Jump to content
PirateClub.hu

Az Avatar elsüllyeszti a Titanicot?


Cross93
 Share

Recommended Posts

Bár a Twilight Új holdja magasra tette a lécet, úgy nézett ki hogy a legtöbb bevételt hozó film lehet, de 2009 legnagyobb dobása mégis a James Cameron által készített Avatar. Eddig 352.1 millió dollárt (66.5 milliárd forintot) hozott a konyhára.

A Titanic rendezőjének, Jamesnek van oka a mosolyogásra, merőben új filmjével hazájában csak ezen a hétvégén 68.3 milliót (12.9 milliárd forint) kaszált, míg az elmúlt 17 nap alatt 300 milliós (56.6 milliárd forint) bevételre tett szert.

2292353899.jpg

Az Avatar a legdrágább film, ami valaha készült. A 2009-es év végén mutatták be és már a legnagyobb profitot hozó filmek listájának 4. helyén áll. Világszerte közel 1 milliárd dollárt hozott.

8869553586.jpg

A tudományos-fantasztikus alkotás, amiben Sigourney Weaver és Zoe Saldana játszik, stabilan tartja a lépést vetélytársával, a Transformers: Bukottak bosszújával, ami jelenleg 402 millió dolláros (75.8 milliárd forint) bevétellel vezet

Kíváncsian várjuk, hogy James felül tudja-e múlni a Titanic sikerét, ami közel 600 millió dollár (112.9 milliárd forint) nyereséget hozott.

9769549189.jpg

Forrás: Divat.hu
Link to comment
Share on other sites

Az Avatar durván rácáfol minden előzetes aggodalomra, mely szerint egy csaknem 500 millió dollárból készült film nehezen lehet nyereséges: James Cameron sci-fije a harmadik hétvégéjén is megőrizte első helyét az amerikai mozijegy-eladási lista élén, és világszerte máris döbbenetes 1,02 milliárd dollárt keresett. (Ez otthon 352.1 millió dollárt hozott és nemzetközileg 670.2 millió dollárt. 66.4 millió dollár IMAX mozikból jött be.) Ezzel a 17 napja műsoron levő film a negyedik legsikeresebb alkotás lett a Titanic ($1,84 milliárd), A Gyűrűk Ura - A király visszatér ($1,12 milliárd) és A Karib-tenger kalózai - Holtak kincse ($1,07 milliárd) után, és nyilván még halad felfelé ezen a listán.

 

forrás: Origo.hu és egy kis kiegészítés külföldi oldalról.

Link to comment
Share on other sites

A felsorolt filmek közül egyet sem láttam.

A Karbi tenger kalózait még nem sikerült megnéznem egyszerüen nem izgat a téma, a Gyűrűk urán epdig bealudtam, olyan unalmas volt számomra. A gyűrűk ura az a film, ami körülbelül nekem az Álom.net szintjén van...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...