Jump to content
PirateClub.hu

Jelzi a vihart az okos esernyő


Sonic79
 Share

Recommended Posts

Egy amerikai cég olyan esernyőt készített, amely mindig értesül a legfrissebb időjárási információkről, s kigyullad rajta egy lámpa, ha zivatar vagy hóesés várható.

Az Ambient Devices esernyőjébe egy olyan rádiós vevőegységet építettek, amely az Accuweather.com meteorológiai adatbázisából képes lekérdezni vezeték nélkül. Az eszköz egyelőre csak az Egyesült Államokban használható, ahol az időjárási adatok továbbítására használt rádióhálózat jelenleg a lakosságra vetített kilencven százalékos lefedettséget biztosítanak.

 

 

Napos, nyugodt időben az ernyő fogója is inaktív, hagyományos társaihoz hasonlóan bújik meg az előszobapolcon. A high-tech eszköz mindig a következő 12 órára szóló előrejelzést kér le a központi rendszertől, miután az első használat előtt telefonon keresztül beaktiválták

20070731ernyo2.jpg

A fények jelzik a vihar

 

 

Amennyiben a meteorológusok esőt, villámlást, vagy hóesést jósolnak, az eszköz nyelébe épített lámpa villogni kezd, így adva használója tudtára, hogy jó lesz, ha magával viszi a munkába indulva. A lassú, szakaszos villogás például enyhe zivatar közeledtét jelzi, míg ha a tulajdonos gyors, erős villódzást lát, egy kiadós viharra kell felkészülnie.

 

A modern esernyőt cserélhető lítium-elemről lehet működtetni, ezzel a gyártó közlése szerint egy éven át üzemképes. Az Ambient Devices high-tech ernyőjét a héten kezdik árusítani az Egyesült Államokban 120-140 dolláros, azaz 222-25 ezer forintnak megfelelő összegért.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...