MartiniBoy Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Sziasztok! Azzal a furcsa problémával fordulok hozzátok, hogy a videókarim a Vista RC 1 első betöltése közben elég fura dolgot művelt, ugyanis a "welcome" képernyő után egy pillanatra megjelenik, majd eltűnik az asztal, de nem kapcsol ki a monitor, csak egyszerűen sötét feketeség lesz... majd vagy lefagy, vagy újraindul a gép... ez szerintetek mitől lehet? Csak csökkentett módban tudom elindítani, ott pedig próbáltam letölteni az ATi honlapjáról a legújabb Vista Beta 1-es drivert, föl is tettem, de újraindítás után ugyanez a probléma jött elő... Valakinek van valami ötlete? Nagyon szeretem az oldalt és tudom, hogy nagyon jó fej arcok vannak itt, ezért is fordultam Hozzátok, remélvén hogy tudtok segíteni... Szerintetek a véglegesban is fenn fog állni ez a probléma? Esetleg mással is előfordult ilyen jellegű gond? A konfigom: -Abit KU8-as alaplap (8X AGP) -AMD Sempron 3000+ proci -1 giga RAM -Sapphire Radeon X1600 Pro 256 MB-os videókari (AGP-s) Előre is köszönöm a segítségeteket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leki Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Szerintem töltsd le a végleges verzióját a Vistának és nézzd meg, hogy ott is van-e ilyen probléma. Lehet hogy szerencséd lesz és ez csak a béta hibája. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniBoy Posted December 31, 2006 Author Share Posted December 31, 2006 Lehetséges, de valahogy annyira hihetetlen, hogy még az asztal se jelenik meg, csak épphogy annyira, hogy tudatosuljon bennem, hogy most az asztalnak kéne lennie a feketeség helyett... Az RC1-ben ilyen hibák lennének még? Ha ez tényleg a Vista hibája, az sztem elég gáz.... Na mind1, köszi Leki a tanácsot, ki fogom próbálni a teljessel is, ha majd kijön hivatalosan is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted December 31, 2006 Share Posted December 31, 2006 a vista és az ati driverei is még kiforratlanok, szal ez van, várd+, míg lesz egy jól működő változat..., ez kb jan végére várható... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
luzerlajcsi Posted Január 28, 2007 Share Posted Január 28, 2007 A Vistához folyamatosan készülnek a driver-ek! De a végleges verzió már jónak kell lennie! Az RC1 Még sz*r! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Január 30, 2007 Share Posted Január 30, 2007 vistához én még nem tudok hivatalos WHQL-es drivereket... meg amúgyis a Vista egy nagy ..., mert semmi extra nincs benne amit egy jól beállított xp-vel ne lehetne megoldani (kivétel DX10 )... meg amúgyis ha engedélyezed a csilivili effektjeit meg mindent csak úgy zabálja a gépet.... szal inkább XP és ha még mindíg Vista, akkor várj a normális driverekre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniBoy Posted Február 18, 2007 Author Share Posted Február 18, 2007 Sziasztok! Ma tettem fel a magyar Vista Ultimate-et, de sajnos minden ugyanolyan sz*r maradt, mint anno az RC1-ben.... Nincs valakinek véletlenül egy olyan vidikártyája, mint az enyém? Szerintem azzal lehet vmi gáz, mert XP alatt se működnek rendesen az új ATi driverek (értsd: a 7.1-es Catalyst driver ha elindítok bármely 3D-s alkalmazást, csak sötét képernyőt eredményez, illetve vagy újraindul, vagy "Out of Range feliratot ír ki a monitorom és lefagy az egész gép....) Viszont a régebbi ATi driverekkel nincsen semmi gond, ezt használom XP alatt most (6.12-es Catalyst), de ugyebár a Vistába már a legújabb driver van "beleintegrálva".... Huhh, remélem érthető voltam Már az agyvérzés kerülget, mert nyárom vettem ezt a karit és nem szeretném még egy ideig kidobni, ha lehet.... Kérlek, írjátok le bárminemű ötleteteket a témával kapcsolatban, mert bár én már nem mostanában csöppentem bele az informatika világába, ezzel a problémával szemben mégis teljesen tehetetlen vagyok. Olvastam külföldi fórumokban, hogy esetleg a tápcsere lenne a megoldás? Ebben én egy kicsit kételkedem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Adam Posted Augusztus 12, 2007 Share Posted Augusztus 12, 2007 A kérdésem a következő menyit érhet ez a videokártya? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majorb Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 szerintem KB 40.000 FT Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 majorb ezt eléggé elszámítottad . Újonan kb. 22 ezer, használtan 13-14 ezer. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
markO1337 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 A bolti árat megnéztem kb 9 ilyen kártyáét különböző boltokba (nem shappie kártyák árait is néztem, mert olyat nem találtam, hanem pl. ASUS-t) , hát nemnéztem hogy melyik PCI-E vagy AGP, de az ára átlagba 16-17e ft. Ha el akarod adni, akkor számít van e rá garancia, éshogy hány mb, mivel 512mb-ost (ASUS) láttam 20e-ért. Ha boltba adod be, feléért veszik be mifelénk, az úgy 8-9e ft, annyiért nem éri meg beadni szerintem. Megéri magánembernek eladni inkább úgy kaphatsz érte valamennyivel többet. Persze nemtom hogy venni vagy eladni akarsz ilyen vga-t, csak gondoltam leírom. Remélem segíthettem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Ezek DDR2-esek, gondolom neki DDR3-as van, az meg már 20k. Az nagyon fontos hogy AGP vagy PCI-e, mert akár 10k is lehet a különbség a kettő között: AGP-s: http://www.argep.hu/product_379542.html PCI-es: http://www.argep.hu/product_375602.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Nekem ASUS Radeon EAX1600Pro-m van,256MB DDR2-vel PCI-E-es.Tavaly októberben vettem 25k-ért most már csak 18 a boltban.Attól függ mennyi idős a karid és szerintem 13-15-ért el tudod passzolni.Enyémet is el kéne majd nyár végén. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Adam Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Köszi a válaszokat! Szerintetek ez igy milyen gép lenne? KONFIG ASROCK AM2NF3-VSTA (tudom h nem a legjobb de max 1 évig biztos h jó lesz ) AMD Athlon 64 X2 5200 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax (maximum 2 honapig utána veszek hozzá még 1db 1gb-osat) Samsung 200gb hdd 8mb Shapphire Radeon x1600pro Stability POWER 460w PLEXTOR DVD-ROM PX-116A2 _NEC DVD-RW ND-3540A Na lenne még1 kérdésem szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni? ASROCK AM2NF3-VSTA Mérete :atx v MSI K9MM-V mérete :microATX a mostani alaplapon Asus K8N nem tudja valaki h mi a mérete? Mert szerintem inkább MSI-t vennék viszont nem tom h jó a a mostani házamba! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 (edited) Hát ez jó kérdés,de szerintem belemegy,de nézz utánna neten.Szerintem inkább Sapphire X1650XT-t vegyél.27k körül van,igaz hogy drágább,de sokkal jobb.Nekem is X1600pro-m van,csak nekem ASUS,de hát elég gyengus kártya.Szerintem azt vedd meg. Minek 2 dvd a gépbe?1 is elég,annak az árát hozzárakod még a vidikarihoz és már csak pár ezer fotint kell hozzá. Jah bocs,elfelejtettem hogy AGP-s kell.Akkor is inkább X1650-et vegyél.Az is kb 26k körül van. Módosította Augusztus 13, 2007 tomy1000 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Adam Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Na szoval az van h ez nem új konfig lesz.. ASROCK AM2NF3-VSTA (ö még nincs meg) AMD Athlon 64 X2 5200 ez se 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax (ez se) Samsung 200gb hdd 8mb (ez már megvan) Shapphire Radeon x1600pro (ez is megvan Stability POWER 460w (ez is) PLEXTOR DVD-ROM PX-116A2 (ez is) _NEC DVD-RW ND-3540A (és ez is) Szal csak a memoria az alaplap és a proci kell. A videokártyát most meghagyom és h kijön a hd2600xt agp-be akkor veszek egyet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Én inkább egy Inteles konfigot vennék, mert gyorsabb lenne a géped ugyanazért a pénzért. Viszont ez az AGP-s videókártya betesz az Intel-DDR2-es memória párosnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Adam Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Hát nem tom én igazából amd párti vok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Értem én, nem is tudnál venni Core 2-es, DDR2-es konfigot, így ebből a pénzből az AMD tűnik jó választásnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Adam Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Az a baj h decemberben megvettem a videokártyát, ha nem vettem volna meg most vehetnék PCI-osat és akkor nem lenne muszály agp-s alaplap! Amugy igy szerinted a crysis dx9-ben szépen fog futni? Leszámítva azt h a videokárty nem egy erőbajnok azért nem rosz konfig nem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 A Crysis szerintem low-on elmegy rajta. Memóriát én inkább Geil Ultra-t vennék, mert a Kingmax nem a legjobb mostanában. Alaplapnak meg ezt: http://www.argep.hu/product_426582.html Ez jóval modernebb mint az előző, márcsak azért is mert ez nforce4-es, az pedig 3-as volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Adam Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Ezzel az a gond h nem agp-s! "A Crysis szerintem low-on elmegy rajta." 640*480? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Azért egy 1024*768-at meg lehet kockáztatni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Adam Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Szerinted nem járnák jobban ha vennék egy oem-s proceszort és hozzá valamilyen olcsobb hütőt (nem szándékozom a procit huzni) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 Ha nem húzod a procit akkor felesleges. Jó a gyári hűtő is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts