Jump to content
PirateClub.hu

A depressziós tinik és a szex


Clark
 Share

Recommended Posts

Egy kutatás szerint a depresszió a felelőtlen szexuális viselkedés felé hajtja a szexuálisan már aktív tinédzsereket.

 

1152359057depresszi150.jpg

 

Egy amerikai kutatás szerint a tizenévesek 15-20 százalékánál jelentkeznek depresszióra utaló tünetek. A kutatókat az érdekelt, hogy e tinik körében milyen szexuális viselkedés a jellemző, és megállapították, hogy ennél a rétegnél az átlaghoz képest gyakrabban fordul elő nem kívánt terhesség, mivel sokan nem használnak fogamzásgátló szert vagy óvszert, ami egyúttal a nemi úton terjedő betegségek gyakoriságát is megnöveli. A San Franciso-i University of California kutatói két éven keresztül készítettek interjúkat középiskolás diákokkal. A több mint 4000 megkérdezett fiatalból a fiúk több mint 9 %-a, és a lányok majdnem 16 %-a számolt be depressziós tünetekről, ezeknek a fiúknak több mint 70, a lányoknak pedig több mint 50 %-a számolt be legalább egy olyan esetről, amikor nem védekezett. A társadalmilag elszigetelt és érzelmileg sérült fiatalok a kutatók szerint kevésbé biztosak magukban, és sokszor szeretet- vagy intimitáspótlékként fordulnak a szexhez, és nem törődnek a következményekkel.

 

Forrás:holgyforum.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ellenben a média is nagyban hozzájárul ahhoz hogy depressziós fiatalság van kialakulóban. Mindenhonnan csak tömik a tinik agyát minden szeméttel (jelenleg nekem a Tokio Hotel nevű formáció ösztönzi visszaútra az ebédemet- bocsi ha vkit megsértettem). Csak a szörnyűségeket hallod a híradóban meg rádióban, mert ez számít hírnek, és a gyerek meg mit gondoljon... csak azt tudja hogy milyen sz*r ez a világ és teljesen befordulnak. És miért fordulnak a szexhez? Mert jó... ez biztos is, de csak normális keretek között, nem felelőtlenül, úgy hogy igazából azt se tudja hogy mit csinál, csak megpróbál felnőtebbek tűnni ezáltal. A többibe meg bele sem gondol, hiszen "nem tök mindegy? A világ úgy is sz*r..."

 

Persze nem akarok mindent a médiára kenni, de biztos hogy van köze hozzá. De ezt lehetne még ragozni, bár szerintem nincs értelme... Nyár van vazz :D mennyen mindenki strandra meg, haverokhoz... ;) Én meg megyek dolgozni. :blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

sziasztok! hát ez elképesztően jó ez a cikk! nagyon érdekesnek tartom! régen nem voltak az emberek depressziósak, vagyis nem olyan százalékban mint most! akkor még gyermeki depiről nem is hallottunk! de az én ismerőseim, barátaim, a legtöbbje depiben szenvednek, pedig a legkülönbözőbb korosztályból vannak! szinte hihetetlen, és megmagyarázhatalan számomra ez! régen, nem volt pénz semmire sem, és nem voltak luxus cikkek, játékok, stb.... mindig el tudták magukat foglalni a gyerekek. ma pedig unatkoznak, nem találják fel magukat, nem tudnak mihez kezdeni az élettel, nem tudnak kommunikálni egymással. tudomásul kell venni, hogy sz*r az élet, de mi javíthatunk rajta! nem szabad ábrándokat kergetni, álomvilágba menekülni, érzelmileg elsivárosodni, elszigetelődni, szinte az unalomtól a semmittevésbe menekülnek a fiatalok. a szülők odaadják a lóvét nekik, csak ne kelljen velük foglalkozni. ezzel letudják a gyereket, majd rácsodálkoznak arra, hogy a fiú teherbe ejti a lányokat, mert unatkozásból szexel, a lányok terhesen mennek haza, vagy valami nemifertőzéssel, mert szeretethiányukban odaadják magukat minden pasinak, vagy épp apakomplexus alakul ki náluk. pszichológiailag tulajdonképpen jutalmazzák magukat! ennek az a káros következménye, hogy minden alkalommal, amikor valami rossz történik a fiatalokkal, akkor a feszültség csökkentése érdekében szexelnek, azaz így vezetik le a felgyülemlett agressziót, ami bennük van! szinte megszokásból csinálják, unatkozásból! ez érzelmi elsivárosodáshoz vezet, aminek a következménye a lehangoltság, a közönyösség, és a depi! na, igen, ez összetett dolog. szipi :D:P:lol::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...