Jump to content
PirateClub.hu

Rohamosan növekszik a globális mobil-adatforgalom


bikas
 Share

Recommended Posts

Rohamosan növekszik a globális mobiltelefonos adatforgalom - derül ki az Opera Software szerdai beszámolójából.

 

A mobiltelefonos webböngészők piacát vezető norvég vállalat szerint a böngészőjükkel folytatott adatforgalom szeptemberhez képest 16 százalékkal emelkedett.

 

A mobilinternet használata 2007-től, az Apple iPhone telefonjának megjelenése óta növekszik rendkívüli ütemben. "A dolgok akkor változtak meg, mikor Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója bejelentette, hogy az internet most már a zsebben is elfér" - mondta Eric Harrel, az Opera pénzügyi munkatársa, hozzátéve, hogy az iPhone felhívta a szolgáltatók figyelmét az internetes keresőkben rejlő pénzügyi lehetőségekre.

 

A szakember szerint a Google is ennek megfelelően járt el. A mobilszolgáltatók az internetes böngészésből és a közösségi portálok használatával kívánják bevételeiket növelni, miközben a hagyományos telefonálásból egyre kevesebb profitra számítanak.

 

Rohamosan növekszik az igény úgynevezett proxy alapú mobilböngészőkre, amelyek a mobiltelefonok processzorait kímélve a szolgáltatók szerverein "butítják le" a weboldalakat - mondta a Novarra mobilböngészőt fejlesztő vállalat üzletfejlesztési alelnöke, Randy Cavaiani.

 

A Nokia más vezető készülékgyártókkal együtt saját böngésző fejlesztésére összpontosít, jóllehet az iparág többsége szerint nem a Blackberryt gyártó RIM az utolsó, amely például a Torch böngészőfejlesztő felvásárlása mellett döntött.

 

A 26,4 százalékos piaci részesedéssel vezető Opera sorsa a piac szereplőinek jövőbeli stratégiáján múlik. Az internetes adatforgalmat - az oldalak tömörítése révén - akár 90 százalékkal is csökkenteni képes böngésző 39,6 millió felhasználója a múlt hónapban mintegy 263 millió megabájt adatforgalmat generált.

 

A StatCounter statisztikai oldal szerint az iPhone 22,1, a Nokia böngészője 19,7 százalékos piaci részesedésnek örvend. A mobilinternetes keresők piacát az Opera elsősorban a fejlődő-feltörekvő országokban - például Indiában, Indonéziában, Oroszországban vagy Ukrajnában - több mint 50 százalékos aránnyal vezeti.

 

(mti)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...