Jump to content

BDaWe

Veterán
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Semleges

About BDaWe

 • Rank
  Feltörekvő

Profile Information

 • Neme
  Férfi

Recent Profile Visitors

451 profile views
 1. BDaWe

  Külső merevlemez probléma

  Ha nincs a közelben újabb gép, akkor tölts le egy ingyenes partíciókezelő programot, és ott próbáld meg MBR táblássá particionálni. Pl. Minitool Partition Wizard vagy AOMEI Partition Assistant.
 2. BDaWe

  Külső merevlemez probléma

  Alapjáraton az XP csak 2 TB-ot kezel. A 4 terás vinyód GPT partíciós táblával van formázva, ezt nem ismeri az XP, csak az MBR táblát. Egy újabb oprendszerrel szerelt gépben tudod törölni a partíciót a lemezkezelőben (diskmgmt.msc), átkonvertálod 4K szektorméretű MBR partíciós táblássá, és megformázod. Így elvileg az XP is fogja tudni kezelni.
 3. BDaWe

  sbs 3d filmnézés

  Ha a megjelenítőd nem 3D-s, akkor nem.
 4. BDaWe

  Biztonság, védelem.

  Én a Bitdefendert használom már jó pár éve, mert általában sokkal olcsóbban be tudom szerezni, mint a Kasperskyt. Jó kuponnal 20 euró környékén már az 5 gépes Total Security-t el lehet kapni.
 5. BDaWe

  Film-filmek címei egy klip alapján.

  Konkrétan melyik része érdekel? A feltöltő leírta, hogy ezek vannak benne: Robin Hood (2010), King Arthur (2004), The Hobbit (film series), Vikings (TV series), The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). Nem vettem észre, hogy bármi más lett volna ezeken kívül.
 6. BDaWe

  CPU Húzás

  A 4 GHz max turbo nem azt jelenti, hogy addig lehet hivatalosan húzni, hanem hogy önmagát automatikusan addig tuningolja (nem biztos, hogy mind a négy magot egyszerre). Mivel K-s prociról van szó, a szorzót kell állítanod a biosban. Most 37-en (vagy talán 40-en) van, azt húzhatod, ha elég jó a cucc, akkor olyan 45-ig elmehet. Igen, kell hozzá pluszban feszültség, de lehet, hogy az alapjáraton beállított elegendő valameddig. Egyenként menj feljebb a szorzóval, és nézd, hogy stabil-e a gép. Ha nem, akkor lehet emelni a feszültségen (Vcore, CPU voltage esetleg VCC néven lesz a biosban). Egy gyors kereséssel a max feszültség, amit ajánlanak folyamatos működéshez 1,475 V.
 7. BDaWe

  Tabletre Windows XP, vagy Windows 7

  Hol láttál ilyet? Mutasd már meg, mert megnézném, hogy miféle képződmény.
 8. BDaWe

  Tabletre Windows XP, vagy Windows 7

  Hát, úgy 15 évvel ezelőtt valóban voltak, amikor a Microsoft először megpróbálkozott a tablet népszerűsítésével (nem jött be). De kétlem, hogy valami mai cuccon lenne.
 9. BDaWe

  Tabletre Windows XP, vagy Windows 7

  Nem igazán lehetséges. ARM procin (ez van a legtöbb tabletben) nem megy se az XP, se a 7, csak x86-os architektúrán. Tehát maradnak az Intel Atommal szerelt gépek és az i5-ös nagyon drága Microsoft Surface-ek. A Surface-nek már olyan a bios-a, hogy ilyen régi oprendszereket nem tudsz rá feltenni, így az is kuka. Valami olcsó atomos nyavalyával esetleg lehetne próbálkozni, de kétlem, hogy sikerrel járna. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy semmi driver nem lenne rá. Az XP szerintem az érintőképernyővel se tudna mit kezdeni.
 10. BDaWe

  CPU és hdd/ssd figyelő program.

  RealTemp (ingyenes) vagy Aida64. HD Sentinelből meg bőven elég az ingyenes változat, ha csak hőmérsékletet akarsz nézegetni. Egyébként +15 fokos ugrás teljesen reális ilyen kis kezdőhőmérsékletről, ugyanis a proci alapon járt (1-1,5 GHz), és feltekeri tizedmásodpercekre maxra az órajelet. Aztán persze gyorsan le is hűl, ha nincs újabb feladat.
 11. BDaWe

  Videokártya

  Jelenleg alig lehet kapni AMD kártyát, és ami van, az is nagyon drága. Ez a kriptokoinok bányászatának köszönhető, mert AMD-vel gyorsabban megy (ezért a bányászok elkapkodják a készletet és felverik az árakat). A 3 gigás 1060-nal az RX 570 versenyezne, de sajnos sokkal drágább.
 12. A Heroes 2-t (meg az 1-et is) meg lehet vásárolni a gog.com-on, az ottani verziók biztosan mennek Win 8-on és 10-en is. Gondolom lehet találni belőle warez verziót is valahol, ha akarsz.
 13. BDaWe

  Videokártya

  Vagy veszel egy 1050 Ti-t 55K környékén, vagy ráteszel még valamennyit, és 70K körül indulnak a 3GB-os 1060-ak. Az 1060 kb. 50%-kal erősebb.
 14. BDaWe

  Microsoft Windows 10

  Ha valamit kivettél a rendszerindításból, akkor szelektív indításra vált. Nincs vele baj.
 15. BDaWe

  Microsoft Windows 8

  Kivetted a pipát (vagy az újonnan felrakott Windowsban alapból nincs bepipálva) a Mappabeállítások -> Nézet -> Az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése elől. Tedd vissza, aztán nem fogod ezeket a mappákat látni.
×