Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
hankock

Vége lehet a letörölhetetlen programoknak

Recommended Posts

A dél-koreai kormány tudományért és infokommunikációért felelős minisztériuma megtiltotta a mobilgyártóknak, hogy előretelepítsenek letörölhetetlen programokat az okostelefonokra.  

A telekommunikációs cégeknek az országban mostantól minden előretelepített programot letörölhetővé kell tenniük, néhány kivétellel: maradhatnak védve azok, amik a wifihez kapcsolódást, az NFC működését segítik, ügyfélszolgálati appok vagy alkalmazásboltok.

A minisztérium sajtóközleménye szerint lépésük válasz arra az abnormális gyakorlatra, amely kényelmetlen a felhasználóknak és tisztességtelen versenyt okoz az ipari szereplők között. A közlemény szerint a felhasználók mindenképpen jól járnak: több lehet a tárhelyük, és az akkumulátort is kímélhetik a felesleges programok letörlésével. 

 

Az USA-ban és az Európai Unióban, így Magyarországon sincs hasonló szabályozás. Ez meg is látszik a cégek gyakorlatán, az utóbbi években itthon is elszaporodtak a különböző kéretlen alkalmazások. Az Apple sosem engedélyezte a szolgáltatóknak és a gyártóknak az előretelepítést. Az androidos eszközökről pedig rootolás után törölhetőek az előre felpakolt felesleges dolgok.

 

index

Edited by Venheidem
Áthelyezett téma!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×