Jump to content
PirateClub.hu

Szárnyas fejvadász 2.?


hankock
 Share

Recommended Posts

A Warner Bros leányvállalata, az Alcon Entertainment megállapodáshoz közeli tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja az 1982-es ikonikus sci-fi thriller, a Szárnyas fejvadász film, televízió és kiegészítő franchise jogait, ami biztosítja számukra, hogy előzményeket és folytatásokat készíthessenek a filmhez.

 

A deadline.com értesülései szerint az Alcon franchise jogai kizárólagosak lesznek, de nem tartalmazzák az eredeti film remake-jének elkészítését. A cég mindenesetre a Ridley Scott által rendezett filmben felvázolt szituáción alapuló új filmeket vagy sorozatokat készíthet.

 

Broderick Johnson és Andrew Kosove, az Alcon vezérigazgatói úgy nyilatkoztak, hogy mindkettőjük személyes kedvence a Szárnyas fejvadász. Mint mondták, "hosszútávú terveik vannak a franchise-zal, és minden előzménnyel vagy folytatással, amit készíteni fognak, az eredeti film emlékének szolgáltatnak majd igazságot".

 

 

A Warner Bros által 30 éve bemutatott Szárnyas fejvadász története Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című regényének az adaptációja volt. A Harrison Ford és Rutger Hauer főszereplésével készült filmet két Oscar-díjra is jelölték a legjobb vizuális effektusok és legjobb látványtervezés/díszlet kategóriában.

 

A Szárnyas fejvadászt minden idők egyik legjobb mozijának tartják számos közvéleménykutatás alapján, és a szakkiadványok a legjobban sikerült science-fictioneként emlegetik. 2007-ben a Visual Effect Society által minden idők második vizuálisan legnagyobb befolyással bíró filmjének kiáltották ki.

 

index

Módosította hankock
Link to comment
Share on other sites

Nolant szeretnék megnyerni a Szárnyas fejvadász folytatásához

 

A minap szerezte meg az Alcon Entertainment a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) folytatásának a jogait, készíthetnek akár egy második részt, vagy ha úgy gondolják egy előzményfilmre is engedélyt adhatnak. A megegyezés nem terjed ki a remake-re, tehát ha azon gondolkodnának, hogy összehoznak egy új változatot, akkor azokat az ötleteket el kell vetni. A hír napvilágra kerülésekor arról nem esett szó, hogy a fejeseknek milyen terveik vannak, illetve egy árva nevet sem említették. Az io9-nak sikerült beszélnie Andrew Kosove és Broderick Johnson producerekkel, akik elmondták, hogy halvány lila fogalmuk sincs még, hogy mihez kezdenek. Először meghallgatnak néhány ötletet néhány forgatókönyvírótól és a szóba jöhető rendezőktől. Azt szeretnék, ha Christopher Nolant le tudnák szerződtetni. Az Álmatlanságot (Insomnia) készítették közösen és jó munkakapcsolat alakult ki közöttük. Elárulták, hogy nagyon tetszett nekik az a megközelítés, ahogy Nolan hozzáállt a Batmanhez és ők is ezt az utat szeretnék követni. Akárki is lesz a rendező, annak valami olyasmire kell törekednie, mint, amit Nolan tett a Denevéremberrel.

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Egyre nagyobb az esélye annak, hogy Harrison Ford visszatér Rick Deckard szerepébe. Már korábban is beszámoltunk arról, hogy Harrison Ford a Szárnyas fejvadász folytatására készül, valamint, hogy a 71 éves színész már tárgyalt Ridley Scott rendezővel a szerepről. Egyelőre azonban még mindig nem kapott zöld lámpát Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regényéből készült film folytatásának terve. (A Szárnyas fejvadászban Ford Rick Deckard nyomozót alakította, aki replikánsokra, emberi külsejű robotokra vadászott.)

 

A legújabb fejlemény az hogy az gyártó Alcon Entertainment meg is tette ajánlatát Harrison Fordnak - és ez nem csak afféle sajtóértesülés, hanem az Alcon alapítói, Andrew Kosove és Broderick Johnson jelentették be. Az is kiderült, hogy a Szárnyas fejvadász 2 forgatókönyvét Hampton Fancher, a 82-es adaptáció egyik írója, valamint Michael Green készítik, s a történet, bár annak részletei nem ismertek, de az eredeti film zárása után több évtizeddel játszódik majd.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...