Jump to content
PirateClub.hu

Spanyol Labdarúgás


tibiole
 Share

Recommended Posts

A Real fizet Figónak, hogy eligazoljon

 

A Real Madrid eddig - öt év leforgása alatt - 92 millió eurót ölt Luis Figóba. 2000 nyarán 62 millióért szerződtette a portugált a Barcelonától az elnöki széket akkor elfoglaló Florentino Pérez, s azóta évi hatmilliós fizetés formájában további 30 millióba került a fénykorában kétségkívül a világ egyik legjobbjának számító középpályás-csatár. Mára azonban Figo kegyvesztett lett, olyannyira, hogy Pérez még fizetni is hajlandó azért, hogy megszabaduljon egykori kedvencétől.

 

A kilencszeres Európa-kupa-győztes Real csütörtökön amerikai és ázsiai túrára indul, ám Walter Samuel és Jonathan Woodgate mellett Figo sem tart a csapattal. A 2000-es év aranylabdása, s a rákövetkező esztendő FIFA World Player díj nyertese - a barcelonai Sport című lap értesülése szerint - az olasz Internazionale csapatához távozik, méghozzá szinte példátlan anyagi kondíciókkal. Florentino Pérez nemcsak, hogy szabad utat ad a portugálnak - dacára annak, hogy 2006. június 30-ig szól a szerződése, s a lelépési záradék összege hivatalosan 180 millió euró -, hanem még ki is fizeti Figónak az utolsó madridi idényre járó bér felét, hárommillió eurót. Mindezt fájdalomdíjul, ugyanis a portugál sztár fizetése "csupán" 3,5 millió euró lesz Milánóban.

 

luis_figo.jpg

 

Figo - a katalán honlap szerint - kedden ír alá két évre az Interhez, mintegy árukapcsolásként a Samuel-tranzakcióban. Az argentin védőt 18 millióért adják el a fekete-kékeknek, ami szintén nem egy nagy üzlet, ugyanis tavaly ilyenkor 25 milliót fizetett érte Pérez. Nem beszélve arról, hogy a 18 millióból most csak ötöt kap meg a Madrid, a többi 13 milliót három év leforgása alatt, részletekben törlesztik az olaszok.

 

Azóta, hogy Figo nem volt hajlandó elmenni Liverpoolba, az Inter vált az egyetlen célponttá. Pérez mindenképpen meg akart szabadulni Figótól, akinek a 2005-2006-os idényben is ki kellett volna fizetnie hatmillió eurót, miközben Vanderleí Luxemburgo csapatában már tavasszal sem mindig akadt számára hely. Mivel nem maradt vesztegetni való idő, Pérez vasárnap éjjel egy madridi étteremben találkozott Ernesto Bronzettivel, a klub olaszországi képviselőjével, és felhatalmazta, hogy fogadja el az Inter ajánlatát.

 

Bronzetti azonnal fel is hívta Massimo Morattit, az Inter elnökét, s a felek nyomban össze is ütötték az üzletet, amelynek keretében a portugál nemcsak, hogy ingyen kerül át Milánóba, hanem a Real Madrid még hárommilliót fizet is a távozásért cserébe... Az ügyletre Luis Douens, Figo ügynöke is rábólintott, így 48 órán belül aláírás kerülhet a dokumentumra.

 

Ch. Gáll András

 

[origo]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója megkapta a spanyol állampolgárságot, így mostantól bajnoki mérkőzéseken is szerephez juthat a katalánoknál.

 

 

Mivel egy csapatban legfeljebb három Európai Unión kívüli futballista szerepelhet a Primera Divisiónban, a 18 éves tehetség a brazil Ronaldinho, a kameruni Samuel Eto'o és a mexikói Rafael Márquez mellett nem kaphatott bizonyítási lehetőséget.

 

A Puskás Ferenc-stadionban a magyarok elleni válogatottbeli bemutatkozásakor, augusztus 17-én kevesebb mint két perc alatt kiállított csatár azért kaphatta meg a szükséges papírokat, mert már ifjúsági kora óta a katalán együttest erősíti.

 

Messi májusban minden idők legfiatalabb barcelonai gólszerzője lett a felnőtt gárdában, amikor 17 évesen 10 hónaposan és 7 naposan talált az Albacete kapujába.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

 

Beckhamnek magas az elsős matek

február 26. vasárnap 15:55

Alaposan kifogott David Beckhamen brit futballsztáron 6 éves fia számtanleckéje. A csapatkapitány kénytelen volt feleségéhez, Victoriához fordulni segítségért, jóllehet Beckhamné sem matematikus, hanem ex-popsztár, a Spice Girls lánycsapatban énekelt. Igazából azért ő sem az emberi szellem világában mozog a legotthonosabban: tavaly elszólta magát, hogy életében még egyetlen könyvet sem olvasott el.

 

"Nagyon nehezek a leckék manapság. Teljesen mások a példák, mint az én időmben" - mondta Beckham a Mail című brit lapnak, amely nem kezdte fejtegetni, hogy vajon Beckham nem fejel-e túl sokat, inkább közzétett néhány első osztályosoknak szóló brit számtanpéldát, olyanokat, amelyekhez hasonlókba beletört Beckham szellemi bicskája.

Például:

- Bözsi 11 óra 45 perckor elment a boltba, és félóra múlva tért vissza. Hány óra volt, amikor hazaért?

Vagy:

- Mennyi 12 osztva hárommal?

 

A futballista valamivel jobban boldogulhat a betűkkel, mint a számokkal, mert miután felsült a matematikával, felajánlotta Brooklyn fiának, hogy inkább olvas vele.

 

 

 

 

 

Forrás: index.hu

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

A Real Madrid simán, négy góllal legyőzte a Deportivo La Corunát a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában, így a Barcelona szombati döntetlenje után 11 pontra csökkentette hátrányát a listavezető katalánokkal szemben, és megelőzte a szombaton vereséget szenvedett Osasunát.

 

A negyedik helyezett Valencia viszont nem tudott előrébb lépni, mivel kikapott a Sevilla otthonában, ráadásul a hajrágóllal diadalmaskodó rivális gárda két pontra megközelítette a még BL-selejtezőt érő helyen álló vendégcsapatot.

20050815beckhamfo.jpg

 

A Real Madrid jövő hétvégén a Nou Campban szaporítaná pontjai számát az FC Barcelona ellen. Az aranyat már nemigen lehet elvenni Frank Rijkaard csapatától, ám a presztízs miatt mindig rendkívül fontos a spanyol csúcsrangadó, főképp, ha az első és a második helyen áll a tabellán a két ősi rivális. Egy csúcsformában lévő Realnak egy esetleges idegenbeli Barca-siker után talán esélyes lenne hét forduló alatt a 8 pontos különbség ledolgozására, főképp, ha a katalánok nem bírják a BL miatti kettős terhelést, ám idén nem gyakran kerültek hullámvölgybe Ronaldinhóék.

 

Primera División, 30. forduló:

Celta Vigo - Real Mallorca 2-0 (2-0)

gól: Contreras (7.), Baiano (20.)

 

Getafe - Real Sociedad 2-1 (1-1)

gól: Pernia (19., 11-esből), Guiza (54.), illetve Gonzalez (45.)

piros lap: Viafara (69., Real Sociedad)

 

Racing Santander - Real Zaragoza 0-0

 

Espanyol - Alavés 0-0

 

Sevilla - Valencia 1-0 (0-0)

gól: Jordi (90.)

piros lap: Ayala (76., Valencia)

 

Real Madrid - Deportivo La Coruna 4-0 (2-0)

gól: Hector (9., öngól), Ronaldo (37.), Ramos (70.), Baptista (83.)

 

Forrás:origo.hu

 

Link to comment
Share on other sites

Nem nagyon szeretem a REAL-t de az biztos hogy világklasszisok vannak ott.És lehet hogy néha nagyon gyenge a real de egyébként jó.Szimplán jó. Lehet hogy m,ajd jobb is lesz de JUVENTUS RULEZ!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Én azót utálom a realt, amióta megverte a Manchestert a bl-ben, ja meg leigazolta akkori nagy kedvencemet D. Beckhamet.... (persze ez sir Alex hibaja is volt haragudtam is ra rendesen sőt..)

 

Tehat, BARCA

 

Nem mintha annyira birnam őket, de inkabb mint a real. Nagyképű banda tele sztarokkal (a real)!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...