Jump to content
PirateClub.hu

The Event


bikas
 Share

Recommended Posts

Az új sikersorozatot már premierje előtt mindenki látni akarta. Nem is csoda, hogy 200 nemzetközi csatorna vásárolta meg a sugárzás jogait.

 

Az amerikai NBC csatorna májusban rendelte be Nick Wauters sorozatát, a The Event-et, és hétfőn mutatta be. A The Event első látszatra egy tipikusnak mondható, összeesküvéssel operáló széria, mely bonyolult, több részen, vagy talán több évadon átívelő történettel rendelkezik, vagyis abba a zsánerbe tartozik, melynek képviselői manapság általában megbuknak a képernyőn. Az NBC merészsége a sorozat elkészítésével valószínűleg azzal magyarázható, hogy a Hősök, a Lost - Eltűntek és a 24 is idén fejeződött be, ráadásul a gyatra Flash Forward - A jövő emlékei is véget ért az érdeklődés teljes hiányában.

 

 

S, ha egyszer üresedés keletkezik a kínálati oldalon, akkor azt bizony be szokták tölteni, elég csak a tavaly, a Vészhelyzet fináléja után indult majd féltucat orvosos és kórházi sorozatra gondolni. Más kérdés, hogy ezek szinte egytől-egyig elvéreztek, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a "sorozat nélkül maradt" nézők feltétlenül egy újabb sok évados rejtélyes történetre vágynak. A The Event nézettségi adatai (11 millióan látták az első részt) mindenesetre azt mutatják, hogy a közönség mégiscsak érdeklődik a műfaj iránt, de persze a bemutató teljesítménye, akárcsak a mozikban, a tévében is jórészt a marketinget dicséri. Az, hogy a sorozat bejön-e a közönségnek, a folytatás, tehát a második és a harmadik epizód fogja eldönteni.

 

A The Event, azaz "Az esemény" története egyáltalán nem "Az eseményről" szól, hiszen sem a promók, sem az első rész nem köti a nézők orrára, hogy mi is az a bizonyos "esemény". Mindössze utalások vannak rá, valamint a járókelők csodálkozó arca jelzi, hogy nem mindennapi dologgal lehet dolgunk. Annyi viszont a The Event előzeteseiből kiderül, hogy "Az esemény" nem az elnök elleni merényletet, nem egy nő titokzatos eltűnését, és nem is a CIA által eltitkolt dolgokat fedi.

 

j10n7l.jpg

 

Aki hagyományos történetmesélésre vágyik, az minden bizonnyal jobb, ha elkerüli a The Event-et, hiszen a sorozat, illetve a pilot epizód meglehetősen gyakran alkalmazza a flashback technikát, olykor azt sem jelzik a nézőnek, hogy éppen a jelenben jár-e vagy még mindig a múltba. Ezen építkezésnek köszönhetően pedig természetesen számtalan, a történettel kapcsolatos fordulatra fény derül a kezdő 40 perc során - csak egy valamire nem.

 

A The Event főszereplői között sztár státuszú színészt ugyan nem fogunk találni, de sok ismerős arcot vehetünk észre. A főshőst alakító Jason Rittert (ő az átlagember, aki rábukkan az összeesküvésre) sorozatban utoljára Az osztályban és az Isteni segítségben láthattuk. Mellette a legismerősebb minden bizonnyal az a Laura Innes lesz, akit sok-sok éven át csak, mint a Vészhelyzet Dr. Kerry Weaverjét ismertük. Rajtuk kívül olyan színészek fognak szerepelni a The Event epizódjaiban, mint Blair Underwood (ő alakítja az amerikai elnököt), a Szívek szállodájában megkedvelt Scott Patterson, valamint Hollywood egyik legjobb karakterszínésze, a nemrég Emmy-díjat nyert Zeljko Ivanek.

 

15485lx.jpg

 

A The Event-et, annak ellenére, hogy jelenleg az NBC csatorna egyelőre csak 13 epizódot rendelt be belőle (mint az összes többi sorozatukból is), írói mindenképpen hosszabb távra tervezik, több évadra - kérdés, hogy a közönség mennyit engedélyez nekik. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy válaszokkal (és újabb kérdésekkel) nem fognak fukarkodni Nick Wauters-ék. A hazai premierről egyelőre nincs információnk, de szinte biztosra vehető, hogy siker esetén a TV2 már tavasszal elő fog rukkolni "Az eseménnyel".

 

Forrás: SG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...