Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
bikas

Exkluzív jármű lesz az új Mercedes

Recommended Posts

A Carlsson igen nagy durranással készül a Genfi Autószalonra - Saját fejlesztésű, C25 kódnevű szuper-sportkocsiját mutatja be a kiállításon, amelyből mindössze 25 darabot tervez legyártani. Egy országba csak egy autó kerülhet, így valóban szuper-exkluzív járműről beszélünk.

 

Az egyedi formatervű, Mercedes SL-re hasonlító alkotás V12-es motorja nem kevesebb, mint 753 lóerős, így a kocsi elérheti akár a 352 km/órás sebességet is.

 

A Super-GT ára nettó 429 ezer euró, ennek ellenére a 2010-es „mennyiség" már elfogyott.

 

mtxyqh.jpg

 

A Carlsson C25 menetteljesítményei lenyűgözőek, annak ellenére, hogy önsúlya 1950 kilogramm. A V12-es biturbó Mercedes aggregátot addig tuningolták, amíg 753 lóerőt és 1320 newtonméteres nyomatékot ki nem hoztak belőle.

 

Utóbbit kénytelenek voltak 1150 Nm-re korlátozni, mert az ötsebességes automata váltó nem bírta volna a nagyobb megterhelést. Persze ez így is bődületes érték.

 

A 2 tonnás C25 3,7 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, végsebessége pedig 352 km/óra. Nem véletlenül hívja a Carlsson Super-GT-nek legújabb alkotását, hatalmas teljesítménye ellenére ugyanis maradéktalanul alkalmas a kényelmes mindennapos használatra.

 

Ezt nem tudjuk ellenőrizni, mindenesetre a gut wiesenhofi műhely mindent megtett ennek érdekében.

 

2akh9mo.jpg

 

A C25-öt mindenféle aktív és passzív biztonsági rendszerrel felszerelték, még a gyalogosvédelemnek is kellő figyelmet szenteltek.

 

A hosszú utazások menetkényelmét az adaptív C-Tronic futómű biztosítja, amely automatikusan felismeri az út minőségét és a vezetési stílust, s ehhez kalibrálja a felfüggesztést.

 

Ennek fényében nem biztos, hogy az ultra-peres, elöl 265/30, hátul 325/25-ös abroncsok jelentették a legjobb választást. Viszont a 20-as kerekek nem nyomnak többet egyenként 11,2 kilogrammnál, így akár 40 százalékkal könnyebbek, mint a hasonló méretű, normál könnyűfém felnik.

 

A Carlsson hangsúlyozza, a C25 nem versenypályára való, sokkal inkább egy gran turismo. A kocsi fenntartását, használatát az is könnyíti, hogy bármelyik Mercedes szervizbe be lehet gurulni vele, hiszen a legújabb Mercedes technológiára épül.

 

6pmb8h.jpg

 

A C25 tulajdonképpen egy alaposan és nagy hozzáértéssel átalakított SL Roadster. Gyönyörűen néz ki, és karosszériája vaskos légterelők nélkül is elegendő leszorító erőt képes termelni.

 

Az utastérben a külső formajegyek köszönnek vissza, a front és a far trapéz formáit például a kormánykeréken láthatjuk viszont. Az ék alak pedig az üléseken és a középkonzolon is felfedezhető.

 

A műszerek a sofőr felé fordulnak. A valódi szénszál, bivalybőr és szarvasbőr kombinációja fokozza az exkluzivitást. A színválasztás az ügyfél dolga. A Carlsson C25 nettó export ára 429 000 euró.

 

autohirek/ma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egy országba csak egy autó. Érdekes hozzáállás. :D Amúgy azt nem írták, hogy hány benzinkutat kell hozzá kötni. :D Igaz, akinek már ilyen autóra telik, az nem figyeli mennyit kell tankolnia. Kíváncsi lennék arra is, mennyi az a "mennyiség", ami már elfogyott.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×