Jump to content
PirateClub.hu

demetergyulane

Feltöltő
  • Pontszám

    1,470
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

  • Nap nyertese

    10

Posts posted by demetergyulane

  1. Claire Kenneth-Panoptikum 


    covers_90856.jpg?1395373172


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    A Panoptikum a világhírű amerikai-magyar írónő legújabb regénye, melyet örömmel nyújtunk át olvasóinknak. Ez a 14. Kenneth-könyv, mindegyik bestseller, a közönség mindig lázas izgalommal várja és a megjelenés első napjaiban szétkapkodja.
    A Panoptikum izgalmas, frappáns fordulatokkal, csodálatos lélekrajzzal megírt alkotás. Színhelye: New York, Santa Monika és néhány fejezetében Budapest. A regény hősnője, Judith, gazdag és szép fiatal lány, aki elmenekül rózsadombi otthonából és Amerikába kerül. Leánya Adrienne, már New Yorkban születik, ő a második főszereplő. Végül a 18 éves Melissa, a harmadik generáció. A férfiak, akik a szerelmet és a tragédiákat jelentik, Jeff, a Park Avenue-i orvos, Patrick, a fiatal egyetemi tanár, Erik, a divattervező, Roy, a festőművész és Teddy, az egyetemi hallgató.
    Judith régi udvarlói, akik az 56-os forradalom után emigráltak, őszinte képet mutatnak azokról, akiknek nem sikerült boldogulni Amerikában. Iván, a huszártiszt, Félix, a báró és Zoltán, a bonviván.
    A nagy szerelmeket és a súlyos csalódásokat megrázó realitással ábrázolja az írónő.
    A Panoptikum után következő rövid történetek az amerikai életbe, a felső tízezer világába adnak izgalmas és páratlanul érdekes bepillantást.
    A kötet az olvasóknak élmény, mint minden eddigi Claire Kenneth-regény, amiért a világban szétszórt magyarság rajongva szereti minden idők egyik legsikeresebb írónőjét. Claire Kenneth angol neve mögött izzóan magyar szív dobog.


    magyar nyelvű magyar szerző regény romantikus

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
    112 oldal · ISBN: 9789632996264


    ----------------------------------------

    Claire Kenneth-Sanghaj szépe 


    covers_86718.jpg?1395371612

    A gazdag kötetben az írónő legújabb kisregénye, a Holtverseny, New York-ban játszódik. Szereplői boldogtalan házasságból minden áron szabadulni akaró Vanessa, szerelmese, Paul, a fiatal kapitány, akit a Perzsa-öbölbe vezérelnek csapataival, Annabella fehér énekesnő, aki a Sohóban egy fekete zenésszel él együtt, végül pediga titokzatos Mr. Stone, aki nem gengszternek,hanem buisnessmennek tartja magát. Drámai fordulatok, meglepetések követik egymást – igazi csemege ez Cleire Kenneth tollából. Minden idők legsikeresebb írónője új kötetében a kisregény mellett több novellát is átnyújt közönségének. A címadó novella hősnője, Irma, a szőke szépség, briliánsaival, millióival, királyi rokonságával kápráztatja el környezetét. Minden csodás és csillogó – vagy mégsem? Szerelem, romantika, izgalom, merész, de finom humor… Aki ezt a könyvet elolvassa, megérti, miért bestsellerek Claire Kenneth művei szerte a világon.


    kisregény magyar nyelvű magyar szerző novella

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010 
    ISBN: 9789633746165

    ------------------------------

    Claire Kenneth-Halálos háromszög 


    covers_90676.jpg?1395373092


    A szerelem és a halál regénye ez, napjainkban játszódik New Yorkban, de a történet szálai visszavezetnek Magyarországra, ahol a háború utolsó felvonása zajlik. A mély lélekrajzzal jellemzett főszereplő, Nicole gazdag amerikai asszony, a felső tízezer szépsége. Mindegyik házassága súlyos tévedés volt… Jonathan Jordan, a színész hollywoodi ambíciói miatt hagyja el. David Harper, a milliomos bankár meghal. Talán megérkezik a boldogság: az elszegényedett, Magyarországról menekült lengyel grófi sarj , Nedinszky Ádám oldalán. A New York-i és a Palm Beach-i társasági világ csodálattal adózik a harmonikus kapcsolatnak. Ám különös viharfelhők gyülekeznek…


    2. világháború Amerikai Egyesült Államok emigráció emigráns gazdagság gyilkosság házasság magyar nyelvű magyar szerző Magyarország nyomozás párkapcsolat regény romantikus szegénység szülői szerep

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
    238 oldal · ISBN: 9789632996158


    letöltés

    https://data.hu/get/14115858/Panoptikum_-_Claire_Kenneth.epub
    https://data.hu/get/14115859/Panoptikum_-_Claire_Kenneth.pdf
    https://data.hu/get/14115860/Panoptikum_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115861/Sanghaj_szepe_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115862/Sanghaj_szepe_-_Claire_Kenneth.pdf
    https://data.hu/get/14115863/Sanghaj_szepe_-_Claire_Kenneth.epub
    https://data.hu/get/14115864/Halalos_haromszog_-_Claire_Kenneth.epub
    https://data.hu/get/14115865/Halalos_haromszog_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115866/Halalos_haromszog_-_Claire_Kenneth.pdf


    --------------------

    • Like 6
    • Thanks 4

  2. Neonfény a Nílus felett sorozat
    Sorozatértékelés írása
    20. század magyar nyelvű magyar szerző regény romantikus

    Szűrés
    Claire Kenneth: Neonfény a Nílus felettClaire Kenneth: Május ManhattanbenClaire Kenneth: Holdfény Hawaiiban

    1. Claire Kenneth: Neonfény a Nílus felett 82%

    2. Claire Kenneth: Május Manhattanben 83%

    3. Claire Kenneth: Holdfény Hawaiiban 81%


    ---------------------------

    Claire Kenneth-Neonfény a Nílus felett (Neonfény a Nílus felett 1.) 


    covers_86723.jpg?1395371615


    Charles O'Hara, a fiatal angol újságíró meglehetősen unta már a vonatutat Athénba, amikor tekintete a világ legszebb kék szemével találkozott. Cynthia Doanidész, az athéni gyáros gyönyörű lánya volt a csodálatos kék szempár tulajdonosa. Sorsdöntő találkozásuk egy romantikus szerelem kezdete, de sajnos a sors nem engedi, hogy boldog házasságuk hosszú életű legyen. A politika beleszól mindennapjaikba: a vérforralóan izgalmas keleti táncosnő, Asurah gyilkosságra is kész, szélsőséges csoportot leleplez, a Nílus-parti társaság fő alakja, Mr. Hughes, az angol titkosszolgálat vezetője. Vajon Ronald a daliás olajmérnök hova tartozik?
    Cynthia teljesen magára marad, ösztönösen kiutat keres, hiszen még apjával sem tudott szót érteni, aki a ravasz, romlott erkölcsű Iréné hálójában vergődik…
    Vajon hoz-e változást a nílusi éjszaka hősnőnk életében?


    1950-es évek 20. század abortusz Anglia Athén Egyiptom Görögország gyilkosság halál házasság Kairó London magyar nyelvű magyar szerző női főszereplő regény romantikus sorozat része titkosszolgálat

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2012 
    ISBN: 9789633746202


    ---------------------------------

    Claire Kenneth-Május Manhattanben (Neonfény a Nílus felett 2.) 


    covers_86721.jpg?1395371614


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    A világhírű magyar származású írónő regénye közel egymillió példányban jelent meg a nyugati világban.
    Méltán, mert a Május Manhattanban egyenes folytatása a Neonfény a Nílus felett című, ugyancsak világszerte ismert regényének.
    A lüktetően izgalmas történet főbb szereplői már az első kötetből ismerősek, életük e könyv lapjain tovább folytatódik.
    A történetmi háttér az 1950-60-as évek. Monte-Carlo, Athén, majd New York a helyszín, itt a magyar menekültek egy csoportja új hazára lel.
    A rokonszenves fiatal magyar mérnök, Kertay Tibor, ugyancsak New Yorkban telepedik le, és életében három nő játszik szerepet: Lin-Tsu-Ho, a szépséges keleti lány, Edit, a bájos magyar menekült és Cynthia, a ragyogó és gazdag fiatalasszony. Vajon melyik lesz az igazi?
    Szerelem, féltékenység, érdekházasság, váratlan fordulatok, s egy valószerűtlen, de annál valóságosabb gyilkosság tartja mindvégig feszültségben a regény olvasóit.
    A trilógia második kötete még tovább fokozza az olvasói várakozást a harmadik kötet iránt, melynek címe: Holdfény Hawaiiban.


    Eredeti megjelenés éve: 1977

    20. század anyaság emigráció forradalom magyar nyelvű magyar szerző magyarság New York regény romantikus sorozat része

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
    248 oldal · ISBN: 9789632996189


    ----------------------------------------------------

    Claire Kenneth-Holdfény Hawaiiban (Neonfény a Nílus felett 3.) 


    covers_86722.jpg?1395371614


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    A világsikert aratott Neonfény a Nílus felett és Május Manhattanban folytatása a Holdfény Hawaiiban, amely az előzőek ismerete nélkül is megállja helyét: önálló, remek, szórakoztató mű.
    A történet egy elegáns jachtklubban kezdődik. Zizi, a hajdani kis pesti lány előkelő grófnő szerepében tetszeleg. Megteheti: kalandos életútja során sikerült ősi nemes névre szert tennie, s bár eredeti foglalkozásával sem hagyott fel, a társaság előtt ő a zárkózott, kedves, fiatal arisztokrata özvegy.
    De az élet közbeszól, s amiről Zizi azt hitte, kaland csupán – abból szerelem lesz. Ronald Merlyn, a vonzó fiatal olajmérnök házassága zátonyra fut – s Zizi mindent elkövet, hogy a férfit magához kösse…
    Cynthia, Ronald felesége súlyos titkokat hordoz, szorongásaitól, félelmeitől csak az új szerelem – Kertay Tibor – váltja meg. Tibor 1956-ban érkezett Amerikába, s a sors őt is kegyetlen próbák elé állította: tragikus körülmények között veszíti el öccsét és szerelmét, Editet.
    A magyar származású kitűnő szerző újabb regénye, a Holdfény Hawaiiban, ismét felejthetetlen élményt nyújt az olvasóknak.


    20. század Hawaii magyar nyelvű magyar szerző regény romantikus sorozat része

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
    240 oldal · ISBN: 9789632996295


    letöltés

    https://data.hu/get/14115762/Holdfeny_Hawaiiban_-_Claire_Kenneth.epub
    https://data.hu/get/14115763/Holdfeny_Hawaiiban_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115764/Holdfeny_Hawaiiban_-_Claire_Kenneth.pdf
    https://data.hu/get/14115765/Neonfeny_a_Nilus_felett_-_Claire_Kenneth.epub
    https://data.hu/get/14115766/Neonfeny_a_Nilus_felett_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115767/Neonfeny_a_Nilus_felett_-_Claire_Kenneth.pdf
    https://data.hu/get/14115768/Majus_Manhattanben_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115769/Majus_Manhattanben_-_Claire_Kenneth.epub
    https://data.hu/get/14115770/Majus_Manhattanben_-_Claire_Kenneth.pdf-

    --------------------------------

    • Like 3
    • Thanks 5
    • Upvote 1
  3. Éjszaka Kairóban sorozat

    Claire Kenneth-Ez a sorozat már lezárult.

    2. világháború 20. század magyar nyelvű magyar szerző regény romantikus

    Szűrés
    Claire Kenneth: Éjszaka KairóbanClaire Kenneth: Randevú Rómában

    1. Claire Kenneth: Éjszaka Kairóban 80%

    2. Claire Kenneth: Randevú Rómában 80%

    --------------------

    Claire Kenneth-Éjszaka Kairóban (Éjszaka Kairóban 1.) 


    covers_86719.jpg?1395371613


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    Az Éjszaka Kairóban az elmúlt évtizedekben sem vesztett varázsából, romantikájából, izgalmas, fordulatos meseszövése változatlan élményt jelent. Hősnője Anna, a szép magyar asszony, gazdag svéd férjével érkezik Egyiptomba. 1939-ben itt állomásozik az angol Gold Stream Gárda, s George Dowery, a délceg gárdakapitány beleszeret Annába. A többi szereplő: Barbara, a szeretőit váltogató angol ezredesné, Mirjam, a félvér lány, Zilahy Zoltán, a fiatal magyar orvos és társaik… sorsukat a második világháború kitörése dönti el. A nemzetközi légkörben még zajlik a fényűző élet, Faruk király nyári palotájában garden party van, de Ras el Tinben az angol flotta már bevetésre kész, és McCornik ezredes még nem is sejti, hogy barátnője, Lili Lane – nemcsak énekesnő… Az Éjszaka Kairóban lebilincselő regény, és egyben érdekes kordokumentum is.


    Eredeti megjelenés éve: 1975

    2. világháború 20. század Afrika Egyiptom halál Kairó magyar nyelvű magyar szerző orvos regény romantikus sorozat része tenger történelmi romantikus

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
    284 oldal · ISBN: 9789632996219


    -------------------------------------------

    Claire Kenneth-Randevú Rómában (Éjszaka Kairóban 2.) 


    covers_92344.jpg?1395373726


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    A nagy sikerű magyar származású szerző romantikus szerelmi története a negyvenes években hazánkban is igazi könyvsiker volt. Azóta számtalan kiadást ért meg külföldön, most pedig a hazai olvasóközönség újra találkozhat régi, de nem elfeledett kedvenc regényhőseivel.
    George Dowery, a daliás angol gárdakapitány és szerelme, Anna, a gyönyörű szőke magyar asszony boldog napjainak véget vet a második világháború. A vérzivataros idők – úgy tűnik – mindörökre elszakítják egymástól a szerelmeseket. Dowery kapitány azonban nem felejt, s rendíthetetlen kitartással keresi Anna nyomait a feldúlt Európában.
    Anna Magyarországon éli át a háború rettenetes napjait, támasza, oltalmazója, férje, Zoltán oldalán. De a sorscsapások nem kerülik el őket, a Gestapo a nyomukban van…
    Vajon hogy fordul életük sora? A felejthetetlen kairói napoknak lesz-e még folytatása? Vajon el tudta-e felejteni Anna élete egyetlen szerelmét? Mindezekre a kérdésekre felel a Randevú Rómában, amely továbbszövi az „Éjszaka Kairóban” meséjét, és meglepő fordulatokat tartogat az olvasók számára…


    2. világháború 20. század férfi főszereplő házasság magyar nyelvű magyar szerző női főszereplő regény Róma romantikus sorozat része

    >
     Árkádia, Budapest, 1990
    422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633071879

    letöltés

    https://data.hu/get/14115589/Ejszaka_Kairoban_-_Claire_Kenneth.epub
    https://data.hu/get/14115590/Ejszaka_Kairoban_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115591/Ejszaka_Kairoban_-_Claire_Kenneth.pdf
    https://data.hu/get/14115592/Randevu_Romaban_-_Kenneth_Claire.mobi
    https://data.hu/get/14115593/Randevu_Romaban_-_Kenneth_Claire.pdf
    https://data.hu/get/14115594/Randevu_Romaban_-_Kenneth_Claire.epub


    -

    • Like 3
    • Thanks 4
    • Upvote 1
  4. Claire Kenneth-A rubin kereszt 


    covers_86720.jpg?1395371613

    Claire Kenneth három lüktetően izgalmas kisregénye választ ad arra a kérdésre, hogy miért zárta szívébe az olvasóközönség a világhírű írónőt. A regények színhelye Amerika – ám a történetek szálai sokfelé vezetnek. A Vesztett játszma New York-ban játszódik, egyik hőse Kapossy Károly, akinek tragédiájában az egyetlen támasza a lánya, Hanna. A másik főszereplő Jack Gordon, a híres businessman, aki imádja a feleségét, Ditát. Dita viszont a váltakozó szerelmi kalandokat imádja… Sorsuk furcsa módon kapcsolódik egybe. A rubin kereszt meglepő fordulatokat tartogat. Diana a felső tízezer fényűző életét éli, mígnem egy nap rájön a lappangó titokra. Kitartó munkával megleli a rejtély nyitját, s már háborgó lelkével is megbékélne, ám közbelép a döbbenetes véletlen.
    A Femme fatale hősnője, a végzet asszonya különös, csöndes, szerény, még csak nem is szép nő. De a Bettyre gúnyból ragasztott név mintha beteljesedne. Másképpen vajon miért veszi feleségül a nőfaló bankár, a gazdag és jóképű Martin Collins, miért hagyja ott miatta világszép feleségét, Pamelát és két kislányát? Miért? Három nő, három különös, oly más – ám talán mégis hasonló? – jellem… A három kisregény egyidejű bemutatkozásában ez a kötet a világpremier.


    magyar nyelvű magyar szerző női főszereplő regény romantikus

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
    248 oldal · ISBN: 9789632996127


    letöltés

     


    -


    Claire Kenneth-A hermelines hölgy 


    covers_17808.jpg?1395349133 

    „A hermelines hölgy”, melyről a kötet a címét nyerte, csodálatos kis novella. Judith férje, a fiatal orvos, egy eltérvedt golyó áldozata lesz. Hosszú magány után bukkan fel életében George, aki nős ember. Frappáns fordulat, különös véletlen dönti el sorsukat. Még hét másik csattanós történet olvasható a kötetben – izgalom, kaland, romantika, humor. Igazi gyöngyszemek Claire Kenneth tollából.


    kaland magyar nyelvű magyar szerző novella regény romantikus

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
    236 oldal · ISBN: 9789632996233


    letöltés

    https://data.hu/get/14115550/A__hermelines_holgy_-_Kenneth_Claire.epub
    https://data.hu/get/14115551/A__hermelines_holgy_-_Kenneth_Claire.mobi
    https://data.hu/get/14115552/A__hermelines_holgy_-_Kenneth_Claire.pdf
    https://data.hu/get/14115553/Claire_Kenneth_-_A__rubin_kereszt.epub
    https://data.hu/get/14115554/Claire_Kenneth_-_A__rubin_kereszt.mobi
    https://data.hu/get/14115555/Claire_Kenneth_-_A__rubin_kereszt.pdf


    -

     

    Claire Kenneth-Szerelemről szó sem volt…

    covers_92342.jpg?1395373725 


    A Szerelemről szó sem volt című regény drámai, feszültségekben gazdag eseményeinek helyszíne egy erdei tó partján álló faház. A délután vidáman indul, a New York-i ügyvéd kacér felesége, Gyöngyi, akit „vízumszerelem” fűz férjéhez, kikezd a tizenkilenc éves Tomival. Perverz ötlet ez, hiszen a nőnek a fiú apjával, Tóváry Tamással van hónapok óta tartó viszonya. Gyöngyi azonban úgy gondolja, hogy ez a családban marad… A fiút könnyű elcsábítani, meztelenül ölelkeznek az elhagyott tóparton, ahol egy lélek sem jár ilyenkor. A fellángolás azonban soha sincs következmények nélkül…


    magyar nyelvű magyar szerző regény romantikus

    >
     Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2012 
    ISBN: 9789633746028
    >
     Corvin, New York / Budapest, 1990
    240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637845305


    ----------------------------------------

    Claire Kenneth-Dupla Martini 


    covers_17802.jpg?1395349132 


    A mondás, hogy halottról jót vagy semmit, az amerikai magyar emigrációban megfordul: élőről rosszat vagy semmit. Megtapasztalhatja ezt a fanyar igazságot a „Dupla Martini” főhőse, Ervin is, aki viszont jócskán rászolgált rossz hírére. Egy különös baleset után azután tisztázza: nem mindig múlt el az, amit elmúltnak hisznek…
    Az Amerikai novellák című fejezetben a világhírű írónő öt kis remeke olvasható. Az érzelmek széles skáláján ívelnek át ezek az írások, a frappáns, bő humorú, „Francia sportkocsi”-tól a torokszorítóan szép „Ólomkatonák”-ig. Az Életképek, igaz történetek izgalmas bepillantást engednek a high society, a nagyvilági társaság életébe. (Persze nem ússza meg szárazon az amerikai televízió néhány sorozata sem…) A kötet harmadik fejezetében a Magyarországi emlékekben két elbeszélés Claire Kenneth első irodalmi sikerét idézi fel. Felelevenedik a mély sebeket ejtő kitelepítés komor időszaka is. Ám még ezt a nyomasztó világot is áthatja az irónő mély humanizmusa, az élet igenlése.
    A könyvet az olvasó szinte egy ültő helyében akarja felhabzsolni. A „Dupla Martini” – igazi bestseller!


    magyar nyelvű magyar szerző romantikus romantikus füzet

    >
     Magyar Világ, Budapest, 1991
    204 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637815309


    letöltés

    https://data.hu/get/14115563/Claire_Kenneth_-_Szerelemrol_szo_sem_volt.mobi
    https://data.hu/get/14115564/Claire_Kenneth_-_Szerelemrol_szo_sem_volt.epub
    https://data.hu/get/14115565/Claire_Kenneth_-_Szerelemrol_szo_sem_volt.pdf
    https://data.hu/get/14115566/Dupla_martini_-_Claire_Kenneth.mobi
    https://data.hu/get/14115567/Dupla_martini_-_Claire_Kenneth.pdf
    https://data.hu/get/14115568/Dupla_martini_-_Claire_Kenneth.epub


    -

    • Like 2
    • Thanks 10
    • Upvote 1
  5. Mercedes Ron-Bűnösök sorozat 1.-2.

    1. Mercedes Ron: Az én hibám 85%

    2. Mercedes Ron: A te hibád 79%


    3. Mercedes Ron: A mi hibánk Még nem jelent meg!

     

    -----------
    Mercedes Ron-Az én hibám (Bűnösök 1.) 85% 111 csillagozás

    covers_738911.jpg?1654701144 

    Nicholas Leisternek lehetetlen ellenállni. Kék szem, éjfekete haj, magas termet… minden stimmel, kivéve, hogy ő Noah új mostohatestvére, és megtestesíti mindazt, amitől a lány egész életében menekült. És lassanként az is kiderül, hogy kettős életet él, és súlyos titkot rejteget milliomos apja elől…


    Mercedes Ron: Culpa mía
    Eredeti mű
    Mercedes Ron: Culpa mía
    Eredeti megjelenés éve: 2017

    21. század Amerikai Egyesült Államok argentin szerző autó család családon belüli erőszak erotikus filmadaptáció gazdagság Kalifornia kortárs magyar nyelvű mostohatestvér női főszereplő regény romantikus sorozat része spanyol szerző váltott szemszög verseny

    >
     Menő Könyvek, Budapest, 2022
    480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635841592 · Fordította: Sermann Eszter

    ----------------
    Mercedes Ron-A te hibád (Bűnösök 2.) 79% 31 csillagozás

    covers_815724.jpg?1689182864 

    A nagysikerű Az én hibám folytatása!
    Izzó vágy, harag, forró szenvedély
    A perzselően szenvedélyes és pörgő cselekményű A te hibád Mercedes Ron trilógiájának második kötete, egy tiltott szerelem története.
    Mikor Noah beleszeret Nickbe, tudja, hogy sosem lesz könnyű a kapcsolatuk. Vibrál közöttük a levegő, és ha együtt vannak, csak úgy repkednek a szikrák. Az elmúlt nyár óta Noah úgy érzi, a szenvedély legyőzheti a félelmeiket, de most, hogy elkezdődik az egyetem, zűrösebb lett az élete, ami csak megnehezíti a kapcsolatukat. A köztük lévő korkülönbség, az egyetemi élet, a bulik és belső démonjaik nem könnyítik meg a dolgukat, és rá kell döbbenniük, hogy még mindig nem ismerik jól egymást.
    Bárhogy is próbálkoznak, a köztük lévő szakadék tovább mélyül. Sikerülhet-e Noah-nak legyőzni a félelmeit és újra megbízni valakiben? Félre tudja-e tenni Nick a múltját és kinyitni a szívét?
    Vagy a kapcsolatuk felégeti mindkettőjük életét?
    18 éves kortól


    Mercedes Ron: Culpa tuya
    Eredeti mű
    Mercedes Ron: Culpa tuya
    21. század Amerikai Egyesült Államok argentin szerző család családon belüli erőszak erotikus gazdagság kortárs magyar nyelvű new adult női főszereplő regény romantikus sorozat része spanyol szerző váltott szemszög

    >
     Menő Könyvek, Budapest, 2023 
    480 oldal · ISBN: 9789635844463 · Fordította: Sermann Eszter


    letöltés

    https://data.hu/get/14079191/Mercedes_Ron_-_Bunosok_1._-_Az_en_hibam.mobi
    https://data.hu/get/14079192/Mercedes_Ron_-_Bunosok_1._-_Az_en_hibam.pdf
    https://data.hu/get/14079193/Mercedes_Ron_-_Bunosok_1._-_Az_en_hibam.epub
    https://data.hu/get/14079194/Mercedes_Ron_-_A_te_hibad.epub
    https://data.hu/get/14079195/Mercedes_Ron_-_A_te_hibad.mobi
    https://data.hu/get/14079196/Mercedes_Ron_-_A_te_hibad.pdf

    -------------------

    • Like 6
    • Thanks 8
    • Upvote 1
  6. Szép  Ernő-Felnőtteknek

    covers_190335.jpg?1395422953 


    Ahogy az én könyvem kinyitja valaki, úgy nyitom én ki Szoboszlót a lelkemben. Úgy szoktam kinyitogatni Szoboszlót. Mert Szoboszló az én képes könyvem, örökösön nézegetem, olvasgatom; jól esik belé merülni, abban gyönyörködni, vigasztalódni, tanulni belőle.


    Tartalomjegyzék

    klasszikus magyar nyelvű magyar szerző novella nyugatosok online olvasható

    >
     Hungária, Budapest, 1941
    296 oldal

    letöltés

    https://data.hu/get/14112043/Felnotteknek_-_Szep_Erno.epub
    https://data.hu/get/14112044/Felnotteknek_-_Szep_Erno.mobi
    https://data.hu/get/14112045/Felnotteknek_-_Szep_Erno.pdf


    ---------

    • Like 3
    • Thanks 7
    • Upvote 1

  7. Gazdag Erzsi-A megtalált Tündérország  

    covers_193315.jpg?1395424760 


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    Hogyan menti meg szegény juhászlegény a tündérkirály szétdúlt birodalmát, és hogyan találja meg a valóságban a megálmodott Tündérországot és a szépséges-jóságos tündérleányt – erről szól Gazdag Erzsi népies hangvételű verses meséje.


    Tagok ajánlása: 6 éves kortól

    gyermekkönyv iskolásoknak illusztrált magyar nyelvű magyar szerző mese

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: Már tudok olvasni! Móra

    >
     Móra, Budapest, 1975
    50 oldal · ISBN: 963110351X · Illusztrálta: Reich Károly


    letöltés

    https://data.hu/get/14076524/Gazdag_Erzsi_-_A_megtalalt_Tunderorszag-verses.pdf

    -----------

    • Like 4
    • Thanks 8
    • Upvote 1
  8. Bartos Erika-Mese az elveszett nyusziról (Bogyó és Babóca 23.) 

    covers_183162.jpg?1395418520 


    Bogyó, Babóca és barátaik léghajózni indulnak. De Babóca kedvenc lila nyuszija kipottyan a léghajóból! Hiába keresi az egész erdő a nyuszit égen, földön, víz alatt, sehol sem találják. Babóca szomorúan tér lefeküdni. Még szerencse, hogy Bogyó nem hagyja annyiban a dolgot, és kifundálja a megoldást. Hogy mi az, kiderül Bartos Erika új, különleges bábkönyvéből. Ebben a kötetben ugyanis a jól ismert szereplők nem csak rajzként jelennek meg, hanem bábként kelnek életre: minden szereplőt, minden helyszínt, minden kis házikót, apró törülközőt és szakácskönyvet elkészített az írónő, hogy megalkossa Bogyó és Babóca világát. Az apró részletekben elmerülhetnek a gyerekek, és a könyv mellékletében elolvashatjuk azt is, hogy miképp készült ez a különleges könyv. Hátha kedvet kapunk mi is az alkotáshoz!


    Eredeti megjelenés éve: 2012

    Tagok ajánlása: 4 éves kortól

    gyermekkönyv kicsiknek illusztrált kortárs magyar nyelvű magyar szerző mese nyúl sorozat része

    >
     Magánkiadás, 2019
    48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883422 · Illusztrálta: Bartos Erika


    letöltés

    https://data.hu/get/14076244/Bartos_Erika_--Bogyo_es_Baboca_-_Mese_az_elveszett_nyuszirol.epub
    https://data.hu/get/14076245/Bartos_Erika_--Bogyo_es_Baboca_-_Mese_az_elveszett_nyuszirol.pdf

    ----

    • Like 5
    • Thanks 8
    • Upvote 1
  9. Rudyard Kipling-Az elefántkölyök 85% 

    covers_54944.jpg?1395360988

    Valaha réges-régen az elefántnak csak akkora orra volt, mint egy csizmácska. Egyszer született egy hallatlanul kíváncsi kölyökelefánt, és meg akart ismerkedni a krokodillal. Addig kutatott, keresett, amíg olyan közeli ismeretségbe keveredett a szörnyeteggel, hogy csizmányi orrocskáját hosszú ormánnyá alakította. Így lett az elefántnak ormánya. Kötetünkből, amely a világhírű író állatmeséit tartalmazza, számos furcsaságra fény derül. A kiváncsi olvasó megtudhatja, hogyan lett púpos a teve, miért foltos a leopárd, hogyan lett az orrszarvúnak ráncos a bőre, s mekkorát képes toppantani a pillangó. A bájos meséket Sajdik Ferenc szellemes rajzai díszítik.

    Rudyard Kipling: Just So Stories
    Eredeti mű
    Rudyard Kipling: Just So Stories
    Eredeti megjelenés éve: 1902

    Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

    Tartalomjegyzék

    állatmese angol szerző brit szerző elbeszélés elefánt gyermekkönyv iskolásoknak gyermekkönyv kicsiknek IBBY-díj irodalmi Nobel-díj klasszikus magyar nyelvű mese

    >
     Holnap, Budapest, 2012
    keménytáblás · ISBN: 9789633490389 · Fordította: Jékely Zoltán, Szász Imre · Illusztrálta: Sajdik Ferenc


    xx


    Rudyard Kipling-Riki-tiki-tévi 91% pdf

    covers_122770.jpg?1565721587 


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    Teddy, az angol kisfiú boldogan él Indiában, és nem sejti, milyen veszedelem leselkedik rá és a családjára: a hatalmas ház kertjében, a bokrok árnyékában mérges kígyók rejtőznek, és az életükre törnek. Csak egyvalaki tudja megállítani a felbőszült kobrákat: Riki-tiki, a mongúzkölyök. Riki csupán akkora, mint egy macska, és egyáltalán nem tűnik túl harciasnak. Teddy azonban hamarosan a saját szemével látja, a kis mongúz igazi hős, aki szembeszáll a gyilkos kobrákkal, és olyan tettet visz végbe, amely egy felnőtt mongúznak is dicsőségére válna.

    Rudyard Kipling: Rikki-Tikki-Tavi
    Eredeti mű
    Rudyard Kipling: Rikki-Tikki-Tavi
    Eredeti megjelenés éve: 1894

    Tagok ajánlása: 9 éves kortól

    19. század állatmese angol szerző brit szerző gyermekkönyv iskolásoknak illusztrált India irodalmi Nobel-díj magyar nyelvű mese

    A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Már tudok olvasni! Móra · Kispajtások mesekönyve

    >
     Móra, Budapest, 2016
    52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634152774 · Fordította: Benedek Marcell · Illusztrálta: Damó István


    xx

    Rudyard Kipling - A három kópé


    676716_4.jpg

    Kipling. A dzsungel könyve világhírű szerzője népszerűségét jórészt az angol kollégiumok egyszerre vad és kaszárnya szellemű világában játszódó kalandos regényeinek köszönheti. A legjobb közülük A három kópé. Stalky és két társa (M'Turk és Beetle) kitűnő képességekkel rendelkező kamaszfiúk, idejük nagy részét azonban mégsem tanulással, hanem a merev kollégiumi rendszabályok kijátszásával töltik. Az iskola tanárai rosszul tűrik tréfáikat, ezért mindennaposak az összetűzések, büntetések, nádpálcás fenyítések. Kipling leleményes hősei újabb trükköket eszelnek ki, hogy ellenszenves tanáraikat, diáktársaikat megleckéztessék. Ötlettárukban szerepel a padló alá rejtett oszladozó macskatetemtől a puskázás vállfajáig számos változat: a könyv meglepő találatok, szellemes, néha bizony otrombának is mondható tréfák gazdag tárháza. Az abbahagyhatatlanul izgalmas regényben örök felnőtt- és kamasztípusokkal, a tanár-diák viszony időtlen konfliktusaival találkozhatunk. A diákcsíny mellett a becsület, tisztesség, hősiesség a könyv igazi tárgya. A kötet végén Stalkyval, mint az angol hadsereg Indiában harcoló tisztjével találkozunk, aki diákkori leleményességével, önfeláldozásával számtalan nehéz helyzetből menti ki bajtársait. Így válik az egyszerű diákcsínyek kieszelőjéből igazi hős, s a diáktörténetből pedig háborús kalandregény. A három kópé fiataloknak, felnőtteknek egyaránt szórakoztató, spamelo és lebilincselő olvasmány, az ifjú és az örök kamaszok bibliaként forgathatják.


    letöltés

    https://data.hu/get/13839080/Rudyard_Kipling_-_Harom_kope.epub
    https://data.hu/get/13839081/Rudyard_Kipling_-_Harom_kope.pdf
    https://data.hu/get/13839082/Rudyard_Kipling_-_Harom_kope.mobi
    https://data.hu/get/13839083/Rudyard_Kipling_-_Riki-Tiki-Tevi.pdf
    https://data.hu/get/13839084/Rudyard_Kipling-Az_elefantkolyok.epub
    https://data.hu/get/13839085/Rudyard_Kipling-Az_elefantkolyok.pdf
    https://data.hu/get/13839086/Rudyard_Kipling-Az_elefantkolyok.mobi

    ---

    • Like 5
    • Thanks 11
    • Upvote 1

  10. Erich Kästner-Az Emberke sorozat 1.-2.


    gyermekkönyv iskolásoknak illusztrált magyar nyelvű német szerző online olvasható

    Szűrés
    Erich Kästner: Az EmberkeErich Kästner: Emberke meg a kislány

    1. Erich Kästner: Az Emberke 92%

    2. Erich Kästner: Emberke meg a kislány 84%

    Erich Kästner-Az Emberke (Az Emberke 1.-2.) 92% két kötet egy könyvben.


    covers_13618.jpg?1395347538 


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    Kästner regényének a hőse gyufaskatulyában lakik, és összesen 5 centiméter nagyságú. Egyébként olyan, mint minden más szabályos gyerek: kedves és okos, szemtelen és barátságos, egyszer szorgalmas, máskor hanyag. Egy cirkuszi társulat tagja, és fellépésével óriási sikert arat, amíg el nem rabolják… Hogyan szabadul meg hősünk, Zónakövi Matyi egy nemzetközi rablóbanda fogságából? – erre ad választ mulatságos és izgalmas kalandok sorozatával a regény, mely méltán sorakozik az Emil és a detektívek, A két Lotti és a többi világhírű Kastner-regény mellé. Bor Ambrus az író játékos-derűs stílusához művészien alkalmazkodva tolmácsolja magyarul a regényt, melyet Horst Lemke mulatságos rajzai díszítenek.

    Eredeti cím: Der kleine Mann

    Eredeti megjelenés éve: 1963

    Tagok ajánlása: 6 éves kortól

    20. század gyermekkönyv iskolásoknak illusztrált magyar nyelvű meseregény német szerző online olvasható regény sorozat része

    >
     Móra, Budapest, 2018
    200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634158882 · Fordította: Bor Ambrus · Illusztrálta: Horst Lemke

    letöltés

    https://data.hu/get/13810525/Erich_Kastner_-_Az_Emberke._Az_Emberke_meg_a_ki.epub
    https://data.hu/get/13810526/Erich_Kastner_-_Az_Emberke._Az_Emberke_meg_a_ki.pdf
    https://data.hu/get/13810527/Erich_Kastner_-_Az_Emberke._Az_Emberke_meg_a_ki.mobi

    -----

    • Like 3
    • Thanks 7
  11. Evelyn Marsh-Hamis játszma 

    covers_30554.jpg?1395353165


    Két portugál család bosszúja és nem mindennapi kálváriája kerekedik a hatalom, a vagyon, a szerelem, az ármány rabságában. A köréjük sereglett emberek családi köteléket, barátságot, tisztességet nem ismerve megállíthatatlanul törnek előre esküdt céljuk vagy pillanatnyi hangulatuk szerint. Ám a diadalutat tönkretett életek, megroppant sorsok, fakult örömök szegélyezik. Mindenki a saját múltja emlékeibe burkolódzik, de a valóság egyszer utat tör…

    krimi magyar nyelvű magyar szerző Portugália

    >
     Anuket / Budakönyvek, Budapest, 2006
    282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638296712


    letöltés-mobi-epub

    https://mega.nz/file/fagRSAIY#Cnl5dTw3yLHfVLq-CGA-PnsZVx3Hn5AsNJpwahKn8lc
    https://mega.nz/file/raY0hALS#Fpcfe3v1UD30_v94vpjDo4nBDPv00p-n7rCgFu_jcUg

    ---------------

    • Like 4
    • Thanks 11
    • Upvote 1
  12. Gayle Callen-Botrányos portré (Gátlástalan hölgyek 1.) 85% 

    covers_730940.jpg?1648538434


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    London legféltettebb titka hamarosan lelepleződik!
    Mostanában minden úriember azt találgatja: ki lehet a szépség, akinek botrányos aktképe London egyik legdivatosabb férfiklubjában van kifüggesztve? Igaz, hogy az arisztokrácia tagja? Ki lehet ennyire merész, ennyire vakmerő? Julian Delane-nek, Parkhurst grófjának van egy tippje. Méghozzá olyan jó tippje, hogy fogadni is hajlandó rá, hiszen felismeri a Botrányos Hölgy nevű, szív alakú gyémántmedált a modell nyakában.
    Csakhogy nem csupán a fogadás sikere forog kockán…
    Julian, aki tisztázni szeretné a családja nevét egy olyan botrány árnyékától, amely az apja életébe került, szentül meg van győződve róla, hogy az elbűvölő modell elvezeti őt a válaszokhoz. A talpraesett, kalandvágyó és kissé vadóc Rebecca Leland azonban elszántan kibújik a keresztkérdései alól. Amikor aztán Juliannek végül sikerül sarokba szorítania, rádöbben, hogy Rebeccáért megéri mindent kockára tenni…

    Gayle Callen: In Pursuit of a Scandalous Lady
    Eredeti mű
    Gayle Callen: In Pursuit of a Scandalous Lady
    Eredeti megjelenés éve: 2010

    19. század amerikai szerző Anglia felnőtt tartalom London magyar nyelvű nyomozás regény romantikus sorozat része történelmi romantikus váltott nézőpont viktoriánus

    >
     Vinton, Budapest, 2022
    384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635404551 · Fordította: Kovács Ágnes

    letöltés

    https://mega.nz/file/TSQAwBCb#HXiO2AlKFAwf-_PToVbtk-bImUUlmzwJOTzT89Xde3Y
    https://mega.nz/file/eWRDFQab#o9-K2FltnKT4biil_okW4igAjkk81exx2T_dwleofx8
    https://mega.nz/file/PbAHhZSI#gigx5PNVL_L6QoildmCrq8q6cL37hIEndizKWsaiMj8

    -

    Gayle Callen-Botrányos eljegyzés (Gátlástalan hölgyek 2.) 80% 

    covers_740372.jpg?1653059450


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    Lehet, hogy ő az a szemérmetlen hölgy, aki a kacér festményhez pózolt?
    Lady Elizabeth Cabot már nem az a vakmerő lány, aki egykor volt. Most a társaság kedvence, és eltökélt szándéka, hogy maga mögött hagyja a múltat. De ki hitte volna, hogy egyetlen meggondolatlan cselekedete lerombolhatja az egész világát, és szerelem nélküli házasságba kényszeríti? Kétségbeesésében merész tervvel fordul gyerekkori barátjához, Peter Derbyhez…
    Peter még mindig emlékszik a vadóc és temperamentumos lányra, aki elrabolta a szívét. De vajon igazak lehetnek a pletykák, és tényleg Elizabeth a modellje annak a botrányos képnek, amely London legelegánsabb klubjában lóg? A férfi beleegyezik, hogy a vőlegényének adja ki magát, ha cserébe a lány megígéri, hogy feltárja előtte a teljes igazságot. Ám Peternek megvannak a maga elképzelései erről a színlelt jegyességről…

    Gayle Callen: A Most Scandalous Engagement
    Eredeti mű
    Gayle Callen: A Most Scandalous Engagement
    Eredeti megjelenés éve: 2010

    19. század amerikai szerző Anglia arisztokrácia London magyar nyelvű regény rejtély romantikus sorozat része történelmi romantikus váltott nézőpont viktoriánus

    >
     Vinton, Budapest, 2022
    336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635404995 · Fordította: Gärtner Zita


    ----
    Gayle Callen-Botrányos titkok (Gátlástalan hölgyek 3.) 83% 


    covers_768282.jpg?1665569035 

    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    A hírhedt szélhámos, Leo Wade nem híve az elegáns estélyeknek – sokkal szívesebben múlatja az időt a londoni játéktermekben és a hölgyek budoárjában. Ám amikor az ösztöne azt súgja, hogy az elbűvölő Miss Susanna Leland lehet egy megdöbbentően szemérmetlen festmény rejtélyes modellje, dacol a vidéki unalommal, hogy kiderítse a hölgy titkát.
    Susanna, aki fél lábbal már bejutott az előkelő társaságba, fittyet hány az illemre. De még ő sem gondolta volna, hogy nevetséges macska-egér játékba keveredik, főleg nem a legfurfangosabb ismerősével. Susannának esze ágában sincs hagyni, hogy Leo nyomozgasson utána, bármennyire vonzó is a férfi. Ám aztán túl nagy lesz a kísértés, és mindketten megtapasztalják, hogy a bizalom talán minden botrányos titkot megér…

    Gayle Callen: Every Scandalous Secret
    Eredeti mű
    Gayle Callen: Every Scandalous Secret
    Eredeti megjelenés éve: 2011

    19. század amerikai szerző Anglia London magyar nyelvű nyár regény romantikus sorozat része történelmi romantikus váltott nézőpont viktoriánus

    >
     Vinton, Budapest, 2022 
    352 oldal · ISBN: 9789635405855 · Fordította: Gärtner Zita

    letöltés

    https://data.hu/get/13897647/Gayle_Callen_-_Gatlastalan_holgyek_2._-_Botranyos_eljegyzes.mobi
    https://data.hu/get/13897648/Gayle_Callen_-_Gatlastalan_holgyek_2._-_Botranyos_eljegyzes.pdf
    https://data.hu/get/13897649/Gayle_Callen_-_Gatlastalan_holgyek_2._-_Botranyos_eljegyzes.epub
    https://data.hu/get/13897650/Gayle_Callen_-_Gatlastalan_holgyek_3._-_Botranyos_titkok.mobi
    https://data.hu/get/13897651/Gayle_Callen_-_Gatlastalan_holgyek_3._-_Botranyos_titkok.epub
    https://data.hu/get/13897652/Gayle_Callen_-_Gatlastalan_holgyek_3._-_Botranyos_titkok.pdf


    -----

     

     

    -

    • Like 5
    • Thanks 12
  13. Daniel Ellsberg-Végítéletgép 82% 


    covers_469104.jpg?1513154258 


    A 2018-as Andrew Carnegie Kiváló Tényirodalom Díj jelöltje

    A legendás leleplezőtől, aki annak idején nyilvánosságra hozta a Pentagon-iratokat…

    Amerika szigorúan titkos, embertelen nukleáris politikája ma is érvényben van. Ám egy magas rangú szemtanú élete kockáztatásával felfedi a titkokat.
    Eszement terv, amely halálos veszéllyel fenyeget mindannyiunkat, vagy csupán rémkép? Paranoia vagy valós félelem? A korábbi magas rangú nemzetvédelmi elemző, Daniel Ellsberg elsőként ír az 1960-as évek amerikai atomprogramjáról. Ha valaha megvalósulnak az Eisenhower elnök ideje alatt készült totális atomháborús tervek, az az emberiség csaknem teljes kihalásához vezethet. Ellsberg figyelmeztet, hogy a történelem legveszélyesebb fegyverkezése folyik, és a Trump-adminisztráció csak folytatása a teljes megsemmisüléshez vezető útnak. Bizonyítékokhoz hozzáférő magas rangú tisztviselő még soha nem írt ilyen nyíltan a Kennedy-korszakban elfogadott nukleáris stratégiáról.
    Ellsberg könyve az őrület krónikája, amelyben a szerző a saját részvételét is elismeri. Ez a vészjósló írás ugyanakkor megmutatja azokat a lehetséges lépéseket, amelyekkel leszerelhetjük a készenlétben tartott Végítéletgépet, és elkerülhetjük az atomkatasztrófát. A Dr. Strangelove-sztori valóságos verzióját olvashatjuk. A könyv nem másról szól, mint a világ jövőjéről. A kulcs a mi kezünkben van.

    Daniel Ellsberg: The Doomsday Machine
    Eredeti mű
    Daniel Ellsberg: The Doomsday Machine
    Amerikai Egyesült Államok amerikai szerző atomháború háború magyar nyelvű politika regény tényregény

    >
     Athenaeum, Budapest, 2018 
    352 oldal · ISBN: 9789632937694 · Fordította: Rácz Judit

    letöltés

    https://mega.nz/file/vCQ0DKBD#AiS3QbYOGU9d4JxE6xJGS91QTr_Ky0XnYxI8Z3Z05VI
    https://mega.nz/file/Xa4XgBZY#CEMSUlGNdDu6glJzMk7LN51y7enKkv6LgsLcEMxUgd0
    https://mega.nz/file/HfY1TSCb#HNLJpJwoHoxyicCYd8umoscBN851gIO9VgYeclRg_tc

    -

    • Like 4
    • Thanks 12
  14. J. M. Coetzee-Életképek 91% 

    covers_728245.jpg?1647088107 


    J. M. Coetzee fikciós életrajza három kisregény – Gyermekkor, Ifjúkor, Nyáridő – egy kötetben. Az 1940-es években egy dél-afrikai kisvárosban élő fiú az otthoni fojtogató légkör és az iskolai atrocitások miatt egyre rosszabbul érzi magát. Fokvárosig menekül, ahol matematikát hallgat az egyetemen, majd elhatározza, hogy író lesz, ezért Európába utazik. Programozóként kezd el dolgozni, ám magány és unalom veszi körül. Évtizedekkel később egy angol életrajzíró könyvet készít a néhai John Coetzee-ról. Interjúalanyai egy tétova férfiról számolnak be, aki az apjával élt, és túlságosan magának való volt. Családja is gyanakodva tekintett rá, mert az a hír járta róla, hogy meggyűlt a baja a hatóságokkal Amerikában, sőt még verseket is írt. Az Életképek szívszorító és szatirikus portré J. M. Coetzee-ról, a művészről.

    J. M. Coetzee: Scenes from Provincial Life
    Eredeti mű
    J. M. Coetzee: Scenes from Provincial Life
    Eredeti megjelenés éve: 2011

    1001 könyv listán szerepel 1950-es évek 1970-es évek 20. század 21. század Afrika család családtörténet Dél-Afrika (ország) dél-afrikai szerző férfi főszereplő író irodalmi Nobel-díj kisregény kortárs London magyar nyelvű memoár regény tanár

    >
     Athenaeum, Budapest, 2022
    720 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632937786 · Fordította: Gellért Marcell


    letöltés

    https://mega.nz/file/jCInhSSA#iHRkqLQyi0Bvgw4MsjTI2jnjE73KUjmHfmHxrO66G1g
    https://mega.nz/file/ubYR1YiJ#z5iuZ8yve2BEYYfaQHKzzBHsmM5ku1MQw96lg8zvW6Q
    https://mega.nz/file/6XYAjJSY#ZcPeCq7x3XLOMTPX-HqKVd4fxRtxdlvrAukqEIlVv7s

    --

    • Like 7
    • Thanks 12
  15. Vivienne Vixen-Addiction – Függőség (Függőség 1.) 93% 

    covers_726845.jpg?1646373109


    Függő: kényszeres szenvedélyű ember, akinek leküzdhetetlen belső kényszere van egy
    ártalmas szer fogyasztására, egy káros szokás művelésére.

    Dominik Archer vagyok, a káros szokás. Megvolt a magam élete, minden olajozottan
    működött, amíg nem találkoztam Anabellel. Az a nő annyira addiktív, hogy betegesen a rabja
    lettem. Teljesen kifordított önmagamból, de már nem tudom és nem is akarom elengedni.
    Pont annyira függök tőle, ahogy ő tőlem.

    Téglánként építettem ujjá az életem Carter mellett. Mindaddig azt hittem, ő a tökéletes
    társam, amíg nem találkoztam Dominikkal. Ő pedig minden, amit el akartam kerülni. Egy
    gyönyörű szörnyeteg. Egymást taszítottuk a gyönyör és a fájdalom poklába. A csókja akár a
    drog, az érintése elzsongító. Sosem szabadulhatok a kényszer alól. A nevem Anabell Shaw, és függő vagyok.

    barátság drog énelbeszélő erotikus felnőtt tartalom függőség magyar nyelvű magyar szerző sorozat része társas kapcsolatok

    >
     Book Dreams, Gyömrő, 2022
    324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635860814


    letöltés

    https://mega.nz/file/WCZjXI5Q#4wfM2f3EypmL3Fq2pJXLDWW2QaBbSelSDF1JYbgQSAQ
    https://mega.nz/file/iKgxQIQQ#BwUAD2uU8opPPppTA5qr0D5YR5zpBQIYrWPjfhEpK8g
    https://mega.nz/file/SCYyDS7I#bIXkaFHXEeJc1s6mPIDwPFIFIbj_XgdLfwuhbnm3Zo8


    -

    • Like 4
    • Thanks 6
  16. Asha Lemmie-Ötven szó az esőre 88% 


    covers_728110.jpg?1647009276 


    Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

    „Nem kérdezősködsz, nem küzdesz, nem ellenkezel.” 1948-ban ezzel az intelemmel hagyta az anyja a nyolcéves Norikót a nagyhatalmú Kamiza család birtokának a kapujában. És Nori szót fogad. Nem kérdezi, miért hagyta el az anyja, sem azt, miért zárják egy padlásszobába, és zokszó nélkül tűri a mindennapos vegyszeres fürdőket, amivel ki akarják fehéríteni a bőrét.
    Nori szerelemgyerek, egy japán nemesúr ágyasának és egy afroamerikai katonának a lánya. Rideg nagyanyja gyűlöli, mert a létezése foltot ejtett a család becsületén, és csak azért fogadja be, hogy elrejtse a világ elől. Az intelligens kislány pontosan érzi, hogy a mássága az oka az elutasításnak, és mindenben engedelmeskedik.
    Amikor három év múlva váratlanul megjelenik a birtokon a néhány évvel idősebb féltestvére, Akira, a két gyerek között erős kötelék szövődik. A tehetséges hegedűművész fiú tanítgatja a húgát, és a zenén keresztül új világ tárul Nori elé, ami végérvényesen megváltoztatja mindkettőjük életét. Nori ráébred, hogy igenis van helye a világban, és bármily nagy árat fizet is érte, érdemes harcolnia a szabadságáért.

    „Szívszorító történet szerelemről és veszteségről, előítéletekről és fájdalomról, a kötelékekről, amelyek összetartanak egy családot.” Kristin Hannah

    Asha Lemmie a Boston College-ban diplomázott: irodalmat és kreatív írást tanult, majd New Yorkba költözött, és a könyvkiadásban helyezkedett el. Egyedi nézőpontból elmesélt történelmi regényeket ír, és az idejét New York, London és Kiotó között osztja meg.

    Asha Lemmie: Fifty Words for Rain
    Eredeti mű
    Asha Lemmie: Fifty Words for Rain
    Eredeti megjelenés éve: 2020

    Tartalomjegyzék

    2. világháború amerikai szerző árva család családon belüli erőszak hegedű japán Japán (ország) kortárs magyar nyelvű női főszereplő rasszizmus regény testvérek történelmi fikció utazás váltott nézőpont zene

    >
     Libri, Budapest, 2022 
    480 oldal · ISBN: 9789636040215 · Fordította: Nagy Gergely


    letöltés

    https://mega.nz/file/LG5BlJDA#2n7k980ANLU2Bg6YacmMH4fwtMOzDObGQm3IFR5pkuY
    https://mega.nz/file/DLog2B5C#cuST_ophqoNlXAnwuh-nZ_BEQoyj5rHpIqxi3JfTlSU
    https://mega.nz/file/rexzGCCK#zCFsTrIlIr_2r1FHilGJdQOnH-u5DXwsRyl89oso6aE

    -

    • Like 4
    • Thanks 10
  17. Alexander B. Hackman-Fedőneve - „Die Katze” (Az utolsó huszonhét 1.) 86% 


    covers_660189.jpg?1613995607


    Mit tennél Te, ha adnék Neked egy bankkártyát, amin egy végtelen nagyságú pénzösszeg van, de azt is megsúgnám, hogy 27 nap múlva az egész civilizációnk összeomlik? Igen. Az egész. Biztosan lesznek túlélők, és te benne lehetsz, ha most okosan fogsz neki a dolgoknak. Szóval mit tennél most?

    Eldöntheted, hogy teszel-e valamit… Elkezdhetsz gondolkodni egy stratégián.

    Rendben, de mire teszed le a voksod? A világtól elzárt high-tech búvóhely vagy a puritán csatornarendszer lesz a nyerő? Esetleg ideje előkapni a világháborúból visszamaradt alig használt bunkert? Vagy francba az egésszel, csak elszórod a pénzt, mert úgysem fog történni semmi? De mi van, ha mégis?

    Eljött az idő elgondolkodni azon, amire még soha nem gondoltál.
    Felkészülni arra, amire soha nem akartál.
    És elképzelni, ami elképzelhetetlen.

    Egy történet Alexander B. Hackman tollából, aki furcsa módon nincs oda a kipusztulás gondolatáért, de azért csak összehozott egy veszett jó apokalipszis trilógiát.

    A visszaszámlálás elkezdődött, a napok rohamléptekben peregnek. Huszonhét napod van. Vagy nincs…

    Eredeti megjelenés éve: 2021

    apokalipszis disztópia spamelo kaland kalandregény katasztrófa magyar nyelvű magyar szerző női főszereplő regény sci-fi Skócia sorozat része

    >
     Mogul, Budapest, 2021
    488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156170095

    letöltés

    https://mega.nz/file/WGowVYJY#LviKQ06rpThRPT_89YAvgBBPi1eHvsEqu1-2VbcZ-NI
    https://mega.nz/file/qLwS3b4I#f8Bv0UAE1b8DTP9e8LCn_57RwlWpypss7ZHMEOlS6FU
    https://mega.nz/file/WbIkhLja#aEbBN3ADIvLorHpKIR3tTAw0-NHumEiT_qR57SqYj7o

    ----

    • Like 3
    • Thanks 17
  18. Paige Toon-Ha bárhová mehetnél 86% 

    covers_722038.jpg?1644231317 


    …te hová utaznál?

    Angie egész életében arra vágyott, hogy világot lásson. Mégis, a harminchoz közeledve még sohasem hagyta el az ausztrál sivatagban lévő kis bányászvárost, ahol születésétől fogva a nagyszüleivel élt. Amikor azonban a zárkózott, de melegszívű lány véletlenül talál egy levelet, amelyet az anyja az ő sohasem látott apjának címzett, Angie elhatározza, hogy megkeresi az egyetlen élő rokonát – még ha ehhez a világ másik végére kell is eljutnia. Az apja ugyanis olasz, és Rómában él! Angie egyik napról a másikra egy teljesen más világba csöppen: a szenvedélyes, pezsgő Itáliába, ahol a sajátjától gyökeresen eltérő temperamentumú emberekkel ismerkedik meg. Köztük a jóképű, de megközelíthetetlen Alessandróval, akinek a lelkét súlyos titok nyomja. Vajon lehet-e közös jövője két ennyire különböző embernek, és ki tudnak-e lépni a múlt árnyékából?

    Paige Toon: If You Could Go Anywhere
    Eredeti mű
    Paige Toon: If You Could Go Anywhere
    Eredeti megjelenés éve: 2019

    angol szerző apaság Ausztrália barátság chick lit család gasztronómia gyász hegymászás kortárs magyar nyelvű nyár Olaszország regény Róma romantikus sport utazás

    >
     General Press, Budapest, 2022 
    376 oldal · ISBN: 9789634526070 · Fordította: Pejkov Boján

    letöltés

    https://mega.nz/file/3SpjkSoZ#dUIEniXZ5CKMqznjua-WEK4udHKIxSrkyB8oZGVVzzk
    https://mega.nz/file/ibhCUJTK#KVq4Xq_n4Zip1k1rGLVEyOBtQjw6TClYqQ2ybsUWqzw
    https://mega.nz/file/XOA3wIhQ#Cq_LbBjOIVX9e5UIRWzma0jEN3eZ8MZX-ce7XjZLmP0

    ----

    • Like 5
    • Thanks 12
  19. Maggie Fenton-Erényes gazember (A pajkos régensség 2.) 84% 


    covers_725649.jpg?1645796489 


    Vajon a sötét múltú, javíthatatlan gazember meg tudja olvasztani a jégkirálynő szívét?

    Sebastian Sherbrook – a királyság egyik legzüllöttebb alakja, egy igazi gazember – a gyűlölt nagybátyja halála után megörökli a Manwaring márkija címet. Így azzal a céllal tér vissza Londonba, hogy egyszer és mindenkorra rendbe hozza az imázsát. Arra nem számít, hogy önhibáján kívül szinte azonnal a szezon legnagyobb botrányába keveredik, és ezzel régóta titkolt terve, hogy udvarolni fog az egyetlen nőnek, akire valaha vágyott, dugába dől.

    A fiatal Lady Katherine Manwaring, bár régóta vonzódik a férfihoz, hisz a néhai férje unokaöccséről szóló pletykáknak. Ezen az sem változtat, hogy a Times „London legszebb férfija” címmel illette Sebastiant, jogosan. Viszont amikor a sors Katherine kegyeire bízza a férfit, a nő két megdöbbentő igazságra jön rá: Sebastian talán mégsem annyira züllött, mint azt a híre sugallja, és hogy reménytelenül szerelmes… belé.

    Egy feldühödött apa, egy végtelenül mogorva kutya, egy kis zsarolás, jó néhány pirkadati párbaj és minden lében kanál barát csupán néhány a problémák közül, amik a szerelmesek boldogságának útjában állnak. Vajon Katherine végül képes lesz elfogadni Sebastian szerelmét – és a férfi azután is akarja majd őt, hogy megismeri a nő sötét titkát?

    Éld át üdítő és fordulatos románcuk alakulását!

    Maggie Fenton: Virtuous Scoundrel
    Eredeti mű
    Maggie Fenton: Virtuous Scoundrel
    Eredeti megjelenés éve: 2015

    19. század Anglia arisztokrácia család erotikus felnőtt tartalom férfi főszereplő herceg spamelo kortárs kutya London magyar nyelvű régensség regény romantikus sorozat része történelmi romantikus váltott nézőpont zongora

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

    >
     Könyvmolyképző, Szeged, 2022
    352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619931 · Fordította: Kereki Noémi Valentina

    letöltés

    https://mega.nz/file/iP5SiZ4D#IWQ9Tkgs9ONkE1bq-BJCc3FhS8VxH9ao6BFEq4T__6k
    https://mega.nz/file/zDwWwTQC#yW6XBj6v6ld4Hx6lM_18EWoPCZOWeW_Pqm8xIoqhBr8
    https://mega.nz/file/vbhSgA5C#-SGyY3bwM1wgo5DQaC9Ibq7wQuJOdCA-fcTOQ7xIeeo

    -

    • Like 6
    • Thanks 5

  20. Nagy Boldizsár (szerk.)-Meseország mindenkié

    covers_629185.jpg?1599914857 

    A tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai a különféle marginalizált csoportokhoz tartozó szereplőikkel azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll.

    „Az ember varázslatos isteni kreatúra, a szivárvány színeinek sokféleségével és a szabadság felelősségével megajándékozva. A legfőbb feladatunk, hogy megtanuljuk elfogadni egymást. Nem lehet elég korán kezdeni a gyakorlását. Erre valók a mesék, gyerekeknek és felnőtteknek.”
    (Bódis Kriszta, író, pszichológus, dokumentumfilmes)

    „Ennek a mesekönyvnek minden gyerekszobában ott van a helye, ahol fontos a világ sokszínűségének megértése, ahol a gyerekek körül nincsenek tabuk, s ahova a szülők úgy lépnek be, hogy tudják, a gyerekükön keresztül nemcsak a jövőt formálhatják, hanem a jelent is.”
    (Gyurkó Szilvia, gyermekjogi szakértő)

    Eredeti megjelenés éve: 2020

    Tagok ajánlása: 9 éves kortól

    A művek szerzői: Molnár Krisztina Rita, Gangl Eszter, Lakatos István, Tompa Andrea, Gimesi Dóra, Kiss Judit Ágnes, Kertész Edina, Ruff Orsolya, Kovács Brigitta, Finy Petra, Csehy Zoltán, Harka Sára, Pengő Edit, Tóth B. Judit

    Tartalomjegyzék

    adaptáció antológia barátság család érzékenyítő gyermekkönyv iskolásoknak identitás illusztrált kisebbség kortárs LMBTQ magyar nyelvű magyar szerző mese nemi szerep népmese-adaptáció

    >
     Labrisz Leszbikus Egyesület, 2020
    180 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150089287 · Illusztrálta: Bölecz Lilla


    letöltés

    https://data.hu/get/12729618/Meseorszag_Mindenkie.pdf


    l

    • Like 4
    • Thanks 5
    • Upvote 1
  21. David Almond-Csókás nyár 

    covers_128818.jpg?1395390765

    Pedig ez is csak úgy indult, mint bármelyik észak-angliai nyár. Az idő csodaszép. A tizennégy éves Liam számára most kezdődik a szünet. De azon a napon, amikor barátjával, Max-szel követni kezd egy hangosan csattogó csókát, a fiú élete visszafordíthatatlanul megváltozik…

    Egy elhagyatott épület előtt egy gondosan takaróba bugyolált kisbaba fekszik. Az
    anyja elhagyta… És ezzel kezdetét veszi a csókás nyár.
    A nyár, amikor a barátságok megmérettetnek.
    A nyár, amikor a jó és a rossz közötti határ elmosódni látszik.
    A nyár, amelyet Liam sosem fog elfelejteni!

    Eredeti cím: Jackdaw Summer

    Eredeti megjelenés éve: 2008

    Tagok ajánlása: 12 éves kortól

    Anglia angol szerző barátság brit szerző felnőtté válás háború ifjúsági kortárs magyar nyelvű művészet nyár regény szünidő

    >
     Pongrác, Budapest, 2011
    292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155131059 · Fordította: Rindó Klára

    letöltés

    https://data.hu/get/13565692/David_Almond_-_Csokas_nyar.mobi
    https://data.hu/get/13565693/David_Almond_-_Csokas_nyar.epub
    https://data.hu/get/13565694/David_Almond_-_Csokas_nyar.pdf

    -
    Eduard Báz-A csodacsapat 

    covers_79053.jpg?1395368831 

    Hallottatok már Csupaláb Csabáról? Hát a fiairól, a csodatizenegyről? Merthogy Csupaláb Csabának, a derék alsókukutyini parasztembernek éppen tizenegy fia született. Elhatározta hát – hogy futballcsapatot állít össze belőlük. A tizenegy fiú kemény és fáradhatatlan munkájának meg is lett az eredménye: valóságos csodacsapat, legyőzhetetlen, tizenegy vált belőlük. Nos, az ő mérkőzéseikről, kalandos és izgalmas portyáikról írt Eduard Báz.

    Eredeti cím: Klapzubova Jedenátcka

    Eredeti megjelenés éve: 1922

    Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

    20. század cseh szerző filmadaptáció gyermekkönyv iskolásoknak spamelo ifjúsági illusztrált magyar nyelvű regény sport


    letöltés

    https://data.hu/get/13565689/Baz_Eduard_-_A_csodacsapat.epub
    https://data.hu/get/13565690/Baz_Eduard_-_A_csodacsapat.mobi
    https://data.hu/get/13565691/Baz_Eduard_-_A_csodacsapat.pdf

    -

    • Like 3
    • Thanks 4
  22. William Ryan-Véres mező (A szent tolvaj 2.)
    mobi.epub.pdf krimi 2012 data


    covers_179631.jpg?1395416461 


    A szent tolvaj című regényben megismert talpraesett detektív, Alekszej Koroljev váratlanul Ukrajnában találja magát, a Véres mező című film forgatásának kellős közepén, ahol az állambiztonság nagy hatalmú vezetőjének szeretője után kell nyomoznia. A mindenki által kedvelt fiatal, életvidám lány, Mása Lenszkaja látszólag öngyilkosságot követett el, de Koroljev számára már első pillantásra gyanús az ügy.
    Az eset felderítése a harmincas évek Szovjetuniójában, pontosabban a polgárháború nem is olyan régi, gyakran még vérző sebeinek emlékével terhes Ukrajnában komoly feladatot jelent a rutinos nyomozó számára. Koroljev az állambiztonság, a moszkvai alvilág, az ellenforradalmár összeesküvők és a külföldi kémek között igyekszik úgy lavírozni, hogy mindenképpen elkerülje a Szibériába vezető utat. Munkájában segítségére van a fiatal, de rátermett nyomozónő, Szlivka, aki biztos kézzel kalauzolja a moszkvai detektívet Ukrajna kietlen sztyeppéin és az odesszai alvilág útvesztőiben.
    Hogy Koroljev miként fejti fel a szálakat, és hogy a belbiztonság főnöke miképpen varrja el azokat, egyszerre nyújt izgalmas szórakozást az olvasó számára, és ad történelmi betekintést a sztálini birodalom öntörvényű és zárt világába.


    William Ryan: The Bloody Meadow
    Eredeti mű
    William Ryan: The Bloody Meadow
    Eredeti megjelenés éve: 2011

    ír szerző kommunizmus krimi magyar nyelvű misztikus nyomozás Oroszország regény sorozat része Szovjetunió thriller történelmi regény Ukrajna

    >
     General Press, Budapest, 2012

    letöltés

    https://data.hu/get/13048617/Veres__mezo_-_William_Ryan.epub
    https://data.hu/get/13048618/Veres__mezo_-_William_Ryan.pdf
    https://data.hu/get/13048619/Veres__mezo_-_William_Ryan.mobi

    -

    • Like 4
    • Thanks 16
  23. Carmen Posadas-Meghívás gyilkosságra Eredeti cím: Invitación a un asesinato
    mobi epub pdf Spanyol krimi data 2014

    covers-286786.jpg 


    Carmen Posadas (Carmen de Posadas Mané) 1953-ban született az uruguayi Montevideóban. Diplomata édesapjával tizenkét éves korában költöztek Argentínába, Spanyolországba, Angliába, majd a Szovjetunióba. 1972. december 10-én Moszkvában a Lenin-hegyen álló templomban kötött házasságot Rafael Ruiz del Cuetóval, a mennyasszonyi csokrot pedig moszkvai szokásokhoz híven a Lenin-mauzóleumnál helyezte el. Férjétől 1983-ban vált el. 1985-ben vette fel az uruguayi mellé a spanyol állampolgárságot. Irodalmi munkásságát az 1980-es évek elején film- és televíziós forgatókönyvek, valamint gyermek- és ifjúsági regények írásával kezdte. Az Öt kék légy című bűnügyi regénye 1995-ben jelent meg, amely a nemzetközi hírnevet is meghozta számára. 1998-ban a Pequenas infamias (Apró disznóságok) című krimijével elnyerte a rangos Planeta irodalmi díjat. 2002-ben a Newsweek kritikusa Carmen Posadast nemzedékének egyik legkiemelkedőbb latin-amerikai írónőjének nevezte. A Meghívás gyilkosságra című bűnügyi regénye 2010-ben jelent meg, és számos művéhez hasonlóan 21 nyelvre fordították le és 40 országban adták ki. Olivia Uriartét egy fiatalabb nőért hagyta el a gazdag férje. A sikert habzsoló nő egyik pillanatról a másikra ott marad pénz, fényűzés nélkül. Egyetlen megoldást talál: precízen megtervezi a saját meggyilkolását, és korábbi életviteléhez méltó helyszínt is választ hozzá: a Gyöngyöző cián nevet viselő luxus yachtot. Már csak megfelelő személy kell a kivitelezéshez: meghívja hát valamennyi ellenségét egy Földközi-tengeri hajókázásra… A húga, Ágata idézi fel Olivia utolsó napjainak valós és vélhető eseményeit, és igyekszik fényt deríteni rá, kinek milyen indítéka lehetett Olivia meggyilkolására.

    Földközi-tenger gazdagság kortárs krimi LMBTQ mellékszereplő magyar nyelvű női főszereplő regény rejtély spanyol szerző uruguayi szerző váltott szemszög

    A következő kiadói sorozatban jelent meg: Spanyol krimi Kossuth

    >
     Kossuth, Budapest, 2014


    letöltés

    https://data.hu/get/12838225/Meghivas_gyilkossagra_-_Carmen_Posadas.mobi
    https://data.hu/get/12838226/Meghivas_gyilkossagra_-_Carmen_Posadas.epub
    https://data.hu/get/12838227/Meghivas_gyilkossagra_-_Carmen_Posadas.pdf
    -

    • Like 4
    • Thanks 7
    • Upvote 1
×
×
  • Create New...