Jump to content
PirateClub.hu

Kinek lesz a gyógyszer?


Szipi
 Share

Recommended Posts

Kinek lesz a gyógyszer?

 

„Számos hétköznapi betegség mögött olyan mechanizmus húzódik, amely a férfiak és a nők közötti különbségen alapul" - jelentette ki nemrég Xia Yang amerikai kutató. így például az aspirin jobban védi a férfiakat a szívbetegségektől, mint a nőket.

 

Régebben a kutatók azt gondolták, hogy ez a férfiak és a nők májának eltérő anyagcseréjére vezethető vissza. De Yang szerint az okok mélyebben gyökereznek.

Kutatócsoportjával a Los Angeles-i Kalifornia Egyetemen 334 egérből összesen 23 574 gént vizsgáltak meg. Meglepve tapasztalták, hogy a zsírszövetekben, a májban és az izmokban akár a gének hetven százaléka is különféle mennyiségben választ el fehérjét a két nemben. Az agyszövetekben a gének tizennégy százalékáról találták úgy, hogy különböző hatásúak a férfiakban és a nőkben.

„A két nem génjeinek több mint a fele különbözik, ami egy nagyságrenddel nagyobb eltérés, mint amit korábban feltételeztünk" - jelentette ki Xia Yang, amikor összehasonlították a gének működését négy különböző, hím és nőstény egerekből vett szövetmetszetben. Erre a különbségre az egérkísérletek hívták fel a figyelmet.

Viszont az amerikai kutató szerint már a gyógyító anyag hatásának kipróbálásakor figyelembe kellene venni, hogy férfi vagy nő fogja-e szedni a szert.

Link to comment
Share on other sites

kiábrándítalak, mert már rég kifejlesztették, külföldön már van, csak még nem hozták be magyarországra. szipi

Link to comment
Share on other sites

B+n+ én nem lennék arra büszke, hogy ezt tudom, amúgy tényleg van férfiaknak, nem rossz dolog, habár én inkább a lányra bízom a tabi szedését, eddig mindkét volt barátnőmnek nőt a melle a tabletta szedése után és a "kellemetlen" napokat is 2-3naposra húzta össze. Amúgy én ezt már régóta tudom, piában is a nők kevesebbet bírnak és az egyértelműen a májjal függ össze...

Link to comment
Share on other sites

Bocs, hogy a humort kevertem a realitással, de én a női típusú hónapos-menstruálós-típusú gyógyszer ffi változatára gondoltam.

Mert a férfi fogamzásgátló vajon hogyan hat? El kéne gondolkozni. A termelést befolyásolja.

 

A női hormonkészítmény meg merőben másképp működik, sokkal biztonságosabb.

 

Az alkoholtűrés meg függ az enzimektől is, meg azért ne hasonlítsunk össze egy kb 50-60 kilós lányt egy 80-90 kilós fiúval. Nekünk több hely van felszívni :D

(persze debellák kivétel)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...