Jump to content
PirateClub.hu

Meghalt a világ első műszívese


Clark
 Share

Recommended Posts

Különböző szervi elégtelenségek következtében a múlt héten elhunyt az a 68 éves angol férfi, akinek a világon elsőként ültetettek be műszívet.

 

Peter Houghton mellkasába hét évvel ezelőtt, 2000 júniusában ültették be a "Jarvis 2000" elnevezésű műszívet. John Lloyd, Houghton barátja, a Heart Research UK karitatív szervezet vezetője hétfőn elmondta: Peter teljes életet élt az elmúlt hét esztendőben. Úgy találta, hogy ráadást kapott életéhez és megtett mindent, amit csak tudott.

 

peter.jpg

 

Lloyd hangoztatta, hogy évente kilométerek ezreit tette meg, miközben karitatív tevékenységet végzett. "Véleményem szerint tovább is élhetett volna, ha nem akart volna annyira aktív lenni" - tette hozzá. A halál oka többszörös szervi elégtelenség volt.

 

A cardiomiopátiában - a szív pumpafunkciójának károsodásában - szenvedő Peter Houghton mellkasába 2000 júniusában az oxfordi John Radcliffe kórházban 14 órás műtéttel tartós műszívet ültettek. Az orvosok szerint műtét nélkül még legfeljebb néhány hetet élhetett volna a férfi.

 

Forrás:index.hu

Link to comment
Share on other sites

Mivel ő volt az első biztos egész életét egy teljes orvosi gárda figyelte. Rossz fénnyt vetett volna a műtétekre ha elpatkolt volna hamarabb. Azért az se rossz hogy eddig bírta és hogy több szervi elégtelenség végzet vele nem pedig konkrétan lemerült a duracel a ketyegőben.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...