Jump to content
PirateClub.hu

Banános édességek


Crystal
 Share

Recommended Posts

Banános nyam-nyam

 

Egy nagyon egyszerü recept,ezt végülis azért raktam be,hogy aki unatkozik éppen az nyugodtan megcsinálhatja.

 

Hozzávalók:

2-3 db banán, 1-2 csomag piskóta, egy tábla tejcsoki(sima) és fogpiszkáló

 

Elkészítés:

Először felvágjuk a banánt nem túl vastag karikákra, majd a csokit folyékonyra megolvasztjuk. Ezután egy kerek piskótára rátesszünk egy banánszeletet és arra még egy kerek piskótát. A többivel is ugyanezt tesszük, majd amikor ezzel készen vagyunk mindegyiket leöntjük a csokoládéval és betesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy a csoki megszáradjon rajta. Mielőtt elfogyasztanánk a közepébe fogpiszkálót szúrunk.

Link to comment
Share on other sites

Tibiole olyan édességet kért amiben van banán is,mivel ez a kedvenc gyümije.

 

Hát itt van pár banános recept:

 

Csokoládés fondue

 

szk39.jpg

 

Hozzávalók 6 személyre: 3 tábla MILKA diabetikus csokoládé, 2,5 dl zsírszegény tej (0,1%), 5 dkg CANDEREL édesítőpor, ½ teáskanál rumaroma, 1 teáskanál vaníliaaroma; a mártogatáshoz: (szezon és ízlés szerint) 2 alma, 2 körte, 3 banán, 5 kivi, 2 narancs, 70 dkg szőlő, ½ sárgadinnye, 20 dkg eper és 1 cs. ropi perec (vagy aszalt gyümölcsök is)

 

A gyümölcsöket értelemszerűen megmossuk, meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk és mindegyiket külön-külön tálkába tesszük.

A csokoládét kis darabokra tördeljük és a tejjel együtt egy lábosban folyamatosan kevergetve, közepes tűzön felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és addig keverjük tovább, amíg a csokoládé teljesen elolvad és fényes lesz.

Belekeverjük a CANDEREL édesítőport, a rumaromát és a masszát fondue edénybe öntjük. Meggyújtjuk alatta a lángot és a gyümölcsdarabokkal körítve az asztal közepére tesszük.

Ki-ki ízlése szerint pálcikára vagy hosszú nyelű villára szúr egy gyümölcsdarabot, belemártja a csokoládéba és fogyasztja.

 

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 15 perc múlva

1 adag: 1753 kJ/419 kcal (csokoládé + ½ alma, 1 banán, 1 kivi, 10 szem szőlő, 5 dkg eper)

 

Tudtad?

A fondue lényege, hogy forró szószba vagy lébe pálcikára szúrt falatnyi ételdarabokat mártanak. Lehet pikáns a szósz (sajtszósz, húsleves, forró olaj), ebbe hús- zöldség- vagy egyszerűen kenyérdarabokat forgatnak. Illetve édes (csokoládé vagy karamell), amibe gyümölcs való.

A fondue edény egy kisebb lábos, ami alatt láng ég, így tartva folyamatosan melegen a lábosban levő szószt.

 

 

Banán karamellmártással

 

Hozzávalók:

15 dkg kristálycukor

2 dl tejszín

2 evőkanál vaj

0,5 dl rum

4 érett banán, hámozott

apróra vágott mandula

 

A cukrot 3 evőkanál tejszínnel és vajjal egy kissé megpörköljük. A tűzről levéve lassanként leöntjük a rumot, közben állandóan keverjük. Kiöntjük egy tálba, és jégszekrényben jól lehűtjük (6-12 óra). A banánokat kockára vágjuk (minden személyre egyet), és üvegtányérba tesszük. Ráöntjük a karamellkrémet, tetejére felvert, cukrozott tejszínhabot teszünk. Mandulával díszítjük.

 

Grillezett ananászos banán

 

 

Hozzávalók 4 személyre: 1 ananász, 2 nagy, nem túl érett banán, 1 citrom, cukor, 1 pohár whisky, néhány friss cseresznye

 

Az ananászt egy nagyobb késsel kettőbe szeljük, majd lehámozzuk, aztán vastag szeletekre vágjuk, eltávolítva a gyümölcs fás részét. A banánt is meghántjuk, hosszában kettőbe vágjuk, majd egy lapítóra helyezzük, és leöntjük a citrom levével. Ezután egy tálba helyezzük az ananásszal együtt, meghintjük 2-3 kanál cukorral és fél pohár whiskyvel. Az előre felmelegített rácson finoman mindkét felét megsütjük a gyümölcsöknek, közben cukrozzuk, és ráöntjük a maradék whiskyt is. Amikor megsütöttük, tányérra szedjük és felszolgáljuk. Minden ananászszelet közepébe egy-egy cseresznyeszemet is tehetünk.

 

 

Fahéjas banán

 

 

Hozzávalók:

4 személyre:

4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, őrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém

 

Elkészítés:

A héjától megszabaditott banánt 20 mm vastagra felszeleteljük. Letépünk kb. 30x30 alúfoliát 4 db-ot duplán. A fólia közepére tesszük a banánkarikákat, majd meglocsoljuk a limett lével, megszórjuk a barnacukorral és a fahéjjal. A fólia széleit összefogjuk és batyukat készítünk belőle. A fóliabatyut , grillen, sütöben vagy akár serpenyőben megsütjük. Forrón tányérra rakjuk, 1 gombóc vaníliafagylalttal megtupírozzuk, leöntjük a fóliban maradt lével , mentalevéllel diszitve tálaljuk.

Módosította spirituell
Link to comment
Share on other sites

Na találtam még valamit smile.gif

 

Banános túrótorta

 

32.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

 

 

 

· 3 tojás

 

· 3 evőkanál kristálycukor

 

· 3 evőkanál liszt

 

 

 

A díszítéshez:

 

 

 

· Tejszínhab , zselécukor

 

 

A krémhez:

 

 

 

· 4 dl tej

 

· 1 evőkanál zselatin

 

· 25 dkg túró

 

· 10 dkg margarin

 

· 15 dkg porcukor

 

· 2 csomag vaníliás cukor

 

· 1/2 citrom héja

 

· 3 banán

 

 

Elkészítése:

 

A tojásfehérjéből félig keményre vert habba, szórd bele a kristálycukrot, majd verd fel keményre. Egyenként keverd bele a tojás sárgáját, ezután a lisztet, és óvatosan keverd el. Papírral bélelt tortaformában süsd világosra.

 

 

 

A krém elkészítése:

 

Meleg tejben forralj zselatint, majd túróval, margarinnal, porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kis citrom héjával turmixold össze.

 

A kihűlt piskótát, tedd tálcára és kapcsold vissza rá a tortakarika peremét. Így öntsd bele a krémet.

 

A karikára vágott banánokat helyezd el ötletesen a torta tetején. Rakd hűtőszekrénybe, ahol majd a megfelelő állagúvá dermed.

 

Majd éles késsel vágd körbe, és vedd le a tortaformát róla. Díszítsd tejszínhabbal és apróra vágott zselécukorral.

 

 

 

Megjegyzés:

A banánt helyettesítheted, vagy feldobhatod eperrel is. Tulajdonképpen erre a célra szinte minden lágyhúsú gyümölcs megfelel amit kedvelsz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Banános melegszendvics

 

Hozzávalók:

 

8 szelet szendvicskenyér

 

A tetejére

4-4 dkg vaj és csokoládéforgács

1 kávéskanál őrölt fahéj

1 érett banán

2 evőkanál narancslekvár

 

 

Elkészítése:

 

A vajat a fahéjjal habosra keverjük. A banánokat felkarikázzuk. A fahéjas vajjal a briósszeletek mindkét oldalát megkenjük. 4 szelet kenyeret alufóliára fektetünk, a lekvárral megkenjük, banánkarikákkal megrakjuk, csokiforgáccsal megszórjuk, és a maradék kenyerekkel befedjük. Pirosra grillezzük, és rögtön tálaljuk.

 

meg nem probaltam de biztos fincsi :D

Módosította spirituell
Link to comment
Share on other sites

ötletnek jó, de érzékeny gyomrúaknak nem ajánlanám, vagy csak akkor, ha vécé is van a közelben :D 1ébként aki bírja annak jó, szerintem finom lehet.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...

Elég durvának tűnik a cucc , de mit mondtál milyen panír is kell rá?Asszem csináltatok ilyet anyámmal .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Banános Izé

 

Hozzávalók:

4 db banán

2 db táblás tejcsoki

3 dl rum (NEM SÜTŐ RUM!!! RENDES FINCSI RUM!!!)

kókuszreszelék

 

Elkészítés:

Felvágjuk a banánokat hosszában és berakjuk egy nagyobb tálba, felolvasztjuk a csokikat, ha felolvasdt belekeverjük a rumot, és leöntjük a banán szeleteket, úgy hogy teljesen befedje, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Tegyük be a hűtőbe, hagyjuk lehülni.

 

A rum miatt már a szaga is naggggyon ütős!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...