Chilis Bab
Hozzávalók 4 személyre:
-35dkg füstölt szalonna vagy kenyér szalonna
-40dkg füstölt kolbász
-4 nagy fej vöröshagyma
-0,5 paradicsomlé vagy ennek megfelelő sűrített paradicsom
-4 doboz konzervbab (vörös) időt spórolsz a főzésével
-2.5dl kechup (lehet chils is)
-só,bors,pirospaprika,chili por
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, beleteszem egy serpenyőbe majd üvegesre pirítom.Ezután a hagymát megtisztítom és felaprítom (én karikára szoktam) aztán rádobom a szalonnára és üvegesre pirítom (vigyázz nehogy megégjen) .Ha ezzel megvagyunk, felkarikázzuk a kolbászt és a hagymához adjuk.Kicsit pirítjuk de ne legyen megsülve.Erre ráöntjük a paradicsomot és a kechupot,ha sűrített paradicsomot használunk vízzel lehet hígítani.Fűszerezzük be ízlés szerint.Mikor összerottyant jöhet a bab, ha úgy látjuk önthetünk a levéből is bele.Pár percig főzzük. De mindez Bográcsban az igazi egy Jó baráti társaság+ 1üveg Jagermaister mellett!!! JÓ SZÓRAKOZÁST ÉS JÓ ÉTVÁGYAT!!!