Jump to content
PirateClub.hu

MartiniBoy

Veterán
  • Pontszám

    38
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Pest megye

MartiniBoy's Achievements

Zsebibaba

Zsebibaba (4/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Nemsokára szeretnék gépet fejleszteni kb. 140.000 Ft.-ból (ez még felfelé változhat), de utoljára 9 éve fejlesztettem, amikor még a Core2Duo volt a sláger, azóta viszont picit lemaradtam. Akkor is Ti segítettetek nekem, és Veletek egy brutálisan jó gépet sikerült létrehoznom! A lényeg, hogy Intel procin gondolkodom (nagyon pozitív ez a jó öreg Core2Duo), de nem tudom, hogy áll most az AMD ilyen téren.. Kellene még videokártya, alaplap és memória. Elsősorban játékra kellene. Kérlek, segítsetek választani, mert pl. a Videókártya-piacon olyan túlkínálatot tapasztalok, amik közül egy jó ár/értékkel rendelkező VGA kiválasztása jelenleg meghaladja a tudásomat és képességemet. Segítségeteket előre is hálásan köszönöm, nekem csodás érzés lenne, ha megismétlődne a kilenc évvel ezelőtti sikertörténet és újra egy fantasztikus gépkonfig-ötlettel ajándékoznátok meg!
  2. Köszönöm szépen a segítségeteket! Az még érdekelne, hogy egy ilyen procit gyári hűtéssel érdemes -e/lehet -e túlhajtani egy kicsit? Az a gáz, hogy most, így nyáron, teljes terhelés mellett 68 fokos, és valószínűleg nem kéne(), de érdekel, hogy ha majd esetleg szükségem lenne egy kicsivel nagyobb teljesítményre, mihez nyúljak. Válaszotokat előre is köszönöm!
  3. Tehát akkor nem érdemes feljebb vinnem a szorzót? Csak mert ha józan paraszti ésszel belegondolok, azért a 1600 és a 2130 MHz között van egy kis különbség (a húzásról nem is beszélve)... Adjatok kérlek tanácsot, hogy hogy kezdjek hozzá! Előre is köszönöm!
  4. Sziasztok! Egy (számomra) igen érdekes problémával fordulok Hozzátok. Egy éve vettem egy gépet, és az a helyzet, hogy a gyárinál alacsonyabb frekvencián üzemel a proci. A kérdésem az lenne, hogy leírná valaki, hogy hogyan "állíthatnám vissza" az eredeti órajelet? A Konfigom http://kepfeltoltes.hu/080804/EVEREST_cutted_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Úgy tudom, ennek a procinak 8-as szorzóval kellene alapjáraton működnie, de - mint látjátok -, nálam ez nem így van. Kérlek, segítsetek! Válaszotokat előre is hálásan köszönöm!
  5. MartiniBoy

    Kedvenc Vers, Idézet

    Itt van egy saját alkotás, stilisztikailag nem teljesen megfelelő, de az adott hangulatomat, úgy érzem, teljesen tükrözi, íme: Érzés Miért bújsz el, az élet úgyis megtalál Ha félelem kísér, előbb-utóbb úgyis elér már Miért keresed magad, az élet talán így is szép De Te folyton bennem vagy, meddig kényszerítesz még Legyek önmagam? Miért, ki vagyok én? Harcolni széllel szemben, mondd, tényleg megéri? Vagy legyek bátor, felelőtlen, makacs Ki, ha kell, mindenki ellen kardot ragad? Vagy legyek szende, óvatos, illatos mimóza? S várjam, hogy mikor jön el a végső óra? Mire késztetsz, milyen legyek? És ki vagy Te egyáltalán? Ölts formát, s mutasd magad nekem hát! Nem élhetsz mindig csak az árnyékban, így nem lehet... Ne rágd lelkem, mint hernyó a ropogós zöld levelet Álljunk ki, kard ki kard, te szörnyeteg! Lelkem lesz a csatatér, a nyeremény mindaz, mi egy embert emberré tehet Vallj hát színt, engem szolgálsz, vagy A legnagyobb ellenségem ellen kell fegyvert rántanom? Mondd hát meg, te furfangos Érzés Miért kell önmagam ellen támadnom? Mily furcsa érzés... bizton tudom Élet-nagyúr most csak ül a babérokon S mókásan tekint le reám... Oh, Te balga Te is, mint az összes többi, besétálsz a csapdába? Hisz erről szól az életed, aki nem vesz tudomást róla Saját fejfáját csiszolgatja Mikor majd rájön a végső órákban, s számot akar adni Mit mond majd? Ki voltam én? A végtelen dzsungelben rohanó szökevény? Mit tud felhozni? Milyen erényt? Hogy mindig táplálta magában a reményt? Oh, de mit ér a remény a tudat nélkül, mely Mint útmutató, lámpás, világít Neked, s mutatja a kiutat a sötétből... Remény, s Tudat, két jóbarát, egyik a másik nélkül Annyit ér, mint nő férfi nélkül... Mondd hát meg, Érzés, Élet, vagy bárki más Hogy legyek önmagam, mikor ezernyi harc vár még rám? Szerintetek milyen lett? Várom a véleményeket!
  6. MartiniBoy

    Kedvenc Vers, Idézet

    Sziasztok! Ha már itt tartunk, leírom én is a kedvenc versemet: József Attila: Keserű nekifohászkodás Gyere Úristen, nézd meg, itt vagyok! Tudom, előtted el nem sápadok. Azt, amit adtál, megvan épen, vedd el! Hisz csak hitegettem magam a neveddel Te oly erős vagy, gondolsz egyet, s van De nékem kínos a bizonytalan. Vagy nem is adtál, én hittem bolondúl, hogy Számon élet-szőlő mustja csordul... Ne haragudj hát Isten, nem hiszek De magamban száz kétséget viszek. Szeress nagyon, hogyan, tudod Te jól azt. Mint nap havat, mit magába olvaszt Vagy üss agyon hát, csak törődj velem! S én nem kérdem, hogy nincs -e kegyelem. Odaadom vérem is ha kéred! -Mily furcsa, hogy Néked nincs is véred... Te jól tudsz engem, sorsom is tudod, De vedd el tőlem a tálentumod! Vagy miért faragtál énbelőlem embert, kit Büszkeséged gyávasággal megvert? Tudom, előtted el nem sáppadok Gyere, Úristen, nézd meg, itt vagyok! 1922. július Remélem, adott Nektek valamit ez a vers.
  7. MartiniBoy

    Kedvenc Vers, Idézet

    Szia kedves Goratorn! Nekem nagyon tetszik mindkét versed, igaz, a második kicsit jobban, mert nagyon őszintének találom, ami szerintem a legfontosabb. Főleg egy vers kapcsán. Szerintem írnod kéne, mert úgy látom, van tehetséged hozzá. A második vers utolsó két sorának ríme kicsit érdekes, de ezen kívül rényleg nagyon tetszik. Én örömmel olvasnék még Tőled verseket ebben a topikban, mert érdekel a lelkivilágod!
  8. Nah, megvettem!!!!! ) Még nem fejeztem be teljesen az hw-ek installálását, de már majdnem kész vok. Aki tudni szeretné, milyen a konfig, az megtalálja az uccsó hozzászólásomnál. Mindjárt elkezdem tesztelgetni, annyit viszont mondhatok már most, hogy nagyon csendes kis masina lett és a gyári integrált 7.1-es hangkari is NAGYON jól muzsikál )) Nemsokára újra jelentkezem. És szeretném persze megköszönni a segítségeteket! Nélkületek nem ment volna, kedves Pirate-ezők! Köszönöm szépen!
  9. Sziasztok! Nah, megvan a véglegesnek tűnő config: Alaplap: ASUS P5B Processzor: Intel Core2Duo E6420 2,13 GHz Memória: 2db 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax Videókártya: Asus Radeon EAX1950Pro 256MB DDR3 TV/ DVI PCIExpress Ha minden igaz, holnapután lesz a vásár az Aqua Computer-ben, és pontosan 122360 HUF-ba fog fájni. Vélemények?
  10. Sziasztok! Az lenne még a kérdésem, hogy a GeForce szériából láttam, hogy a 8xxx-asok lényegesen olcsóbbak pl. a 79xx szériáknál. Ennyire rosszul sikerül a 8-as széria? Csak mert gondolkodtam, hogy talán egy 8-as szériát kéne venni, de most már nem tudom.... Kérlek, segítsetek! Ja és szerintetek, ha kiveszem az alkatrészeket a házból és elviszem az aqua-ba (mert ott szándékozom megvenni a dolgokat), akkor az ott vásárolt új alkatrészeket szerintetek beszerelik ingyen a már meglévő üres házba? Válaszotokat előre is köszönöm!
  11. Szia tkrisz007! Jogos a kérdés, a videókártyára 30-40 ezret szánok.
  12. Sziasztok! Nos, nézegetve az árakat és a termékeket, összeegyeztetve a Ti véleményetekkel, az alábbi konfigra gondoltam: Alaplap: -ASUS P5B Processzor: -Intel Core2Duo E6400 (2,13 GHz) -Memória: 2x1GB Corsair, vagy KingSton 800MHz Érdekelne, hogy Ti is jónak találjátok -e ezt, vagy valamit cseréljek le? A videókártya ügyben még nem nagyon tudtam dönteni, úgyhogy kérlek, abban is segítsetek! ATi 19xx vagy GeForce? Az tuti, hogy mindenképpen DirectX9-es lenne, mert csak később szeretnék beújítani 10-esre, majd ha lesz konkurenciája a GeForce 8800-nak, és ennek kapcsán kicsit lejjebb mennek majd az árak. Kérlek, írjátok meg a véleményeteket!
  13. Sziasztok! Tegnap az ágyban az jutott eszembe, hogy nem is biztos, hogy dx10-es vidikártyát fogok venni a leendő gépembe, mert egyenlőre abból még csak a GeForce 8800 van, mint zászlóvivő, és rádaásul egyenlőre még csak az az egyetlen, ami megfizethető (de még így is rohadt drága), így, ha mondjuk csak egy 40-50 rugós, de csak dx9-es vidikártyát vennék (felső-középkategóriásat), akkor több pénzt fektethetnék a Core2Duo prociba illetve az alaplapra. Mit gondoltok erről? És melyiket válasszam, ATi 19xx szériát, vagy inkáb GeForce-ot? Válaszotokat előre is köszönöm!
  14. Látom, egészen szépen halad ez a topik. Érdekes, és ugyanakkor tanulságos számomra, hogy az előző hsz-om előtt eddig mindenki az AMD kétmagos megoldásait ajánlotta, most pedig a Core2Duo a befutó. Most nézegettem az árlistákat és nekem úgy tűnik, mintha a Core2Duo jóval drágább lenne, mint a kétmagos Athlon, főleg, hogyha megnézzük, hogy pl. egy Intel Core 2 Duo 2,13GHz E6420 s775 BOX kétmagos processzor 43.300 Ft, míg egy AMD A64 X2 AM2 5000+ processzor, ami 2.6 GHz valós órajelen fut, csak 37.483 Ft. (Extreme Digital árak). Erről mi a véleményetek?
  15. Sziasztok (ismét)! Nagyjából már körvonalazódott előttem a végleges pénmennyiség, amely 140 ezer forint. Ha esetleg most is tudnátok írni 1-2 tippet, nagyon megköszönném, meghát az uccsó hsz óta eltelt egy kis idő, így mostmár aktuálisabb minden. A gép megvétele kb. 2 hét múlva lesz esedékes, én az Extreme Digital-nál szándékozom megvenni az alkatrészeket, azonban lehet, hogy a vidikártyát máshol fogom megvenni, így csak CPU+alaplap+memória tekintetében néztem ki ezt az üzletet. Ha azonban tudtok más üzletet, ahol esetleg olcsóbban juthatnék hozzá a cuccokhoz, akkor kérlek, írjátok le, én mindenre nyitott vagyok. Előre is köszönöm a válaszaitokat!
×
×
  • Create New...