Jump to content
PirateClub.hu

Fénykép alapján lemásolhatóak a kulcsok


marpi08
 Share

Recommended Posts

Egyetlen nem túl jó felbontású fénykép alapján másolatot lehet készíteni a lakáskulcsokról, állítja egy amerikai kutatócsoport. A tudósok arra szeretnének rámutatni, hogy a szokványos kulcsok egyáltalán nem biztonságosak, amiről persze már régóta tudunk, többféle módszer létezik a zárak feltörösére.

 

Az UC San Diego egyetemen kifejlesztett szoftver előnye, hogy nem kell hozzáférni a kulcsokhoz. Demójukban a tudósok egy mobiltelefon kamerájával készítettek fotókat, ráeresztették a képfelismerő algoritmusukat, és elkészítették a kulcsok pontos másolatát. Második kísérletükben egy komolyabb kamerával 60 méterről fotóztak le egy kulcsot, és annak készítették el a másolatát.

 

Az elemzőszoftver szinte bármilyen szögből és távolságból felismeri a kulcs recéinek a mélységét és a többi jellegzetességet. Ha ismert a kulcs márkája, és máris könnyen elkészíthető a másolat.

 

Forrás:index.hu

Link to comment
Share on other sites

Ez azért annyira nem meglepő tekintve, hogy a "szokásos" kulcsokból összesen 3^5=243 darab van. Ha jobban megnézel egy ilyen kulcsot, akkor láthatod, hogy összesen 5 db vájat van benne, és mindegyiknek csak 3 különböző mélysége van. Már akkor is pontos másolatot tudsz készíteni egy kulcsról, ha puszta szemmel ránézel ;) Egy vastagabb kulcscsomóval pedig -- feltéve, hogy egy kulcsot 2 mp alatt próbálsz ki -- átlagosan 4 perc alatt ki tudsz nyitni egy ilyen ajtót anélkül, hogy valaha is láttad volna a kulcsát. Mindenkinek jó rettegést, nézzetek az ágyatok alá :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...