Jump to content
PirateClub.hu

GeForce 7300!


 Share

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy nem olyan rég újítottam fel a gépemet s ezzel együtt lett egy új videokártyám is---> Captiva, Geforce 7300GS 256MB,passzív hűtésű. Nos a hűtéssel lenne egy kis gondom, mégpedig az hogy játék közben igencsak felmelegszik, kb. olyan 92-95 fokra, alapjáraton pedig kb. olyan 62 fokon megy. Az első kérdésem az lenne hogy ez normális hőfok??? A másik kérdésem pedig az lenne hogy szeretnék minnél előbb hütést szerezni rá, mert hogy engem igencsak zavar hogy csak ennek az eszköznek van ilyen magas hőmérséklete, a többinek tök átlagos, 40 fok alatti, szóval kb. mennyiből lehetne rá szerezni egy jó hütést, ami persze nem hangos s nem is drága megoldás?? Segítségeteket előre is köszönöm.

 

 

Ády

Link to comment
Share on other sites

Hát barátom azt javaslom hogy amíg nem veszel rá normális hüttőt ne nagyon jáccál mert elég magas az a hőfok sz tem!

 

Amúgy meg 4-5 E forintból lehet rá már venni hüttőt.

 

Neten keresgéltem de nem nagyon találtam olyat amire rá lett volna írva hogy 7300Gs re is rápasszol

 

Esetleg ideiglenesen tegyél alá 1 8cm es hüttőt ami a bordára fújja levegőt

Link to comment
Share on other sites

Akkor a hőfok terén ezek szerint jó sejtéseim voltak. Most egyenlőre több helyen érdeklődök hogy mit lehetne tenni, illetve milyen ötletei vannak különböző embereknek, de valószínű hogy majd benézek számtech boltokba is hogy ők mit mondanak. Azért továbbra is várom majd az ötleteket! ;)

Link to comment
Share on other sites

Nos a videokari 15 ezer volt, de azért szerintem mert olcsóbb volt még nem azt jelenti hogy rossz minőségű illetve rossz videókárty. Én teljesen meg vagyok vele elégedve minőségileg s teljesítményileg egyaránt, annyi a bajom csak hogy melegedik, de nagyon s hütést szeretnék rá, mert hiába van rá garim nem szeretném hogy leégjen.

Link to comment
Share on other sites

Ránézésre low profile a kártya, tehát 64 bites. Ennyit szerintem messze nem ért meg, talán a felét. De most nem ez a kérdés, hanem a hűtés. Zalmann VF700-as szerintem rámegy, de van olcsóbb változata, full alu-ból, most nem ugrik be a neve, de amint meglesz belinkelem, hol lehet ilyet kapni, olyan 3500 körül va, és a legjobb, hogy univerzális, tehát később más vga-ra is rátudod majd rakni, még a legújabbakra is.

Link to comment
Share on other sites

Hát a kártya az valóban 64 bites, tehát nem 128-as, ebben egyetértek hogy nem kap ezmiatt jó pontot. A lényegre, vagyis a hűtésre rátérve, nos én is a Zalmanokat nézegettem most az előbb a neten,s találtam is egyet----->Zalman ZM-OP1 csak hát nem tudom hogy ez rámenne-e???

A segítségedet memnon köszönöm szépen s várom szeretettel az a linket mert hogy nagyon szükségem lenne ezügyben a segítségre. Azzal kapcsolatban hogy később még más kártyákra is jó lehet, az pedig különösképpen pozítiv számomra. ;)

 

bocs, azt hiszem azt benéztem, nem jó legalábbis ahogy néztem az csak egy kiegészítő venti!

Link to comment
Share on other sites

A Zalman ZM-OP1 nem "csak" egy kiegészítő venti!

 

Mivel a te kártyád nem az izmos ktaegóriába tartozik ne érsd félre nem basztatás de ez a hüttő 2 nagy hőleadóból áll és oldalra van felszerelve 1 venti tehát a nem izmos vga-nak ez a hűtés ha rápasszol akkor bőven megfelel!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Replica!

Kösz az infot ennek akkor majd utánajárok hogy rámegy-e a kártyára, mert hogy ezt abban az üzletben ahol a gépet vettem tuti hogy lehet kapni, kb. olyan 2300 Ft körül van ha jól láttam.

Egyébként mint már többször is írtam tisztában vagyok azzal hogy nem egy hű de nagy kaliberű kártyám van, de nekem megfelel, ugyanakkor nem veszek csesztetésnek egyáltalán! :)

 

Memnon!

Neked is köszönöm az ingormációt, majd mindjárt meg is nézem hogy milyen hűtésről is van szó. Ez amúgy akkor azt mondtad hogy elvileg minden ilyen típusú kártyára rámegy, igaz??? Tehát a későbbiekben is tudnám használni???

 

Sikerült beszélnem egyenlőre közvetítő segítségével a boltos srácokkal s úgy néz ki hogy lehet hogy lesz rá megoldás, mármint a hűtésre, állítólag olyat is ajánlottak (mert hogy már ilyen is van, nem is tudtam) ami pcie foglalatba megy bele, mármint a ventilátor, így nem kell neki tápcsatlakozó meg ilyenek. Mindenesetre utánajárok mindennek, s ha megvan hogy milyen lesz akkor majd szólok! :) Azért utólag is mégegyszer köszönöm az ötleteket, segítséget, illetve továbbra is várom az építő jellegű ötleteket, javaslatokat.

 

By:Ády

 

ez milyen lehet---->TITAN SC03TZ Univerzális VGA cooler ??? mert hogy ezt is ajánlották, kíváncsi lennék hogy milyen lehet a hatásfoka mennyire hűti le a kártyát mert hogy jó lenne 60 fok körül tartani játék közben, mert akkor már nagyon boldog leszek! :D

Link to comment
Share on other sites

Ma délelőtt végre megoldódott a problémám! Bementem az egyik üzletbe, mert hogy a másikba nem volt ez a Titan univerzális vga s egyenlőre nem is tudtak volna szállítani, szóval az üzletbe szerkesztettek rá nekem egy ventit ami jelenleg most folyamatosan 45 fok körül tartja alapjáraton ahogy néztem pedig 64 volt, játék közben pedig még egyszer sem ment 60 fölé, kb. olyan 54-56 körül van pedig 94 volt. Szóval úgy néz ki bevállt a csávó álltal rászerkesztett venti, bár egy kicsit hangosabb a gép, de hát valami valamiért.... :(

Azért mégegyszer köszönöm a segítségeteket. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Üdv!

 

Ma vettem meg az uj videokarimat és egy olyan dolog érdekelne,hogy alapjáraton a hőmérséklet mérésnél 61C-fokot mutat a hőmérő és még semmit sem csináltam vele....

Nem sok ez egy kicsit?

Vagy nem lesz vele gond?....egykét játékkal nyomattam vele...Prey vagy Condemned...72C-ra ment fel ...nem is ez zavar igazán hanem a 61.....

 

Mondjatok valami okosat!

 

Előre is köszi!!!!!

Link to comment
Share on other sites

az enyém az inno 3d,és aktiv hűtéses,az tuningolva,és terhelve 55° alatt marad...

pedig az alap 400/333 helyett 500/360on megy már kb 2 órája,és kb 1,5órát codoztam...

de passzív hűtésnél sztem is normális...amíg nem fagy/hibázik ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...