shatt Posted Január 25, 2007 Share Posted Január 25, 2007 Chilis Bab Hozzávalók 4 személyre: -35dkg füstölt szalonna vagy kenyér szalonna -40dkg füstölt kolbász -4 nagy fej vöröshagyma -0,5 paradicsomlé vagy ennek megfelelő sűrített paradicsom -4 doboz konzervbab (vörös) időt spórolsz a főzésével -2.5dl kechup (lehet chils is) -só,bors,pirospaprika,chili por Elkészítés: A szalonnát felkockázom, beleteszem egy serpenyőbe majd üvegesre pirítom.Ezután a hagymát megtisztítom és felaprítom (én karikára szoktam) aztán rádobom a szalonnára és üvegesre pirítom (vigyázz nehogy megégjen) .Ha ezzel megvagyunk, felkarikázzuk a kolbászt és a hagymához adjuk.Kicsit pirítjuk de ne legyen megsülve.Erre ráöntjük a paradicsomot és a kechupot,ha sűrített paradicsomot használunk vízzel lehet hígítani.Fűszerezzük be ízlés szerint.Mikor összerottyant jöhet a bab, ha úgy látjuk önthetünk a levéből is bele.Pár percig főzzük. De mindez Bográcsban az igazi egy Jó baráti társaság+ 1üveg Jagermaister mellett!!! JÓ SZÓRAKOZÁST ÉS JÓ ÉTVÁGYAT!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilaboy Posted Január 26, 2007 Share Posted Január 26, 2007 én is hasonloan szoktam csinálni,ez az egyik kedvenc kajám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaGraft Posted Január 26, 2007 Share Posted Január 26, 2007 Nekem a nővérem szokott chilisbabot cisnálni, de ez a recept tök más. Én amit tudok hogy mi van benne, az a bab, kukorica, darálthús, chili. A többit nem érzem, vagy nem látom. De nagyon finom. Majd leiratom vele a receptet Ja most jut eszembe hogy mi mexikói csilisbabot szoktunk csinálni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csalgabo Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Jól hangzik, legszívesebben már most megkóstálnám. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukács Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 köszi a receptet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
shatt Posted Január 28, 2007 Author Share Posted Január 28, 2007 Szivesen Mindenkinek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enyimehe Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 Én darált hússal szoktam csinálni, meg teszek még bele kockára vágott főtt-füstölt húst, meg kukoricát is. viszont remek erőspaprikám van, amiből 6-8 konzervnyi babhoz is elég 1 darab. Maga a paprika mindüssze 2 cm hosszú, be gyilkos ;) ;) ;) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
shatt Posted Február 9, 2007 Author Share Posted Február 9, 2007 Igen tudom.Nekem is van, felénk igrici paprikának nevezik! Csak azt nem akartam beleírni a receptbe... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp73 Posted Március 4, 2007 Share Posted Március 4, 2007 (edited) Padlizsános penne Hozzávalók: 2 db vöröshagyma 2 db padlizsán 30 dkg hámozott paradicsom 3 db paradicsom 10 dkg gomba 4 g fokhagyma friss kakukkfű friss bazsalikom olívaolaj só bors 1 db zeller levéllel 2 evőkanál cukor 1 evőkanál balzsamecet penne tészta A tésztát kakukkfűvel, fokhagymával, sóval ízesített olívaolajos vízben kifőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott padlizsánt, majd a gombát. Sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítve puhára pároljuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával és az apróra vágott bazsalikommal. Egy másik serpenyőben cukrot karamellizálunk, ráöntjük a balzsamecetet, megpirítjuk rajta az apróra vágott zellert, a paradicsomot, majd zúzott fokhagymával, friss zellerlevéllel és bazsalikommal ízesítve felforraljuk. Az így kapott mártással meglocsolva tálaljuk a padlizsános pennét. Jó étvágyat! Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp73 Posted Március 6, 2007 Share Posted Március 6, 2007 Kösz a receptet, imádom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
godside Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 (edited) Rakott karfiol Hozzavalok: 1 fej nagyobb karfiol vagy 2 kozepes 50 dkg daralt hus 1 dl olaj 4 fej voroshagyma 1 pohar nagy 20%-os tejfol 1 csokor petrezselyem 15 dkg felkemeny zsiros sajt (eidami vagy trappista a legjobbak) 15 dkg fustolt sajt (oazis vagy karavan) 20 dkg husos szalonna (kolozsvari vagy csaszar) so,bors Elkeszites: A karfiolt kozepes rozsakra bontjuk majd megmossuk. Megfelelo meretu edenybe sos vizben egy kicsit megfozzuk, de ne legyen puha. a vizet leontjuk rola felrerakjuk. a voroshagymat apro kockakra vagjuk es megdinszteljuk az olajon sozzuk borsozzuk izles szerint majd a daralt hust megpiritjuk a hagyman, felrerakjuk ha kesz. A sajtokat lereszeljuk, a petrezselymet osszeapritjuk majd hozzatesszuk a tejfolhoz egy talba, sozzuk borsozzuk majd alaposan osszekverjuk. A sutot elomelegitjuk kozepes (gaz 3-4, elektromos 180-200 fokra) hofokra majd egy tepsibe az aljara rakjuk a husos szalonnat egyenletesen elosztva majd egy reteg karfiolt ezutan a daralt hust utana a maradek karfiolt. Egy evokanal segitsegevel a tejfolos-sajtos masszat a tetejere kenjuk es a sutobe helyezzuk az egeszet. Akkor lesz jo ha a tejfol a tetejen aranybarnara pirul. Konnyu szaraz feherbor illik hozza. Jo etvagyat. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Szeptember 3, 2007 Share Posted Szeptember 3, 2007 Ezt a receptet sem láttam még itt... vagy vak vagyok vagy még nem írtátok Pofon egyszerű bevásárlással együtt 3/4 óra alatt elkészülő ebéd: Hozzávalók: -70-80 dkg zöldbab -50dkg darálthús -1 kisebb és egy nagyobb pohár tejföl -só, bors Elkészítése roppant egyszerű... 1. A zöldbabot kifőzzük sós vízben (esetleg húslében!). 2. A darálthússal összekeverünk ízlés szerint borsot és sót. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, majd ráöntjük a húst és megfuttatjuk rajta. Takarékra vesszük majd a kisebbik tejfölt beleburítjuk és jól összerotyogtatjuk a hússal. 3. Kivajazott tűzálló tálba rétegeket képezünk: egy sor bab, egy sor husi, amíg el nem fogy A nagyobbik tejfölt ekkora öntjük rá, szépen elsimítjuk és a sütőben már csak összemelegítjük pár perc alatt a kajcsit. 4. 2 perc alatt befaljuk Jó étvágyat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.