Kovax Posted Május 20, 2007 Share Posted Május 20, 2007 a helyzet a következő: van egy kb 4 gigás HD filmem, aminek mkv a kiterjesztése a kérdés: hogyan lehet azt megoldani, hogy asztali dvdplayerrel is letudjam játszani a filmet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flegeton Posted Május 20, 2007 Share Posted Május 20, 2007 MKV az nem a „kodeck” típusa, olyan mint az OGM. De megoldható a konvertálás. Először ki kell csomagolnod. Kell hozzá: Matroska kodeck pack, MKV Extract al kicsomagolod (a legújabbat szedd, meg ha nincs közte akkor a GUIt is), kellhet még a Matroska Splitter is, csak felrakod, nem piszkálod, nem látod mit csinál de ott van. Ezek megvannak akkor már lényegében kész virtualdubbal, vagy a neked tetsző konverter progival konvertálod (külön lesz a hang és a kép, egybe kell fűznöd). Matroska itt: http://www.matroska.org/downloads/windows.html Extract GUIhoz: http://www.dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=49 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovax Posted Május 21, 2007 Author Share Posted Május 21, 2007 hát ugylátom ezt egí kezdő nem tudja megoldani:( a választ köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 21, 2007 Share Posted Május 21, 2007 De amúgy semmi értelme kiírni dvd-re mer a lényeget veszti el így a film, a minőséget... Ennyi erővel nyugodtan leszedhetted volna sima dvd-be... Nekem is van egy 8 és fél gigás HD filmem, oszt dsak tartogatni tudom, mer kiírni nincs értelme. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovax Posted Május 21, 2007 Author Share Posted Május 21, 2007 na ezaz, akkor hagyom én is a gépen, hisz a minőségen van a hangsúly! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 21, 2007 Share Posted Május 21, 2007 Ja. Vagy kiírhatod adatként magát az mkv fájlt, akkor a minősége természetesen nem romlik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Június 8, 2007 Share Posted Június 8, 2007 Hali ! Szerintem várnod kell addig amíg a HD lejátszók belépnek az üzletekbe ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szőke12 Posted Február 19, 2008 Share Posted Február 19, 2008 valami sokkal egyszerübben kezelhető program kellene az mkv fájlok szétszedésére. Pakolja egy kijelölt mappába a filmet,ugyanoda vagy máshova a hangot valamint a felíratot. Biztos ,hogy van csak forumokon olvastam rola, magával a progival még nem találkoztam. Netelán valakinek van ilyen programja,rá mutatna. Valamint egy magyarázatot a használatával kapcsolatban. köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadf Posted Február 20, 2008 Share Posted Február 20, 2008 Itt van 1 részletes leírás 1 programról és a használatáról: http://animeaddicts.hu/content.php?article.134 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts