Jump to content
PirateClub.hu

Kártyajátékok


Trilon
 Share


Recommended Posts

Egy általam kedvelt honlapon felvetődött a kérdés, hogy "HKK vs. Yu-Gi-Oh, melyik a legjobb?". Ez az egyébbként érdekes kérdés egy gyerekes civakodásba átcsapó szitkozódásos tárhely pazarlás lett...

Most várom az értelmes indokokat, válaszokat! Vitassuk meg melyik a legjobb gyüjtögetős kártyajáték és miért? Ki mit szeret, kinek mit érdemes játszania.

Nem szeretnék itt vitákat, csak ész érveket!

Link to comment
Share on other sites

"A Hatalom Kártyái Kártyajáték Magyarország első, és mindmáig legsikeresebb gyűjtögetős kártyajátéka, mely a nagysikerű fantasy világban, a Túlélők Földjén játszódik.

 

A gyűjtögetős kártyajáték egy forradalmian új játékforma, melynek lényege, hogy a játékosoknak saját kártyapaklijuk van, játék közben csak a saját lapjaikból húznak. A játékos saját maga válogathatja össze, hogy kártyái közül melyeket szeretné a paklijába rakni. Persze minél több lapja van valakinek, annál nagyobb a kombinációs lehetősége. Ez a játék tehát három részből tevődik össze, melyek a kártyák gyűjtése, a pakli összerakása, és végül maga a játék. Mindhárom rész egyaránt fontos, de ha nincs sok lapod, nem állítottál össze túl jó paklit, viszont jó játékos vagy, és még szerencséd is van játék közben, könnyen nyerhetsz.

 

A Hatalom Kártyáinak lapjait csomagokban vásárolhatod meg. Az alapcsomagban a sok gyönyörű rajzú és érdekes kártyalap mellett van egy részletes szabálykönyv is, mely a játék pontos szabályait tartalmazza. Érdekesség, hogy két kártyacsomagban soha nem ugyanazokat a lapokat találod, nagyon sok kártyalap közül véletlenszerűen kiválasztva kerülnek a csomagokba a lapok. Léteznek gyakori, nem gyakori, ritka és ultra-ritka lapok is, a gyűjteményt cseréléssel is lehet bővíteni. A játék 1995 ősze óta töretlen népszerűségnek örvend, sok ezer játékosa van, minden hétvégén versenyeket rendezünk - óriási díjakkal - az ország sok városában. Évente egyszer pedig Nemzeti bajnokságot rendezünk Budapesten, hatalmas pénzdíjakkal.

 

A Hatalom Kártyái Kártyajáték első kiadása 1995 szeptember végén jelent meg, ami 349 különbözô fajta lapot tartalmazott. Azóta már számos kiegészítő jelent meg a kártyához, az alappakli pedig jelenleg a 7. kiadásánál tart. 1999 áprilisában pedig Csehországban is megjelentettük a játékot, Wastelands néven, jelentős sikereket érve el vele a szomszédos országban is.

 

2003. júliusában megjelentettük a Hatalom Kártyái Kezdőcsomagot, azok számára, akik még sohasem próbálták a játékot, vagy ismerőseiket szeretnék bevezetni a HKK szépségeibe. A kezdőcsomag nagyon olcsó, 40 kártyalapot és egy igen rövid, könnyen érthető szabálykönyvet tartalmaz. Ebből a 40 lapból két játékos el tud kezdeni játszani két, 20-20 lapos paklival, amit szétválogathatnak, vagy egyszerűen csak megkeverik és kettéosztják.

 

Ha szeretnél megnézni még pár kártyalapot, kattints ide a Kezdőcsomag lapjaihoz. Több ezer további lap közül válogathatsz, és tekinthetsz meg neked tetszőket, ha a bal oldali menü "lapkereső" pontjára kattintasz. "

 

Forrás: Beholder.hu

A linkeket nem mentettem át

Link to comment
Share on other sites

akkor írom:

 

YU-GI-OH: nagyon gáz kártyajáték, egy kártyát bármikor lerakhatsz, és itt nincs olyan, hogy ritka lap, meg ilyenek, megveszel egy paklit és már ugyanolyan lapod van mint az ellenfelednek...10 éves korig talán jó.

HKK(hatalom kártyái kártyajáték: Ezzel sztem minden rendbe volna, de túl drága ha egy jó paklit akarsz...

10000ft-ból egy elég gyenge paklit csinálsz...de akinek van miből költeni 20ezreket kártyára annak jó...

ha nem lenne ilyen drága játék tökéletes lenne, nagyon jól ki van dolgozva szerintem, szal erre szavaztam, de már nem játszok vele

Link to comment
Share on other sites

Akkor látom ismeritek páran a HKK-t, anno toltam még, mára már csak nézegetem, ha eszembe jut. Erre szavaztam. Jó játékélményt képes nyújtani, filózni kell közben, kidolgozottság terén szélesebb palettával bír, mint a Yu-Gi-Oh. Osztom azt a véleményt, hogy egy jó pakli összeválogatása kemény bankókba kerül.

Link to comment
Share on other sites

pogany no1, ezt nemtudtam, de szerintem a yugioh akkor sem valami jó...

marokko, igaz, hogy olcsón is meglehet csinálni egy jó paklit, de ahoz elég jónak kell lenni.

Ha csinálsz mondjuk 30k-ból egy paklit, abból kezdőként is jó vagy, nem profi, de nem vagy rossz.

míg ha profi vagy, talán már 5-10k-ból is megtudsz csinálni egy ütös paklit...

de én kezdő voltam, ezért néha még a haverom paklijával is kikaptam...

de ami jó volt a HKK-ban: ha nincs vki akivel tudnál játszani, elmész mondjuk a Dungeon-be (más ilyen helyet nem ismerek), és ott mindig vannak páran, akikkel tudsz játszani, cserélni, és akár egy egész napot eltudsz ott lenni...

Link to comment
Share on other sites

hhPr3no, ahhoz hogy játszak nekem csak röpke 50 km-t kellene utaznom :)

Ha lenne módom, hidd el, elpasszolnám valakinek, aki nagy fanatikus :) Igen lehet olcsón is, ám azzal komolyabb ellenfelet elég nehéz leverni, profiról nem is beszélve :) Ha jól emlékszem 3 éve vettem paklit utóljára Sötét kor volt a pakli neve, s bizony jó pár szecska lapot találtam benne, és az ára 800HUF. Jobban számolok, 5 pakli árából futja majnem egy karton cigire :):D:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

HKK, de inkább Airsoftolok helyette, vagy papír-cerka szerepjátszom. A HKK sokkal pénz és időigényesebb, mint eljárni lőni :D

Sokat játszottam, de sok pénzt el is vitt... Próbáltam mindig ügyeskedni, hogy szerezzek jó lapot, és eltöltöttem én is egy kis időt a Dungiban, de amióta a Rhatt színt behozták, "feladtam" a kalandozó paklimat, pedig néhány kör alatt 50/50-es kalandozókat tudnék gyártani vele :D

Meg a HKK-val elszaladt a ló, nem a játék lett a versenyeken a lényeg, hanem hogy egy kör alatt végezd ki az ellenfeled (morfangor pakli) De otthon meg nicsnen, akivel játszanék :D

 

A jugi meg túl egyszerű, a kis hülyegyerekeket célozza meg. 7 évesen nehezen lehetne hkkzni :Dű

 

Am. van egy valag HKK lapom, akinek kell néhány aranyritka, meg egy valag másmilyen, az csak szóljon :D Meg ha kell "alaptőke", egy gyűjtőnyi lap van már :D Ócsóba megszámítom :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...