Jump to content
PirateClub.hu

Jövőre 200 megapixeles fényképezőgépet mutat be a Hasselblad


hankock
 Share

Recommended Posts

Azok számára, akiknek a koppenhágai gyártó jelenlegi 60 megapixeles gépei nem megfelelőek, a jövő év első felében egy 200 megapixeles modellt terveznek kiadni.

 

A társaság az új terméket a Photokina kiállításon jelentette be. Peter Stig-Nielsen termékfejlesztési igazgató elmondta, hogy a váz ugyanaz lesz, mint a mostani csúcsgépüknél, a H4D-50MS-nél, melyet persze némileg továbbfejlesztenek. Az ilyen középformátumú gépekkel készült fotókat főleg óriásplakátokra, és más hasonló méretű reklámfelületekre készítik, így valószínűleg nem lesz jelentős azon hátrány sem, hogy ennél a felbontásnál a felvételkészítés 30 hosszú másodpercet fog igénybe venni. Ezáltal autók, órák és egyéb ékszerek lefotózásán kivül nehézkes lesz egyéb célra használni.

 

0922hass1.jpg

A kiállításon bemutattak egy limitált Ferrari-márkás H4D-t is

 

Ennek oka a Hasselblad fényképezőgépeinek felépítése. A H4D-50MS aprócska piezoelektromos motorokat használ a szenzor lehelletnyi mozgatására, így két képből jön létre egyetlen nagyon finom felbontású fotó. Tehát a 200 megapixelt némi csalással érik el, valójában egy 50 megapixeles szenzort használnak fel ehhez négyszer, ezért tart majd ilyen sokáig a felvételkészítés folyamata.

 

Azonban az optikának is extrém minőségi feltételnek kell megfelelnie, hiszen egyébként a gép ccsak a homályos látványt rögzítené még pontosabban. Ennek kiküszöbölésére a Hasselblad két új objektívet jelentett be. Az egyik a 3000 euróba kerülő HC 50mm-II, a másik a 3500 eurós HC Macro 120-II. "A régebbi lencsék is használhatók lesznek hozzá, de azok - főként a sarkoknál - nem nyújtanak 100%-os minőséget, ellentétben az új modellekkel." mondta Stig-Nielsen.

 

A Hasselblad ezzel előremenekül, hiszen keményen hajtják egyre jobb full-frame SLR gépeikkel a Nikon és a Canon. Utóbbiak egyértelműen előnyben vannak az ár, a rugalmasság, a kiegészítők és a használat egyszerűsége terén.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...