) Nokia N73

8. (10) Sony Ericsson K530i

9. (-) Nokia 6500i

10. (-) Nokia 6120

 

egy kis olaj a tűzre :D

Link to comment
Share on other sites

Egy hír az Iphonr-ról: Nem szereti a meleget az Iphone 3G S?

 

"Az Apple is elismerte, hogy túlmelegedési problémái vannak az új iPhone-nak. 35 fok felett a telefon lekorlátozza saját magát, hogy megelőzze a további gondokat. A cég szerint a megoldás: melegben ne hallgassunk zenét.

 

Alig egy hét telt el az iPhone 3GS megjelenése óta, és máris az új készülék túlmelegedésétől hangos a fél internet. Még nem világos, hogy a gond a hibás akkumulátorokból adódik-e, vagy a telefon konstrukciója okozza, illetve az sem, hogy mennyi készüléket érint az eddig eladott pár millió darabból. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az Apple már a fejlesztés alatt tudatában volt a megeledés problémájának, ugyanis előkerült a telefon szoftverébe épített vészjelző képernyő, és maga a cég is elismerte, hogy a szélsőséges hőmérsékletet nem igazán tolerálja az új iPhone.

0 21 iphone heat warning

 

A készülék 35 Celsius-foknál küldi a figyelmeztetést, hogy jobb lenne kikapcsolni, és hagyni lehűlni kicsit. Ilyenkor a telefon minimál módba kapcsol, és kizárólag vészhívások indítását engedélyezi. Az Apple oldalára kitett dokumentum szerint az ilyesmit úgy tudjuk a legkönnyebben elkerülni, hogy nagy melegben, vagy direkt napfénynek kitéve a telefont, nem erőltetjük meg a könnyen melegedő processzort a gps használatával, vagy zenehallgatással. 45 fokon a telefon végképp feladja a szolgálatot.

 

Szakemberek szerint nem valószínű, hogy a túlmelegedés miatt az iPhone akkuja felrobbanna, ahogy a 2006-os iBook-botrány esetében, amikor notebookokat kellett az Apple-nek tömegesen visszahívni és cserélni a túlmelegedő, és veszélyes akkuk miatt. A 35 fok feletti kikapcsolás azonban a nyári hónapokban, vagy forró klímájú helyeken sok kellemetlenséget okozhat. Las Vegasban például a weather.com előrejelzése most tíz napon át folyamatosan 35 fok feletti csúcshőmérsékletet jósol.

 

A nagy hideget szintén nem szereti az iPhone: mínusz 17 fok alatt nem ajánlja a gyártó, hogy megpróbáljuk használni."

 

Kép: 560345_ae82441bdacf2c618565be87a273e229_wm.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hát, szerintem nem rossz az az iPhone, de akkor is normál telefon. Nekem egy SE W610-em van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

 

Én nem vagyok megelégedve már vele. Nem stabil, nem strapabíró! Már 3 hete szervízben van.

A második SE mobilom megy tönkre, soha többé nem veszek SE telefont!

Először a W300-im, aztán a W610i. Lesz egy kis lóvém, veszek egy Nokia 6300-át vagy egy 5310-est.

Az utóbbi tetszik külsőleg, a másikat a zene miatt választanám.

Drágább nem is kellene ezeknél nekem, annyira nem vagyok "telefonos".

Link to comment
Share on other sites

Nekem ideig mindig SE telefonom volt, de soha nem volt szervizben. (Csak el ne szóljam magam. :D)

Szüleimnek Nokiája van, az sem volt szervizben egyszer sem,pedig már nem mai teló az övéké. Szerintem mindkettő márka strapabíró.

 

Link to comment
Share on other sites

Akárki akármit mond, az iPhone-nál nincs jobb telefon! Aki szidja azért szidja mert irigy hogy neki nincs. Ennyi! Forradalmi, és egy teljesen új korszakot indított el a mobilok történetében. Az összes többi érintős utánzat nem lenne vagy csak sokkal később, ha nincs az iPhone! ;):P

Link to comment
Share on other sites

Egyáltalán nem strapabíró az SE. Könnyen lekopik a festés, gyenge anyagokat használnak és az akksi folyamatosan romlik.

 

Na ebben igazad van, és könnyen csikarodik a képernyője. :angry::(

Link to comment
Share on other sites

Meg a hülyék mondanak ilyet!

És persze nem ítélkezünk előre... Nem tudom mért nem lehet elfogadni, hogy az Apple igenis legyűrte az összes "hűdenagygyártó" mobiljait. Még !japánban! is többet adnak el iPhone-ból mint a többi okosphoneból. Ennyi. Innentől nincs miről beszélni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...