Jump to content
T.Sz.v2

Visual Basic Kérdéseim [s0nt- nak ajánlott :)]

Recommended Posts

Először is Sziasztok!

Az első kérdés az lenne hogy, hogyan írok registrybe.

A második kérdés pedig az hogy hogy tudom azt megoldani hogy legyen egy checkbox és ha checked akkor mutassa a Kis ikont az óra melett ha nem akkor ne.

És a harmadik olyat hogy tudok megoldani hogy valamibe mentse a beállításokat és legközelebb be is töltse.

 

Kösz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kösziii télleg soaktségítettél, ha lenne kedved beszálhatsz az Open-R Fejlesztésébe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hali. Segítettem volna, ha látom, hogy van ilyen topic. Mostanában nem vagyok túl sokat a fórumon. Melózok. Meg egyébként is ez vb.net. Én vb6 -ban ügyeskedem. Ha van kérdésed akkor írj PM-et és akkor tutira észre fogom venni lehet, hogy még az nap.

 

Na sorry az OFF-ért.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkor következő kérdés egy kis registry-s!

Dim hatterszin As String
        hatterszin = My.Computer.Registry.GetValue("HKEY_CURRENT_USER\Ora", "CDhatter", Nothing)
        Me.BackColor = hatterszin

 

na most csak az a probléma hogy ugye sztringet nemtud belerakni színként. Azt már megcsináltam előzőleg hogy van értéke a kulcsnak. Beleírt egy RGB színkódot és nekem az kéne hogy ilyen legyen a háttere amit betölt. Megoldva. My.settingsel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkor az hogy azt a sort hogy lehet kicserélni ahol a lekicsinyítés kilépés stb. vannak? Ja és igen .Net ben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkor következő kérdés: Egy olyan "example"-t tudna valaki gyártani nekem hogy megadom az időt és akkor történik valami.

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://www.vbforums.com/showthread.php?t=532729

Share this post


Link to post
Share on other sites

Csak egy hibája van hogy nem .net

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kód hasonló a .net -hez. Nem nehéz átírni. A lényeg benne van, hogy mit kell csinálni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja ok akkor köszi

Share this post


Link to post
Share on other sites

A visual basicben én is jártas vagyok valamennyire, ha tudok segítek. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most nekem lenne kérdésem.

Hogy lehet timernek berakni nagyobb időt? Gondolok itt ilyenre, hogy óránként proccoljon, vagy 30 percenként stb. És nem több timerrel, hanem egyel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1000 ms = 1 mp

60000 ms = 60mp = 1perc

1800000 ms = 30 perc

3600000 ms = 60 perc = 1 óra

 

és így szorozgatod felfele

 

ahogy itt számoltam, ha nem lenne jó bocsi :S :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az a baj, hogy nekem max 60 000 -et enged, mert ha több akkor átírja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a 60 000 az 1 perc, ezt beírod az interval-ba

 

vagyis akkor a timerbe írsz egy ilyen kódot

 

dim szamlalo as integer 'ezzel számolunk majd

dim finish as integer = 5 'ide megadod hogy hány perc után hajtódjon végre a kódod, ez most 5 perc

 

szamlalo=szamlalo+1

 

if szamlalo = finish then

'ide jön a végrehajtandó kód

 

 

szamlalo=0 'lenullázuk a számlálót, vagyis előről kezdi

end if

 

Magyarázat:

Amikor 1 percenként (60 000ms) lefut a kód, akkor a "szamlalo" nevű változóhoz hozzáad 1-et, vagyis számoljuk a perceket, és amikor a "szamlalo" egyenlő lesz a "finish" változóval akkor lefut a kód. Tehát, ebben az esetben 5 perc után hajtja végre a kódod.

 

Remélem, tudtam segíteni. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Váó, köszi. Ez még eszembe sem jutott. Sokat segítettél. Hálám üldözni fog :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nincsmit :D

Örülök hogy segíthettem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Újabb probléma. Hogy lehet megoldani Sendkeys-el azt, hogy megadott másodpercig tartsa lenyomva a 'gombot'? Vagy akár más megoldás is jó.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ebben nem tudok segíteni :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

na vb-s ek egy kérdés

hogyan tudom megoldani azt hogy egy képről (amin pl egy gomb képei vannak pl ha mouse hover akkor más kép lesz) több képet töltök be de nem az egészet egyszerre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sajnos nem értem a kérdésed :S

Ha esetleg le tudnád írni kicsit részletesebben, vagy valami képet róla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hát ha így jobban megérted:

w_____www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igen így értem, és azthiszem meg tudom csinálni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

egy fájlból név alapján beolvasni egy fontot hogy kell? de úgy hogy az újra font legyen ne string.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha azt szeretnéd csinálni hogy egy font-ot betöltesz és azt használod a program futása során, az szerintem nem fog menni, mert ahhoz, hogy tudj használni egy fontot ahhoz telepíteni kell(az más kérdés ha olyan programot akarsz írni ami feltelepíti a fontot). Javítsatok ki, ha tévednék. :)

Válasz: nemtudom :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

mármint nem úgy :D hanem egy meglévő (a gépen lévő) font nevét beleírja egy fájlba ahonnan azt később kiolvassa és megjelenítit azt a betűtíust pl

egy plabelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írom.

Most kezdtem tanulni a VB-t, de nem találtam meg azt, miként tudom vizsgálni egy textbox tartalmát. Konkrétan az érdekelne, ha üres a textbox , azt hogy vizsgáljam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

úgy hogy:

 

If Texbox1.text = Nothing then
'ide jön amit akarsz
End If

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nagyon szépen köszönöm :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egy kicsit komplikáltabb kérdés vagyis inkább kettő:

a feladat (amit nem tudok)

Egy fájlban megszámolni hogy hány sor van, mindet beolvasni és mindet egy listbox új itemébe rakni, minden sort.

Remélem érthető :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×