Jump to content
PirateClub.hu

51-es bolygó


bikas
 Share

Recommended Posts

fuc978.png


Tartalom

Chuck Baker kapitány, a Nasa űrhajósa, sok-sok fényévnyi távolságra landol hazájától, a Földtől. Ám hamarosan észreveszi, hogy nem ő az első ezen a bolygón: kicsi zöld lények lakják a planétát.

színes, spanyol-angol-amerikai film / Családi, Sci-Fi, Számítógépes animáció, Vígjáték / 2009 Rendezte: Jorge Blanco Író: Joe Stillman

Kritika:

A sci-fi történetek hírhedt zöld emberkéi az 51-es bolygón élnek, ahol javában tombolnak az ötvenes évek. Álmos kertvárosukban szól a rock & roll, az utcákon kiskosztümös hölgyek flangálnak kalapban; itt a szomszéd fűje még zöldebb, a helyi mozikban pedig – korhű módon – épp támadnak a marslakók.

Ám hirtelen derült égből azonosítatlan repülő tárgy, a középosztálybeli idillnek vége szakad rögtön – az itt megszokott csészealjakra egy cseppet sem emlékeztető leszállóegység elhozza az eddig csak a holdkórosok agyszüleményének hitt földlakót, és elszabadul a pokol.

2ccm6oz.jpg

Az alapötlet csillagos ötös, a sztori és a forgatókönyv a Shrek első és második részét jegyző Joe Stillmant dicséri, a gyerekeknek és az őket kísérő szülőknek szánt egészestés animációs filmekre jellemző popkulturális áthallásoktól hemzseg Az 51-es bolygó is. Az ötvenes évek ufóhisztériájától kezdve van itt minden, megkapja a magáét a NASA és a sztereotip amerikai macsó, zseniálisak a csak a felnőttek számára érthető hidegháborús utalások, no és persze a kikacsintások az igazi sci-fi legendákra. (Hogy csak egyet emeljek ki: az Alien-kölyökkutya neve Ripley.)

A végeredmény a jó pár óriási (köztük néhány igen mélyenszántó) poén ellenére nem az igazi. A vezető animációs stúdiókhoz akar felzárkózni a Sony/Tristar, de jelen esetben érezhetően hiányzik a Pixar és a DreamWorks bejáratott csapata. A kezdeti lendület nem tart ki a játékidő végéig, és a családbarátság jegyében a szokásosnál több és kínosabb szájbarágós tanmesét kell végighallgatni, aminél már csak a pofátlan termékelhelyezések (bújtatott reklámok) idegesítőbbek.

2ijqahh.jpg

A nagy kérdés persze mégiscsak az, mennyire tetszik majd a kifordított E.T.-sztori a célközönségnek, a gyerekeknek.

Mozibemutató: 2010-01-14 Játékidő: 91 perc Forgalmazó: Intersonic Gyártó: Columbia Pictures

mozinet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...