Jump to content
PirateClub.hu

A lélek mélyén


Szipi
 Share

Recommended Posts

A lélek mélyén

 

A hipnózis története több ezer éves.

 

Az eljárás olyan megváltozott, beszűkült tudatállapotot idéz elő, amelyben a szellemi működés, a koncentráció felerősödik. A „páciens" ilyenkor a külvilágtól elszakadva befogad különböző szuggesztiókat, amelyeknek ilyen szintű elfogadására és hasznosítására „normál" állapotban képtelen lenne. A hipnózis hatékonynak bizonyul nemcsak a szorongás feloldásában, fóbibák, lelki eredetű súlyproblémák, vagy szenvedélybetegségek kezelésben, de a nőgyógyászati, bőrgyógyászati, fogászati betegségek, tünetek kezetésében is.

A bőrbetegségek jelentős részéről bebizonyosodott, hogy szoros összefüggésben állnak az idegrendszerrel, a pszichével: rosszabb lelkiállapotban a betegség látványosan romlik.

Hipnózist alkalmazó bőrgyógyászok tapasztalata szerint hosszas gyógyszeres kezelésnek makacsul ellenálló kórképekre gyakran látványosan jó hatást tesz a szokásos gyógymód hipnózissal való kombinálása. A nőgyógyászati problémák esetén is alkalmazható - nem kikerülve a szükséges gyógyszeres vagy műtéti kezeléseket, hanem kiegészítve azokat. (Például a szüléstől való szorongás oldására, a fájdalommentes szülés elérésére.) A fogászatban többek között fájdalom-és vérzéscsillapításra, gyulladáscsökkentésre alkalmazható. A mozgásszervi problémák terén elsősorban a gerincbetegségeknél a fájdalmak enyhítésére használják.

A hipnózis csak akkor veszélytelen, ha kifejezetten erre kiképzett orvos, illetve pszichoterapeuta végzi, aki képes kézben tartani, a kellő pillanatban befejezni és feloldani a hipnózis által beindított folyamatokat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

nagyon érdekes dolog ez a hipnózis. mielőtt átél ilyesmit az ember az orvos mindig megkérdezi, hogy volt-e ilyesmiben részed, tudod-e egyáltalán, hogy mit is jelent, min mész keresztül stb..... sőt vannak olyan emberkék akik előre kijelentik, hogy őt nem lehet hipnózisnak alávetni, és később azokról kiderül, hogy ők a legjobb alanyok. az tény, hogy egy nagyon kíméletes módszer, és sokat segíthet az embereknek. szipi

Link to comment
Share on other sites

ez igaz, sokszor az orvosok csak egy szakterületre szakosodnak, és ahhoz sem értenek igazán, de mondjuk olyasmit létre lehetne hozni, hogy egy pszichológus és egy bőrgyógyász összeülne és konzultálna. szipi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...