Jump to content
PirateClub.hu

Klímaváltozás: forróság és hatalmas viharok


Millye
 Share

Recommended Posts

A Nasa egy új tanulmányában legalább 10 Celsius foknyi hőmérséklet-emelkedést prognosztizál a elkövetkező 70 évre. Az előrejelzés erősen viharos időjárást valószínűsít.

 

Amerika időjárása egyértelműen változásban van, jelenti ki a NASA tanulmánya. A változás irányát a szakemberek egyértelműen az egyre forróbb nyarak és az egyre viharosabb hurrikán szezonok általánossá válásában definiálták. A Kolumbia Egyetem és a Nasa Goddard Intézetének szuperszámítógépein elkészített szimuláció szerint a változás 2080 körül érheti el a csúcspontját, ha a jelenlegi kibocsátási értékeket nem sikerül jelentősen csökkenteni. A szakemberek szerint még mindig túl sok politikus szkeptikus a számítógépes modellekkel kapcsolatban, s ez jelentősen hátráltatja a klímaváltozás elleni közös fellépést, amelyre mielőbb szükség lenne.

 

A kutatók egyre többet tudnak meg a légköri és klimatikus változásokról, s egyre gyakrabban készülnek hosszú távú előrejelzések, amelyek nagy többsége szinte apokaliptikus változásokra hívja fel a világ vezetőinek figyelmét. A jelentést megjelenését nem is lehetett volna jobban tervezni, hiszen éppen a napokban alakult ki az Atlanti térség idei első vihara, az Andrea névre keresztelt légköri képződmény. Florida partjainál erdőtüzet okozó légörvény több héttel a hurrikánszezon előtt érkezett. Bár az előrejelzések azt jósolták, hogy a képződmény enyhe marad, a szakértők meglepetésére mégis nagy erejű viharrá erősödött.

 

A szakértők idénre is erős hurrikánszezont prognosztizálnak: 17 trópusi viharról, köztük kilenc erős hurrikánról szólnak az előrejelzések. A szakemberek szerint idén valószínűleg azért lesz még több nagy erejű széllökés, mert a hurrikánok aktivitását mérséklő El Nino-jelenség ezen a télen gyorsan véget ért, és már most viszonylag magas az Atlanti-óceán felszíni hőmérséklete.

Link to comment
Share on other sites

nem lehet tudni mi lesz. Ha a másnapi időjárást sem tudják sokszor előrejelezni, akkor évtizedekre előre hogy tudnának? És még ha tudnak is, és igaz is, 70 év múlva már remélem nem élek:)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem mindig olyasmit írnak ami éppen előfordul több esetben. Ezelőtt előfordult, hogy szinte sehol nem esett eső egész nyáron, ekkor azt írták, hogy elsivatagosodik Európa, Magyarország....stb. Aztán amikor árvízek voltak inkább, akkor az ellenkezőjét állították, most meg mindkettőt egyszerre.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem változhat meg rohamosan és nagy mértékben az éghajlat vagy az időjárás, csak szerintem néha kihasználják az alkalmat az újságok és a média, aztán nagyobb feneket kerítenek neki, mint igazából kéne.

Link to comment
Share on other sites

Az amcsikkal mindent meglehet etetni ez tény...

csak azt nem értem, hogy miért írkálnak ilyeneket, miközben sz*rnak az egészre.

A kínaiak is... maszkban járkálnak ( ami sajnos kell is ) , a parkok kb. temető színvonalúak, de tenni a szmog ellen, azt nemtudnak.. :angry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...