Jump to content
PirateClub.hu

A "kalóz-Oscart" a District 9 nyerte


bikas
 Share

Recommended Posts

A Torrentfreak üzemeltetői is elkészítették a maguk Oscar-díj listáját.

 

A Torrentfreak szerkesztőit más szempontokat vettek figyelembe, mint az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjai. Nem a filmeket minősítették, hanem azt vették figyelembe, hogy az adott alkotást hányszor töltötték le a felhasználók illegálisan a világhálóról. A nem mindennapi versenyben az első helyet 12,639 millió illegális letöltéssel a District 9 szerezte meg. A képzeletbeli dobogó második fokára 11,326 millió illegális letöltéssel az Avatar állhatott fel, míg a harmadik hely 7,93 millió letöltéssel A Bombák földjén című iraki háborús filmnek jutott.

 

A lista további helyein a Fel! (5,437 millió letöltés), a Becstelen brigantyk (5,376 millió letöltés), a Precious (4,922 millió letöltés), az Egek ura (4,855 millió letöltés), az A Serious Man (3,836 millió letöltés), a The Blind Side 1,845 millió letöltés) és az Egy lányról (683 000 letöltés) található.

 

A Torrentfreak az összesítéskor minden nagyobb BitTorrent-tracker adatait figyelembe vette. Az oldal szerkesztői ugyanakkor fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy a filmek eltérő időpontban váltak elérhetővé és ez szerepet játszott az illegális letöltések számának alakulásában. A District 9 DVD-minőségű illegális kópiája például már tavaly ősztől hozzáférhető volt az interneten, míg az Avatar illegális másolata csak egy hónapja tölthető le. A District 9 összesen 2948 torrentfájlban szerepelt, de ezek nagy része nem volt elérhető, míg az Avatar esetében a Torrentfreak működtetői összesen 4280 torrentfájlt regisztráltak. A felsorolásban minden változat szerepel, függetlenül attól, hogy DVD-másolatról vagy kamerával készített felvételről volt-e szó.

 

Az mindenesetre elmondta, hogy az alkotások rendezői és színészei, valamint a hollywoodi filmstúdiók az Oscar-díjjal, illetve az Oscar-díjra való jelöléssel ellentétben aligha örülnek a Torrentfreak listájának és az ott elért előkelő helyezéseiknek.

 

SG
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...