Jump to content
PirateClub.hu

G.I. Joe 2


hankock
 Share

Recommended Posts

A forgatókönyv megvan keresik a rendezőt.

 

TheHollywoodreporter beszámolója szerint két főre szűkítette a Paramount Pictures a potenciális is GI Joe 2 renezők listáját: Az első F. Gary Gray, akinek nevéhez a Törvénytisztelő polgár, Az olasz meló és a Nincs alku filmek fűződnek, a második pedig Jon Chu, aki a héten bemutatott Justin Bieber: Never Say Never, illetve a Step Up sorozat két utolsó része kapcsán lehet ismert.

A két rendező portfolióját tekintve egyértelműen látszik, hogy F. Gary Gray az esélyesebb a pozíció megszerzésére, de mivel a forgatás csupán jövő nyáron kezdődik, még bármi megtörténhet.

A G.I. Joe 2 producere ismét Lorenzo di Bonaventura produceri felügyeletével készül, a főbb szereplők – Dennis Quaid, Channing Tatum, Sienna Miller, Marlon Wayans – pedig újra visszatérnek.

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Megvan a rendező!

Jon Chu a Bieber-doku mellett főként táncos filmeket rendezett. Miért őt választotta a Paramount?

Jon Chu, az Amerikában február 11-én bemutatott Justin Bieber: Never Say Never című film rendezője vette át a szuperkommandós akciófilm újabb részének dirigálását. Stephen Sommers (A múmia) helyett őt választotta ugyanis a filmet gyártó Paramount stúdió. Chu-t a tinisztár-doku mellett a Step Up 2 és a Step Up 3D című táncos filmek révén ismerhetjük. A G.I.Joe 2 főszereplője, Channing Tatum a Step Up 2-ben már dolgozott a rendezővel.

Bár Chu nem az a kiköpött akciófilmrendező, azért szavaztak neki bizalmat, mert óriási tapasztalata van a koreografálás terén. Ha ezt képes átültetni akciójelenetekre, az kifejezetten jól jöhet a franchise-nak, mert az első rész, A kobra árnyéka akciószekvenciái kifejezetten rosszul sikerültek.

Chu így nyilatkozott a Slashfilmnek: „Egy dolgot hiányoltam az előző Joe-filmből: az ütés erejét. A néző azt akarja, hogy a G.I.Joe szuperkommandó kemény legyen. Vicces, de kemény.”

jon_chu.jpg

A film forgatókönyvét a Zombieland írói, Rhett Reese és Paul Wernick jegyzik, ami szintén biztató. Most, hogy már van rendezője a filmnek, a stúdió igyekszik az első rész szereplőit ismét becserkészni a projekthez. Tatum mellett Dennis Quaid, Sienna Miller, Joseph Gordon-Lewitt és Marlon Wayans alakították a főszerepeket.

hir24.hu

Link to comment
Share on other sites

Csak pár szereplő tér vissza a G.I. Joe 2-re

 

Sokkal kisebb stábban gondolkodnak a G.I. Joe második részének készítői. Az első film főszereplői közül az első pletykák szerint mindössze hárman fognak visszatérni, a többieknek nyoma vész.

 

Még nem kezdődött el a szereposztás a második G.I. Joe-mozifilmbe, s hivatalos információk sem derültek ki a visszatérőkkel kapcsolatban, azonban félhivatalosan már meg lehetett tudni pár dolgot. Rachel Nichols, aki Scarlettet játszotta A Kobra árnyékában, például Twitteren megírta, hogy csak három karakter tér vissza az első filmből, mégpedig Duke (Channing Tatum), Kigyószem (Snake Eyes - Ray Park) és Viharárny (Storm Shadow - Byung-hun Lee).

 

Ha lehet hinni a színésznő információinak, akkor ez az is jelenti, hogy a női karakterek közül sem ő (Scarlett), sem Sienna Miller (Bárónő) nem tér vissza, s hasonlóképpen nem láthatjuk Hawk tábornokot (Dennis Quaid), vagy Joseph Gordon-Levittet, azaz Koba parancsnokot. A G.I. Joe folytatásfilmjét a tavaly a Step Up 3D-t, idén pedig a Justin Bieber: Never Say Nevert dirigáló John Chu fogja készíteni

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
G.I. Joe 2: megvan a cím és további infók

 

Ősz elején kezdődhet a második újkori G.I. Joe-mozifilm forgatása. Azonban nem csak a forgatási helyszín változik, hanem a rendező személye is: ezúttal az eddig táncos filmeket készíti Jon Chu fogja dirigálni a stábot.

 

A Paramount Pictures G.I. Joe-folytatása a Digital Spy információi szerint a G.I. Joe 2: Cobra Strikes címet fogja viselni. A film forgatására szeptember és november között kerül sor Louisiana államban, azon belül is főként New Orleans városában, a távozó Stephen Sommers rendező helyére pedig az a Jon Chu érkezik, akitől korábban nem akciófilmeket kaptunk, hanem inkább táncosakat: Step Up 2: Streetdance, Step Up 3D, Justin Bieber: Never Say Never.

 

Amit biztosan lehet tudni a filmmel kapcsolatban, hogy Channing Tatum (Duke), Ray Park (Snake Eyes) és Lee Byung-hun (Storm Shadow) vissza fog térni, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a távozó karakterek helyére kik fognak érkezni. Az első G.I. Joe-film, a Kobra árnyéka ugyan összesen 300 millió dollár bevételt hozott (150 Amerikában és 150 a világ többi részén), azonban a 175 milliós költségvetésnek, valamint a közel sem hízelgő kritikáknak és nézői véleményeknek köszönhetően nem tekinthető rettentő sikeresnek.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
The Rock a G.I. Joe 2-be tart

 

Lehet, hogy nem volt túlzottan sikeres az első G.I. Joe-film, de ez nem jelenti azt, hogy a folytatásra, amire egyébként sem tér vissza sok színész, ne lehetne még nagyobb neveket toborozni.

 

A Deadline híre szerint Dwayne Johnson, akit korábban The Rock néven ismerhettünk, arról tárgyal, hogy szerepeljen a G.I. Joe második részében, mely több forrás szerint is a G.I. Joe: Cobra Strikes címet fogja viselni. A hír kipattanását követően Johnson Twitterén is szólt pár szót a követőinek, valamint egy teaser videóit is kirakott, melyet a Halálos iramban: Ötödik sebesség színfalak mögötti vágtak össze.

 

A Deadline hírében az is szerepel, hogy a színészre leginkább Roadblock karaktere illene, azonban a végső szót csak később mondják ki, a konkrétumokra még várni kell egy ideig. Szerencsére nem sokáig, hiszen John Chu rendezőnek valószínűleg még nyáron el kell kezdeni a forgatást, ha a Paramount tartani próbálja a jövő év augusztusára kitűzött premier időpontját.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

Jinx a következő G.I. Joe filmben

 

NErpo5IA7TO4ux_1_1.jpg

 

Breaker vagy Scarlett O'Hara sem fog felbukkanni. Elvileg csak Duke, Viharárny és Sólyomszem fog akciózni, ami nem is baj, hiszen a Joe különítménynek és a Kobra csapatnak sok-sok katonából áll és a rajongók is bizonyára örülnek, ha nem ugyanazok köszönnek vissza, mint akiket már előzőleg is bemutattak. Már kiderült, hogy Roadblock részese lesz a történetnek, a szerepre Dwayne Johnsont próbálják megnyerni. E mellett most arról is beszámolhatok, hogy Jinx is ráléphet a Kobrák tyúkszemére. (E szerint nem a sokak által várt Lady Jaye-t kapjuk meg,9.

 

Jinx-et Elodie Yung kelti életre, a hölgyet A tetovált lány (The Girl With the Dragon Tattoo) amerikai verziójában láthatjuk legközelebb, harcművészeti tudását a Banlieue 13 - Ultimatumban csodálhattuk meg, ahol a tetovált Taot alakította.

 

A karakter egy piros ruhás kung fu-ban és kardforgatásban jártas nő, akit Kígyószem sorozott be a Joe csapatba. Jinxet a G.I. Joe : The Movie rajzfilmben is láthattuk, ahol újoncként próbált érvényesülni és bekötött szemmel tudott csak igazán jól küzdeni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Új karakterek a G.I. Joe 2-ben

 

Flint és Blind Master is benne lesz a G.I. Joe második részében, s az őket alakító színészek mellett Dwayne Johnson is megerősítette, hogy benne lesz az akciófilmben, mely jövőre kerül bemutatásra.

 

A The Hollywood Reporter, illetve a Heat Vision infói alapján elkezdődött a G.I. Joe-mozifilm második részének szereplő válogatása. Egyelőre még egy szerződés sem került aláírásra, azonban a lap tudni véli, hogy a rapperből lett színész, RZA, és D.J. Cotrona is tárgyalásokat folytat a Paramount Pictures vezetőivel.

 

Ezek szerint Cotrona a folytatásfilmben Flintet alakítaná, a shotgunos, svájcisapkás katonát, akit annak idején az 1984-es rajzfilmsorozatban láthattak először a fanatikusok, s csak az után került be a képregénybe. s készült el az akciófigurája. RZA pedig a tervek szerint egy harcművész mester lesz, Blind Mastera, aki többek között Kígyószem és Jinx kiképzője is volt. Rajtuk és pár visszatérőn (Channing Tatum) kívül eddig Dwayne Johnson szereplése biztos a filmben.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bruce Willis lesz az eredeti Joe!(?)

Mivel Dennis Quaid nem lesz újra látható a folytatásban ezért a készítők behozzák az alphának és egyben omegának számító Joe Colton tábornokot, aki megalapította a G.I.Joe-t.

Az 1980-as években hatalmas népszerűségnek örvendő képregényekben Joe Colton alapította meg a G.I. Joe-t és a filmváltozat folytatásában ő lesz Duke és csapatának egyértelmű vezetője. Erre a szerepre Bruce Willis-szel folytattak már egy ideje tárgyalásokat és úgy tűnik, hogy sikerült megegyezniük a színésszel így Willis lehet a G.I. Joe: Retaliation című második rész Colton tábornoka. Rajta kívül visszatér Jon M. Chu (Step Up 2, 3D) rendezésében főszereplőként Channing Tatum (Duke) kiegészülve Dwayne 'The Rock' Johnson-nal (Roadblock), Ray Park-kal (Kígyószem), Adrianne Palicki-val (Lady Jaye), Elodie Yung-gal (Jinx) és RZA karakterével (Blind Master). Az ellenséges oldalon egyelőr csak Viharárny (Byung-hun Lee) tér vissza a régi csapatból (de hol a francban van a Kobra parancsnok?!), de kap némi segítséget Firefly-tól (Ray Stevenson) és Zartan-tól (Arnold Vosloo). A várható premier 2012. június 29.

cinestar.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

A legutolsó G.I. Joe: Megtorlás előzetes hivatalos feliratos változata is elkészült (a filmet természetesen szinkronosan fogják adni a mozik)

A magyar bemutató 2012. augusztus 23-án, közel két hónappal az amerikai premiert követően lesz.

filmtrailer.hu

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LXCfG6k4kTo

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

2013-ra tolták a G.I. Joe: Megtorlás-t a 3D konvertálás miatt

24 május 2012

Bár vagy fél tucat előzetest és rakás más anyagot is elkészített a Paramount Pictures a G.I. Joe: Megtorlás filmhez, mindenki meglepetésére tegnap bejelentették, hogy a június végére tervezett bemutatót közel egy évvel későbbre, 2013. március 29-re teszik át. Az ok az, hogy utólagosan 3D-be konvertálják a filmet, és elég időt akarnak hagyni az alapos munkához.

Alapos 3d munkát akarunk végezni, mivel mindannyian láttuk, hogy mennyivel fel tudja javítani a 3D a nemzetközi box office eredményeket. Jim Cameron a teljes Titanc filmet utólagosan konvertálta át és nézzétek milyen jól sikerült, nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó fejes a Paramountnál.

Ha jól sikerül a konvertálás, könnyen lehet, hogy pár tízmillióval vastagabb lesz a bevételi oldala a filmnek, na de hogy akarnak elszámolni a marketingre költött-igen tetemes-pénzzel, amit jövő tavasszal gyakorlatilag újra kezdhetnek? Vagy valami más is állhat a késés mögött? Kíváncsian várjuk a további híreket...

filmtrailer.hu

Mi van? +1 év? Pár tízmillióval vastagabb lesz a bevételi oldala a filmnek? Konvertálás 15-20 vagy akár 30 milla + idei reklám + jövő évi reklám + csökkenő érdeklődés. Valószínűleg vacak a film, vagy látják hogy a "John Carter" meg a "Csatahajó" bénázik, így nem bíznak a sikerben.

Link to comment
Share on other sites

Kiszivárgott, valójában miért halasztják el a G.I Joe 2 bemutatóját

Az év egyik filmes meglepetése a G.I. Joe 2 premierjének 2013-ra halasztása volt. A stúdió a 3D-s konvertálásra fogta mindezt, azonban mindenki tudta, hogy más az oka. (Az alábbi sorok a film történetére vonatkozó spoilert tartalmaznak, azonban az "új verzióban" már lehet, hogy másképp fog zajlani a cselekmény.)

Az akciófilmek rajongóit meglehetősen sokkolta pár nappal ezelőtt a hír, mely szerint a Paramount stúdió úgy döntött, hogy elhalasztja a G.I. Joe: Megtorlás június 29-re tervezett premierjét és csak március végén kerül sor az amerikai bemutatóra. A stúdió indokul azt hozta fel, hogy úgy döntöttek, 3D-sre konvertálják a filmet, s ezzel kapcsolatban azon látványos adatokra hivatkoztak, melyek mutatták, hogy nemzetközileg hatalmas az igény a 3D-re. Míg ugyanis Amerikában a premier hetében sokszor csak a bevétel 50%-áért felelnek a 3D-s előadások, addig Amerikán kívül, ahol a nézők szívesen fizetnek többet a szemfényvesztésért, ez az arány sokszor 70-80%-os.

A magyarázat meglehetősen sántított, hiszen a 3D bevételre gyakorolt jótékony hatásairól eddig is tudni lehetett, és sejthettük, hogy nagyon komoly gond lehet, ha a Paramount úgy döntött, hogy az eddig a marketingre eltapsolt több tízmillió dollárról (plakátok, több előzetes, Super Bowl-spotok) lemond, valamint még pár tízmillió dollárral, azaz a konverzió árával megnöveli a film költségvetését. A nagy kérdés az volt, hogy mi lehet a háttérben, és hogy fel lehet-e javítani a filmet úgy, hogy ez az 50-70 millió dolláros mínusz visszajöjjön a premier után. (Arról nem is beszélve, hogy a raktárak tele vannak a legyártott járulékos termékkel, új G.I. Joe-akciófigurákkal, így a stúdió partnereinek ez is hatalmas mínuszt jelenthet.)

Tegnap a Deadline és a The Hollywood Reporter egyszerre jelentette meg cikkét azzal kapcsolatban, hogy valójában mi történt. Kiderült, hogy hiába volt a nagyon erős évadkezdés Hollywoodban, hiába lett gigantikus siker A bosszúállók, a nagy költségvetésű bukások és a csalódások túlzottan is óvatossá tették a hollywoodi stúdiók vezetőit. Természetesen elsősorban a 250 milliós John Carter, a 200 millió dollárba kerülő Csatahajó, a 150 milliós költségvetésű Éjsötét árnyak jókora zakójáról van szó, de a múlt heti, 300 milliós költségvetéshez közelítő Men in Black 3 sem teljesített úgy, ahogy azt elvárta volna a Sony.

A fenti filmek zömére az jellemző, hogy Amerikában megbuktak, a John Carter, a Csatahajó és az Éjsötét árnyak 25-30 milliós első hétvégéje mindössze 65-75 milliós összbevételt sejtet - ezt azonban némileg, de közel sem teljesen kompenzálja, hogy Amerikán kívül 200 millió körüli az összbevétel, annak köszönhetően, hogy nemzetközileg kevésbé szkeptikusak a mozizók, sokkal könnyebben beülnek a több százmillióba kerülő filmekre.

 

A Paramount ezen nemzetközi bevételeket igyekezne felturbózni a 3D-vel, mert úgy tűnik sokakat nem is érdekel néhány film, ha nem 3D-s, ráadásul a tesztvetítéseknek köszönhetően igencsak aggódik, hogy nem is lesz mit felturbózni. Történt ugyanis, hogy a tesztközönség szörnyű reakciókat adott a filmre, inkább rossznak és közepesnek bélyegezték meg azt. Ennek az egyik fő oka az volt, hogy a készítők a G.I. Joe: Megtorlás elején végeznek a kevés, első részes visszatérő karakter egyikével, a Channing Tatum által alakított Duke-kal.

A nemzetközi tesztvetítések közönsége több különleges effektust és több akciót akart, valamint kevesebb egysoros beszólást, poént, míg az amerikaiak, főleg a 18-30 éves férfiak visszajelzéséből az derült ki, hogy a film nem könnyed, nyári akciófilm, hanem inkább háborús mozi, s az hiába tetszene a semleges nézőknek, a G.I Joe-fanatikusok és az első részt kedvelő kisebbség komolyan csalódna benne. (A vetítések még a Kobra árnyékánál is alacsonyabb tetszési indexet produkáltak.)

A megoldás így nem lehet más, mint kőkemény újraforgatások, melyek ismét csak megnövelik a költségvetést. Az újraforgatások egyrészt pár jelenet 3D-sítését jelentik, másrészt a véres jelenetek csökkentését, ugyanis a Paramount nem nagyon tudta kiharcolni az MPAA-nél a PG13-as korhatárt, harmadrészt pedig valamilyen szinten megerősítenék Duke és a Dwayne Johnson által alakított Roadblock hamar véget érő kapcsolatát, mely szinte az egyetlen motívuma volt a filmnek, ami tetszett szinte minden nézőnek. (A 3D-sítéssel kapcsolatban így utólag mókás olvasni a rendező, Jon M. Chuval készített interjút, melyben arról beszél, hogy ő szívesen forgatott volna 3D-ben, fel is merült a dolog, azonban a térhatást 100%-osan akarta volna alkalmazni, viszont a Paramount úgy döntött, hogy ehhez nem növelik meg a költségvetést.)

A Channing Tatum-faktor egyébként is nagyon érdekes, hiszen az első G.I. Joe idején még nem volt nagy sztár a színész, azonban az idei két, 100 milliós amerikai bevételt elérő filmje, a Fogadom és a 21 Jump Street - A kopasz osztag után már végképp azzá vált. A második G.I. Joe plakátjain, főleg a csapatképeken azonban nem nagyon szerepelt, ami kifejezetten marketinges öngólnak tűnik. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Warner Bros. ugyancsak június 29-re pakolta be Steven Soderbergh új filmjét, a Magic Mike-ot, melynek egyik főszereplője éppen Tatum, ráadásul sztiptíztáncost alakít és meztelen felsőtesttel parádézik a promóciós képeken.

Az első G.I. Joe-mozifilm 175 millió dollárba került, s ha nem számoljuk a reklámozásra elszórt sok tíz millió dollárt, akkor a második még az utólagosan megnövelt költségek ellenére sem fog többe kerülni, mint 130 millió. Kérdés, hogy a The Rock és Bruce Willis szereplésével megspékelt G.I. Joe: Megtorlás jövő tavasszal fogja-e még érdekelni a közönséget, s hogy valóban megéri-e ez a sok hűhó a gyártó stúdió részéről

sg.hu

Az írókat nem ismerem, de rábízni egy Step up, Justin Bieber rendezőre ilyesmit. A másik meg egy lövöldözős, bunyós filmben sok az erőszak, könnyíteni kell???

Gondolom a forgatókönyv nem volt összefüggő, itt vagyunk-ott vagyunk oszt lövünk lehetett...

Link to comment
Share on other sites

Az újraforgatással, lehet úgy járnak mint Az ördögűző: A kezdet (2004), egyszer csak 2 film lesz belőle, Ördögűző: Dominium (2005).

Itt is lesz G.I. Joe: Megtorlás meg mondjuk G.I. Joe: Bosszú, vagy G.I. Joe: Visszavágó...talán...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...