Jump to content
PirateClub.hu

Problema, irql not less and equal, bsod, egyebek.


Recommended Posts

Komoly problemam van. Ugy dontottem h veszek a gepemnek egy hazat. Eddig az asztalon allt az alaplap, minden problema nelkul ment minden. Beraktam az alaplapot, bekotok mindent, semmi. Kiveszem, asztalon jo. Berakom megint, power gombot bekotom, bekapcsol. Behuzok egy csavart, bekapcsol. Behuzok kettot, mar nem.

Ezt a problemat sikerult orvosolni, nem polifoam es karton segitsegevel, valszeg a hazzal volt kontaktos.

Viszont. Boot-vista toltodik, amikor epp kesz kekhalal. IRQL not less or equal. Nagy nehezen sikerult kibogaraszni h videokartya driverre hisztizik. Atallitottam h alaplapi videovezerlot hasznalja, felraktam egy uj drivert, ment egesz nap szepen. Most ujrainditom folyamatosan kekhalal, neha mar hibauzenet nelkul. Most eppen mukodik. Amikor bekapcsol a gep kapok egy olyat h "invalid mac adress in cmos and flash" (ez valszeg azert volt mert mire rajottunk h a hazzal kontaktos kicsit megsult az alaplap, MAC-spooferrel megoldottam)

 

Videokarival annyi gaz van h az alaplap ala be kell oda tomni egy kis kartont, mert nem akartam belemenni teljesen a pci slotba, kicsit kilogott. A mostani lefagyasoknal mar alaplapi videovezerlovel is szorakozott, kb 20. kekhalal utan most valami csoda folytan mukodik. Device managerben van par hibas hardverelem (eger, bill nem szamit, azt sose szereti)

Network adapternel sir vmi "isatap" driverre, non plug and play drivernel meg sptd driverre. windows bootnal hiaba allitom be h ne foglalkozzon a hibas driverekkel, ugyanugy kekhalal, ha olyan kedve van akkor megy rendesen..

 

Az alaplap egy fos asrock, ahogy fentebb irtam mar egy kicsit atsutve (elpattant kondenzator nincs viszont), x3 phenom proci, 2*2gb kingmax ram es egy monstre gf9600 passziv hutessel, annak mereteivel es minden egyeb csodajaval. Jo lenne nemi segitseg, mert idegesito h nem tudom kikapcsolni a gepet, mert utana visszaut nem biztos h van. CMOS reset ment mar, bios update is.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Csá!

 

Elítetted hogy kontaktos volt a házzal a lap. Én ezt úgy szoktam kiküszöbölni hogy távtartó csavarok és a lap közé, plusz a lap és a rögzítő csavarok közé helyezek szigetelő alátétet. Ez a legtöbb pcboltban szemétszámba megy szóval osztják akár ingyen is, de magad is készíthetsz pl. bicikli gumi belsőből :).

Ha a lapot nem így raktad fel akkor javallom hogy így tedd. Sokan távtartók nélkül szerelik be a lapot ami sok galibát okozhat.

 

Másrészről és a helyedben lementeném GHOST-al a win-t és rádobnék egy tisztát, minden driverrel, lehetőleg törekedve a hibamentes eseménynapló és eszközkezelőre.

 

Illetve ha nem akarsz újratelepíteni, csökkentett módos vírusirtást is javallok.

 

Továbbá írtad, hogy az eszközkezelőben vannak "hibás" eszközök. Ezeket távolítsd el a gépből vagy keress hozzá megfelelő drivert, mert igen sok hibát okothatnak ezek is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...