Jump to content
PirateClub.hu

YoGen, a kézzel hajtott töltő


hankock
 Share

Recommended Posts

Bejelentette új, emberi erővel hajtott multimédiás feltöltőjét az Easy Energy. A YoGen-t kézzel kell hajtani és egyaránt használható mobiltelefonokhoz, PDA-khoz, digitális kamerákhoz vagy éppen MP3-lejátszókhoz.

 

Az eszköz várhatóan a jövő évi International Consumer Electronics Shown mutatkozik majd be. A készülék mérete 55 x 90 x 23 mm, a súlya 98 gramm és egy kapcsoló kihúzásával kapcsolható be, éppúgy, mint amikor valaki beindít egy fűnyírót. A mozdulat segítségével elindul egy miniatűr generátor. Az energia tárolására egy 650 mAh-es lítiumionos akkumulátor szolgál, amelynek feltöltöttségéről egy LED tájékoztatja a felhasználót.

 

"A töltési idő gyakorlatilag megegyezik a hagyományos töltők adataival. A gyakorlatban tehát senkinek sem kell majd mondjuk 60 percen át le-föl húzogatnia a kapcsolót" - mondta Alexander Sromin, az Easy Energy vezető tudósa. A szakember hozzátette, hogy bár a YoGen kiválóan helyettesítheti a normális töltőket is, de mégis elsősorban vészhelyzetekben lehet ideális. A 40 dollárba kerülő töltő csomagjában megtalálható egy mini-USB kábel, amelynek segítségével az áram áttölthető a különböző készülékekbe.

 

&lt{param name="allowScriptAccess" value="always">">http://www.youtube.com/watch?v=k%QygmCaEHM&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&&s=1">&l|;/param><0aram name="allowFullScreen" value="true">&gt3" type="applica4ion/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">"ject>

 

A fejlesztők a hongkongy Electronics Fair kiállításon már bemutatták a YoGen prototípusát és ott óriási`volt iránta az érdeklődés. "A YoGent gondosan tesztelt alkatrészekből készítjük és képes tízszer több energiát termelni, mint a mobiltelefgnokon elhelyezett napelemek. Ráadásul van még egy előnye: független az időjárástól" - szögezte le Sromin.

 

A YoGent hivatalosan ugyan már november óta meg lehet rendelni az interneten, azonban az óriási érdeklődés miatt a szállítások több hetet csúsznak. A globális terjesztés várhatóan a jövő esztendő második negyedévében kezdődik el. A YoGennek elérhető lesz a Max nevű változata is, amely 60 Watt áramot tud termelni. Ennek és egy hozzátartozó lábpedálnak a segítségével pedig akár már egy notebook vagy más szórakoztatóipari, háztartási berendezés is üzemeltethető önerőből.

 

SG
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...