Jump to content
PirateClub.hu

Alien: Romulus (előzetessel) -Premier: 2024.08.15


hankock
 Share

Recommended Posts

 

Quote

 

Alien: Romulus

Premier: 2024.08.15

Egy évvel ezelőtt még nagyban dolgozott az új Alien-film stábja Budapesten, augusztus 15-én pedig be is mutatják a Romulus alcímű sci-fi/horror, melynek lejjebb görgetve immár szinkronnal is megnézhetitek az első rövid, de velős előzetesét. A lassan fél évszázados múltra visszatekintő franchise rendezői székében új izgalmas alkotó debütál az uruguayi Fede Álvarez személyében, és a szereplőgárdát is csupa ígéretes fiatal színész alkotja, élen Cailee Spaenyvel, akit nemrég láthattunk a Priscilla címszerepében és fel fog tűnni az április közepén érkező Polgárháborúban is.

A 25 éves Spaeny egy Rain Carradine nevű fiatal nőt fog játszani, aki társaival együtt akasztja össze a bajszát a xenomorffal és arctámadókkal, akik már a rövid előzetesben is csúnya vérengzést rendeznek. A vörös testnedvvel soha sem spórol Álvarez, akinek első nagyjátékfilmje a Gonosz halott 2013-as remake-je volt, aminek a forgatásán 265 ezer liter művért használt el. A rendező az Alien: Romulus készítése során igyekezett a praktikus trükkökre helyezni a hangsúlyt, és a lények megalkotása során a franchise második darabja, A bolygó neve: Halálon is dolgozó szakembereket kérte fel az animatronikus bábuk megalkotására.

 

 

De James Cameron Alien-filmje más szempontból is hatott a Romulusra: "Emlékszem, hogy néztem A bolygó neve: Halál bővített változatát, és van egy pillanat benne, amikor egy rakás gyereket látunk futkosni a kolónia folyosóin. És akkor arra gondoltam: 'Tyű, vajon milyen lehet ezeknek a gyerekeknek felnőni egy olyan kolónián, aminek még további 50 évre van szüksége a terraformáláshoz? Nincs napfény, és nincs is igazi életük, leszámítva azt, hogy majd átveszik a szüleik helyét ugyanabban a munkakörben, amiben ők dolgoznak.'" - fejtegette Álvarez, aki a forgatókönyvet együtt írta állandó alkotótársával, Rodo Sayagues-zel, akivel a Gonosz halott mellett a Vaksötét-filmeket is együtt csinálták.

 

Spaeny mellett a főbb szerepekben David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn és Aileen Wu lesznek láthatók, az Alien atyja, Ridley Scott pedig producerként jegyzi a Romulust, amit augusztus 15-én mutatnak be a magyar mozikban.

 

ign hungary

Link to comment
Share on other sites

  • hankock changed the title to Alien: Romulus (előzetessel) -Premier: 2024.08.15

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...