Jump to content
PirateClub.hu

Pompeii kocsmái


Szipi
 Share

Recommended Posts

Pompeii kocsmái

 

Amióta Pompeiiben örökre megdermedt az élet, a kiásott romok alapján a régészek úgy vélték, hogy a város számos kocsmájában elszánt alkoholisták itták le magukat a sárga földig, az erkölcsi fertő mocsarába süllyedve.

 

Egy ausztrál kutató, Steven Ellis azonban nekiállt, hogy hangyaszorgalommal azonosítsa Pompeiiben azokat az épületeket, amelyek vendégeket fogadtak. A széles bejáratok és kiszolgáló pultok rendszerint inkább üzletekre, mint házakra utalnak, ezért alaposabban megvizsgálta ezeket az épületeket, hogy bizonyítékokat találjon: itt készítették elő és fogyasztották az ételeket és az italokat.

Ugyanakkor Kr. u. a második századtól kezdve a sírok domborművein az eltemetett személy foglalkozásának ábrázolásai is megjelentek. Ellis ebből kiindulva kiválogatta azoknak az elhunytaknak a képeit, akik egy pult mögött állnak. Ezen az alapon 158 kocsmát talált. „Ez azért nagyon sok egy olyan kisvárosban, amelynek 12-15 ezer lakosa volt" -jelentette ki. Véleménye szerint ezek a helyiségek inkább olyan vendéglők voltak, amelyek a korábbi feltételezéssel ellentétben sokkal szolidabb szerepet játszottak a római társadalomban.

A bor mellett mindennapi ételeket is lehetett kapni: például leveseket, hüvelyeseket és datolyát. Ennélfogva Pompeiiben az emberek 90-95 százaléka ilyen tavernákba járt étkezni.

Link to comment
Share on other sites

ezeknek nem volt jobb dolguk mint lerészegedni és ezzel töltötték a napjukat? :blink: szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...