Jump to content
PirateClub.hu

aLaP féle mexikói mártás :)


ALAP
 Share

Recommended Posts

Nos a következőkben a mexikói burito féleségek töltelékéhez hasonlító receptemet írom le :D

 

Hozzávalók : Bacon szalonna ,ketchup,sűrített paradicsom ,piros paprika ,trapista sajt ,virsli (,esetleg kolbász) és hagyma

 

Fűszerek: különböző zöldfűszerek jól mennek a mártáshoz ,én speciel pizza fűszerkeverékkel szoktam csinálni ...

 

Elkészítés : 1. a Bacont nagy lángon addig pirítod míg kiengedi a zsírját ,ekkor bele szórod a vékonyra szeletelt hagymát és addig sütöd ezeket ,míg a hagyma üveges nem lesz a bacon pedig jól át nem sült ... (kb 5-6 perc)

 

 

2. Egy kiskanál pirospaprikát adsz hozzá majd a kis szeletekre vágott virslit esetleg kolbászt és a fűszereket tetszés szerint ...

 

3. Nos lehet hogy hülyeség ketchup pel főzni ,de én ezt szoktam ,ha nincs kéznél kész paradicsom szósz :). Tehát a ketchup ból nem kell sokat ,de ha már félkésznek tűnik a virsli állaga akkor locsoljátok meg ,és adjátok hozzá a teccés szerinti sűrített paradicsom mennyiséget is ( én inkább kecsöpből szoktam többet :D )

 

4. Hagyod rotyogni 5-7 percig a tűzhelyen ,majd amikor már úgy érzed hogy jó ,akkor néhány szelet trapistát belevágsz a szószba és tovább főzödd míg a sajt bele nem olvad ...(minél több sajtot raksz bele az állaga annál sűrűbb lesz )

 

5. Na itt eljön az a pillanat, h vagy baromira éhes vagy és néhány szelet kenyérrel bevágod a cuccost :D , vagy igazi mexikói kaját akarsz és akkor a következőket teszed :

-Fogsz néhány zsemlét és óvatosan félbe vágod őket ,majd kibelezed és megtöltöd őket a szósszal ,majd a sütőben addig sütőd míg szép barna (nem fekete!) lesz ...

 

Nos kábé ennyi lenne ... Én azt szeretem ebben a kajában ,h bátran lehet kísérletezni vele (pl kukoricával megspékelni .... vagy sonkával ... :) ) , és igen finom . az elkészítésének ideje kb 30 perc szóval nem vészes :)

 

Jó étvágyat hozzá ! :D

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...